Каква беля може да направи един датчик за вода !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Каква беля може да направи един датчик за вода !!!
Здравейте. Наскоро забелязах, че нивото на маслото ми е покачено с 2-3 мм и мирише на бензин. Колата я карам на 2-3 км до работа и тя е все студена, зимата не загрява, не ми правеше впечатление. След като забелязах, че нивото на маслото е покачено и мирише на бензин, тръгнах по майстори. Един ми каза, че дюзите ми "пикаели", друг, че била гарнитура, трети, че биле семеринги.
Майстори всякакви "гАнЪО" всичко разбира и всичко прави
Притесних се, отидох в Бош сервиз за диагностика. Оказа се, че датчика за водата ми НЕ работи. Смених си сам термостата, а датчика за вода, маслото и филтрите (маслен, въздушен и горивен) един стар познат. Май забравих да спомена, че БМВ-то е Компакт само, че мотора е 1.8 м43. Обясни ми майстора, че от късите разтояния зимата и като я карам все студена, било нормално за двигателите с верига да понамирисват на бензин. Обясни ми, че ако я разходя 100 км извън градско тези 2-3 мм покачване ще ги "издуха", но маслото си губи смазочните свойства и ме посъветва да сменя масло и филтри, както казах ...така и направих. Всичко това го написах с идеята да НЕ СЕ дават "диагнози" с бърза ръка

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: Каква беля може да направи един датчик за вода !!!
То май вече сами сме си майстори по колите.
Всичко каквото мога сам го сменям,не разчитам на майстори днес разбрах че газаджията ми окипазил и всмукателния колектор.
Всичко каквото мога сам го сменям,не разчитам на майстори днес разбрах че газаджията ми окипазил и всмукателния колектор.

2 мнения
• Страница 1 от 1