Нивото на антифриза се покачи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нивото на антифриза се покачи

Мнение от dragmaster » 07 Юни 2014, 20:04

Здравейти колеги :) Днес забелязах , че на таблото стелката за температурата е малко под средата около 80 градуса и не се покачва . Попринцип след като загрее стрелката ми е винаги на средата . Забелязах също , че и нивото на антифриза ми се е покачило доста . От какво може да е това ? Антифриза не е сменян от както съм купил колата .Карал съм я около 3000 километра (316I 97г) . Да не би да е за смяна ? Също усетих , че колата стана по-мудна . На 5-та при 2000 оборота се движа с 80 :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Re: Нивото на антифриза се покачи

Мнение от EnimEn » 08 Юни 2014, 13:01

иди на майстор
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Потребител
Аватар
Кара: 318is, м42

Re: Нивото на антифриза се покачи

Мнение от Slobmonster » 09 Юни 2014, 2:26

Ако си любопитен преди да отпрашиш за майстора пробвай да си провериш антифриза като качества. С една спринцовка присипваш в едно шишенце малка част от него, слагаш го в камерата и ако е читав няма да замръзне. Дори и да не е читав обаче не означава, че това е причината колата да не ти загравя - често пъти термостата е проблемния.

Нивото на антифриза в преливника го следиш само на студен двигател. Ако си погледнал 1 път на студен при покой и 1 път след пробег на топъл двигател ще видиш разлика.

В общия случай колата ти може да не е станала мудна, а по-скоро да си й свикнал. :D

Назад към E36