разликата между стандартния и м3 заден мост??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
разликата между стандартния и м3 заден мост??
Някой колега може ли да даде изчерпателен отговорен каква е разликата между стандартния и м3 задният мост предимства недостатъци при конверсията на М3 мост на по малък мотор заигравката със спирачките каква ще е ? 
Ако има някой колега снимки , ще съм много благодарен.

Ако има някой колега снимки , ще съм много благодарен.

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Re: разликата между стандартния и м3 заден мост??
Здравей колега!
По темата е писано ,но явно не ти се търси ,та на кратко...
Диф-а на Е36 М3 е най-големия от монтираните във Е36 (логично...) Предавателно число - 3.23
И тъй като дифа е най-големия ,за да се сложи на друго Е36 различно от М3 ,ти е нужно магарето ,полуоските ,шенкелите ,главини , дискове и апарати , носачите мисля (някой да ме поправи ако греша за тях) ,кардана ,жилата за ръчната също мисля ,че са други и ,като смениш тампоните на целия мост .. понеже ще е кощунство да е на земята и да го сложиш със оригиналните тампони - възлиза на едни 1000-1200 лева ,А ако колата не е турбо просто не виждам смисъл да се вкарваш в тоя филм ..
Като ти се занимава с моста ,предполагам си с малко прасе и малък мотор - събери си голямото прасе за Е36 и си свиркай ,доста народ кара ///Мки със голямо прасе ,а не диф от ///М ,та ти си прави сметка..
Диф-а на Е36 М3 е най-големия от монтираните във Е36 (логично...) Предавателно число - 3.23
И тъй като дифа е най-големия ,за да се сложи на друго Е36 различно от М3 ,ти е нужно магарето ,полуоските ,шенкелите ,главини , дискове и апарати , носачите мисля (някой да ме поправи ако греша за тях) ,кардана ,жилата за ръчната също мисля ,че са други и ,като смениш тампоните на целия мост .. понеже ще е кощунство да е на земята и да го сложиш със оригиналните тампони - възлиза на едни 1000-1200 лева ,А ако колата не е турбо просто не виждам смисъл да се вкарваш в тоя филм ..
Като ти се занимава с моста ,предполагам си с малко прасе и малък мотор - събери си голямото прасе за Е36 и си свиркай ,доста народ кара ///Мки със голямо прасе ,а не диф от ///М ,та ти си прави сметка..

- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
HowDouWantit написа:Здравей колега!
Под най-големия имаш в предвид, като размер ли? Ако не се бъркам 28ците са с 2.93.

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
При Е36 има 3 вида дифове - малкото прасе за Е36 монтира се на коли с двигатели до 320 ,голямо прасе монтира се на всичко останали НЕ ///М коли т.е. 323,325,328 и най-големият диф монтиран в Е36 е този от ///М-ките ,виждал съм ги да се продават по около 600 лева парчето ..
И да ,размера на диф-а се определя от големината на касетата във него ,а не от числото му.
И да ,размера на диф-а се определя от големината на касетата във него ,а не от числото му.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Колега.. аз питах за самия заден мост не за дифа ?
носачи,магаре,главини,спирачки? 

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Още в първото мнение съм ти отговорил на питането! Чети!
На М3 мост НЕ можеш да сложиш различен от ///М диф , ако интимната ти мисъл е да сложиш мост от ///М със малко прасе
На М3 мост НЕ можеш да сложиш различен от ///М диф , ако интимната ти мисъл е да сложиш мост от ///М със малко прасе

HowDouWantit написа:...
от 325 до 3.0 м3 дифовете са еднакви(type 188).. на EVOто е големия диф(type 210)

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Добре а има ли предимства освен по-големия диф? Променя ли се поведението на задницата по някакъв начин?
- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
На возия ще има разлика ако сложиш и М пружини,спирачките ще са малко по-добри защото ще имаш вентилирани дискове и с този диференциял ще вдигаш малко по висока скорост и блокаж .За тези 1200-1500лв по-добре си купи всички тампони чисто нови ,нови дискове и апарати от 328, шпер и резервоара догоре 

9 мнения
• Страница 1 от 1