Въпрос: лайсни с черен силикон

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Въпрос: лайсни с черен силикон

Мнение от KickingKing » 02 Авг 2006, 18:37

Lok-Tar!

Колеги малко помощ ми трябва. Купих черен силикон(който се оказа, че не е силикон) и сега ще мажем всичко дето не иска да ми го гепсат :mhihi:
Такааааа... Убаче как да ги сваля тия лайсни не знам(coupe). После как да ги сложа аре натискаме там тряя влязат.
Някой да може да каже как да ги сваля?

И един въпрос за черния силикон... Как се бачка с него??? С пистолет за силикони ли? Че изглежда по друг начин малко - дъното му е желязно и не мяза като да се мърда...
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 02 Авг 2006, 19:24

Махаш ли лайсната при всички положения после ще трябва да купуваш и нови щипки щото дори да я махнеш без да ги чупиш(като хванеш да я дърпаш), то после не можеш да я сложиш. най- простото е да почнеш да подпъхваш с една отвертчица. После нови щипки - 1.50 бройката ги взех аз щото мойта лайсна падна наскоро. на компакта са 8 щипки, при тебе не знам.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 02 Авг 2006, 19:27

Lok-Na-Rok!

Абе аз ще ги махна и ще видя колко ми трябват. Ще карам там без лайсни един ден.
1) От къде ги купи?
2) Като ги слагаш само на щипките ли ги оставяш да се държат или и слагаш некви лепенки докато залепне???(а ти май не си лепил)
3) На щипките има некви гумени... като перзервативи за щипки!?!? Тия за к'во са и трябват ли ми да си купуивам и тех?
Изображение

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Christoff » 02 Авг 2006, 19:40

1) купих ги от един дето е дилър на Дару => и в Дару кар в София трябва да ги има

2)аз не лепих, да, слагаш щипката на лайсната и после буташ щипката в дупката на вратата и натискаш и тука е зора заради...

3)...тея "презервативчета" дето с тях щипката влиза адски трудно, без тях си готов за 2 мин., обаче ужким уплътняват нещо, *ба ли ги, а те по принцип вървят с щипката, не са отделно.

можеш да пробваш първо да вкараш гуменото в дупката на вратата и после в него щипката, може и по лесно да стане, щото аз докат' ги навра тея мойте едвам не си изкривих вратата :uups:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Аватар

Мнение от mafia » 02 Авг 2006, 21:57

...мене пък в една от най-големите жеги едната лайсна сама ми се откачи до половина :shock: :mhihi:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Авг 2006, 22:02

аз моите лаистни си ги махнах савсем спокоино даже и на броните само не трябва да напъваш много много! даже ако не се лъжа кат я подхванеш от единия краи може да се издърпа от самите щипки така остава само лаистната а щипките си седят на вратата маиче имаше нещо като улеи в които влизаха щипките в лаистната и чак тогава в дупките във вратата

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

РЕ:

Мнение от turboto » 02 Авг 2006, 22:23

Тия щипки отвътре кат махнеш кората на вратата виждат ли се и не може ли да се законтрят с нещо ... примерно?! :?: :idea: :!:

Аватар

Мнение от mafia » 03 Авг 2006, 1:06

kiko написа:аз моите лаистни си ги махнах савсем спокоино даже и на броните само не трябва да напъваш много много! даже ако не се лъжа кат я подхванеш от единия краи може да се издърпа от самите щипки така остава само лаистната а щипките си седят на вратата маиче имаше нещо като улеи в които влизаха щипките в лаистната и чак тогава в дупките във вратата

Баш така е :idea: ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: РЕ:

Мнение от Christoff » 03 Авг 2006, 9:50

turboto написа:Тия щипки отвътре кат махнеш кората на вратата виждат ли се и не може ли да се законтрят с нещо ... примерно?! :?: :idea: :!:

тва ще да е бая зор
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 03 Авг 2006, 12:49

С този силикон халогени могат ли да се лепят. И какво представлявя този силикон. за какво е предназначен. Щото като отида да търся да знам кво точно да искам

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 03 Авг 2006, 14:21

Lok-Tar!

Искаш черен силикон. За халогени се ползва не моат ги свалят, освен ако не ги счупят. То е неква смес дето е хипер здрава уж...
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 03 Авг 2006, 15:52

това нещо не е обикновен силикон, а е на някаква друга основа и от влагата се повреждал(това докато си е в тубата) затова на дъното под капачето има пакетче с ония зрънца против влага. по-скъп е- о/о10лв
има и от обикновенния силикон черен(4-5лв), който си вони на оцет, но този е по-здрав и се води за челни стъкла, много гадно цапа в черно, но изсъхне ли няма мърдане-за халогени е идеален(моите са така)

Аватар

Мнение от mafia » 03 Авг 2006, 16:21

аз мойте халогени ги хванах със санирарен силикон...нямат мърдане...а е безцветен ;) :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М52B20
Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)

Re: Въпрос: лайсни с черен силикон

Мнение от sinster » 02 Мар 2010, 17:43

а някой за лайсни ползвал ли го е и как се прилага?
...burn your tyres , not your soul.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: Въпрос: лайсни с черен силикон

Мнение от Борис_Малинов » 02 Мар 2010, 18:16

Лайстните се вядят много лесно,като се подпъхне пластмасова шпакла от едия край,така няма да нанесете поражения върху лака и съответно боята.Като извадите единия край пръдължавате нататък,но има една тънкост предварително залейте лайсните с топла вода.Така се отпускат и излизат супер лесно.След като вече сте ги демонтирали по този начин щипките ще си останат на съответния панел.Почистете лайсните и канала в който те лягат.Нанасянето на силикона става там където няма щипки,просто го нанесете на средно-големи топчета,поставете лайстната обратно и всико е ок.Ако някъде случайно сте поставили повече от необходимото количество силикон,той просто ще се покаже.Избършете го незабавно с кореселин,че като исъхне ще е грозна гледка.
Ако в последствие решите да махате вече залепените лайстни...пак има лесен начин.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Следваща

Назад към E36