място за 1 ламбда на генерация от 2.8
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
място за 1 ламбда на генерация от 2.8
Колеги мисля да сложа на м50-то генерация от 328 м52, но проблема е че ламбдите при по новия мотор са 2 и стоят на колекторите, а мойта е една и стои непосретвено преди средното гърне. Нужни са ми идей как да направя така че след смяната на генерацията да имам адекватно работеща ламбда сонда
въпрос 2, колекторите на м52 не са ли по-дълги от тези на м50?

въпрос 2, колекторите на м52 не са ли по-дълги от тези на м50?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: място за 1 ламбда на генерация от 2.8
Може да запушиш дупките с по един болт и да си направиш място за ламбдата там, където е твойта. Ако е само една трябва да е на мястото, където се събират газовете за да мери за всички цилиндри. Колекторите са еднакви, едните са чугунени, другите стоманени. Разликата е само в теглото. Формата е еднаква.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Може да запушиш дупките с по един болт и да си направиш място за ламбдата там, където е твойта. Ако е само една трябва да е на мястото, където се събират газовете за да мери за всички цилиндри. Колекторите са еднакви, едните са чугунени, другите стоманени. Разликата е само в теглото. Формата е еднаква.
Мерси за съвета колега, значи с някой майстор по генерации ще търсим начин как най-културно да слеем двете тръби в една и та да сложим ламбдата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен ако питаш преди да идеш на майстора се поинтересувай за да имаш идея, че те повечето майстори гледа да я затвори там да не пръцка от никъде ама от генерацията пряко ти зависи мощността.
Сливането може да стане с Х, Н, Y.. зависи как точно ти е генерацията.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Мен ако питаш преди да идеш на майстора се поинтересувай за да имаш идея, че те повечето майстори гледа да я затвори там да не пръцка от никъде ама от генерацията пряко ти зависи мощността.
май с две на Y ще стане най-добре, само че ще търся към 65-70 милиметрови за да не я спъвам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако ти вървят 2 тръби до крайното гърне е най-добре да е Н или Х.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако ти вървят 2 тръби до крайното гърне е най-добре да е Н или Х.
добре де ако е на Н, предполагам ламбдата трябва а се монтира на - част, а не на | |. Няма ли да има забавяне на газовете, все пак ъгала е 90 градуса и ще е много по-лесно да продължат напред, отколкото да правят такъв остър завой. В случея Х май е най-добрия варянт, въпреки че и при него ще има сблъсък на газовете в средата, където ще е ламбдата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
H е добър вариант за изравняване на налягането, но наистина не знам дали ако там се сложи сондата няма да е прекалено на "завет". Аз съм с Х и сондата върху него и нямам проблем с отчитането. Това, че се сблъскват газовете там също не е проблем.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:H е добър вариант за изравняване на налягането, но наистина не знам дали ако там се сложи сондата няма да е прекалено на "завет". Аз съм с Х и сондата върху него и нямам проблем с отчитането. Това, че се сблъскват газовете там също не е проблем.
Можеш ли да препоръчаш на колко мм в диаметър да е хикса

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми колкото са ти тръбите от колекторите и тези назад. Не трябва да е нито по-малък, нито има смисъл да е по-голям.
10 мнения
• Страница 1 от 1