Датчик за спирачните накладки? Не спира да свети дори след..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Датчик за спирачните накладки? Не спира да свети дори след..
Проблема е следния. В един прекрасен ден светна датчика на спирачните накладки.. за износването им.. Ходих при майстори.. Действително бяха се износили предните.. Смениха накладките обаче датчика продалжи да свети. Казаха ми иди да нулираш компютъра. Речено сторено.. Обаче пак продалжи да свети и сега наблюдавам следното. Переодично изключва. Не свети. Но повечето време свети.
Какъв е проблема?
Какъв е проблема?
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Виж дали изобщо са ти сменили датчика ако не са имаш два вариянта:
1- да го смениш и всичко да се оправи
2- даваш на късо двете кабелчета от ляво и се оправя работата без датчик
При втория случай обаче трябва да следиш състоянието на накладките.
1- да го смениш и всичко да се оправи
2- даваш на късо двете кабелчета от ляво и се оправя работата без датчик
При втория случай обаче трябва да следиш състоянието на накладките.

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Lacho
- ентусиаст
-
Не съм сигурен за цената мисля че беше 15-20лв. Не върви с накладките и е само на предните две гуми. Отзад най-вероятно нямаш датчик. 

0878 500 286
- Lacho
- ентусиаст
-
Kris написа:А пък аз си мисля че ако е от датчик нава отвреме не време да изгасвава. Та съвета ми е: провери си нивото на спирачната течност понякога когато е сваляно таблото объркват мястото буксите за лампичките
Нощо подобно изобщо не изгасва. А лампата за спирачната течност е отделна от тази за датчиците за спирачките и няма нищо общо с спирачната течност.Буксите на таблото немогат да се объркат 100%.

0878 500 286
.
И при мен светна датчика, но в много странаен момент, влезнах в един завой малко по рязко, и оттогава ту свети ту изгасва. Проверих каблечето - не се е откачило, а ако е от накладки ,не би трябвало до угася нали? В крайна сметка ще ги сменям но с дисковете, но те са ми невентилирани - обикновени. Могат ли да се сложат вентилирани ?!?!
Re: .
perko написа:И при мен светна датчика, но в много странаен момент, влезнах в един завой малко по рязко, и оттогава ту свети ту изгасва. Проверих каблечето - не се е откачило, а ако е от накладки ,не би трябвало до угася нали? В крайна сметка ще ги сменям но с дисковете, но те са ми невентилирани - обикновени. Могат ли да се сложат вентилирани ?!?!
Може да сложиш ветилирани. И си провери спирачната течност.
.
проверих иа течноста, и даже на свободен ход като го движа поплавъка, няма никакво отношение към ламичката на таблото за накладките.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравей,
Доколкото знам ако е от сами датчкик и ти светне ламБата това значи, че датчкиа се е прекъснал, т.е. повече не би трябвало да изгасне защто няма кой да затвори веригата.
Този датчик работи на принципа, че като се изтърка наклатката до нивото на датчика той се прекъсва от триенето и не затваря веригата, следователно светва индикацияа за спирачките.
Доколкото знам ако е от сами датчкик и ти светне ламБата това значи, че датчкиа се е прекъснал, т.е. повече не би трябвало да изгасне защто няма кой да затвори веригата.
Този датчик работи на принципа, че като се изтърка наклатката до нивото на датчика той се прекъсва от триенето и не затваря веригата, следователно светва индикацияа за спирачките.
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Колеги, от датчика е! При мен е същото положение! Принципно в "белите" държави датчика върви с накладките, но тук понеже сме много отворени и ги продаваме отделно, та да припечелим още някой лев !!!!
::: vankata™ :::
просто е гадно. аз имах още и следния проблем. предната дясна гума накладките не враштаха. установиха парво че някакви цилиндри са се замарсили и ги почистиха. в течение на 2-3 дена се враштаха и датчика повечето време не светеше. обаче след това пак нещо стана със спирачката и .. други майстори казаха че трябва да се сменят спирачните маркучи. смениха ги с локхид 70лв с работата и след това се оправиха спирачките. Датчика спря да свети. такмо се зарадвах и .. сега пак си свети. има случаи когато не свети..
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=32608
май сходна тема..
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=32608
май сходна тема..
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2