ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ????
ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ???? Колата е компакт 94/м43 мотор. Само като мина през дупка ми светват и после си изгасват. Какво й става на колата ? 

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Re: ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно)
когато минаваш през дупка педала на спирачката връщали може да имаш разхлабена букса при спирачния апарат
Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?
Да не би да ми предстои смяна на накладки? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми спирачните маркучета принципно са консуматив. По някое време се сменят, ако са напукани като на стара баба петите не е лошо да ги смениш. Пък и новата течност ще ти изкара по-дълго време.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?Да не би да ми предстои смяна на накладки?
Може да застанеш отзад и да погледнеш от към вътрешната страна на джантите след като колата е по престояла дали не няма теч от цилиндърчетата . На един фр от тях течеше като лейка докато не ги смени . Принципно лесно се забелязва щото ако тече от там се стича по вътрешната страна на джантата и си личи ясно . Погледни нищо не губиш
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?Да не би да ми предстои смяна на накладки?
погледни си маркучите и виж дали няма някои омаслен или покраи казанчето дали няма теч, по принцип ако имаш някаде теч няма да имаш хубави спирачки а това че ти присветва абс -са ще ти е наи малкия проблем, трябва да има някъкъв датчик за течноста на спирачките но не съм сигорен че дали не беше този за абс.За накладките свали гумите и ги виж в какво състояние са неби трябвало ако са за смяна дати губи течност.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Възможно е при последното обезвъздушаване да не си завил някъде добре щуцера на апарата и да сълзи съвсем леко.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
bavaretca_tns написа:4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?Да не би да ми предстои смяна на накладки?
погледни си маркучите и виж дали няма някои омаслен или покраи казанчето дали няма теч, по принцип ако имаш някаде теч няма да имаш хубави спирачки а това че ти присветва абс -са ще ти е наи малкия проблем, трябва да има някъкъв датчик за течноста на спирачките но не съм сигорен че дали не беше този за абс.За накладките свали гумите и ги виж в какво състояние са неби трябвало ако са за смяна дати губи течност.
Да колега не би трябвало ама е възможно видял съм го със очите си. Отзад спирачните цилиндърчета имат едни гумички които с времето се спичат и си губят свойствата и при напълно износени задни накладки (говоря за барабанните) се получава по голям ход на буталцата и тиа гумички направо се изхлузват от цилиндърчетата и почва да тече.
8 мнения
• Страница 1 от 1