Въпрос за ABS и ASC e36 седан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 - 318I
Мечтае да кара: 328CI

Въпрос за ABS и ASC e36 седан

Мнение от streetpro » 22 Дек 2012, 12:42

Привет колеги . Първо малко информация за колата седан произведен август 92г 1.8 , въпроса ми е следния по принцип има ли някакъв блокаж ,защото когато я карах в сервиз ми казаха ,че има блокаж и действително има някакви сензори по диф-а след това я карах в друг сервиз и ми казаха ,че няма. :roll: Другото много интересно за мен е ,че по принцип колата има апарат за ABS , има бушони сив и червен ,но явно той не функционира. Пробвал съм я няколко пъти натискам спирачки но няма никакво претрепване на педала нито пък когато подам контакт светва лампата ABS на таблото. Дайте някакъв съвет от къде да започна.

Едно голямо Благодаря на всички ,които ще изкажат мнение и весели празници колеги :) :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: Въпрос за ABS и ASC e36 седан

Мнение от Coulthard » 22 Дек 2012, 12:45

1. Сменяш майсторите - при тия първите никога не се връщаш - ако са ти показали някой датчик по дифа и са ти казали че има блокаж
2. На таблото лампата на ABS ти е махната за да не ти набива грозна жълта грешка, щом не ти рита педала в най лекият случай някой датчик е аут
3. Това не е твоята кола търси друга
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 22 Дек 2012, 12:50

Първо този датчик на дифа е за скоростта, ако имаш асц, то на помпата в коша ще пише ABS+ ASC (мисля, че с асц бяха 5 изхода, а само на абс са 4), вътре в купето трябва да имаш бутон за асц над скоросттния лост.
Щом не ти свети лампата на абс при контакт, значи някой е свалял таблото и е махнал крушката за да не се вижда грешката, защото тя винаги ще свети (в този случай при по ненаблюдателните номера минава...). Иди на диагностика и да ти кажат къде е проблема, дали е в датчик или в помпата.
Ако искаш първо свали си таблото и си сложи крушка

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 22 Дек 2012, 12:54

Coulthard написа:1. Сменяш майсторите - при тия първите никога не се връщаш - ако са ти показали някой датчик по дифа и са ти казали че има блокаж
2. На таблото лампата на ABS ти е махната за да не ти набива грозна жълта грешка, щом не ти рита педала в най лекият случай някой датчик е аут
3. Това не е твоята кола търси друга

Колега хвърляш ме в огромна дилема.
От една страна искам да я продам ,защото вече ми е слабичка от друга страна не искам ,защото по купето няма и точица ръжда. Никога не е удряна и всичко по ходовата част е чисто ново. Общо взето първи собственик е жена аз съм втория. Имаш ли идея ако се заловя да го оправям приблизително колко може да ми излезе това удоволствие

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 22 Дек 2012, 12:57

No0k написа:Първо този датчик на дифа е за скоростта, ако имаш асц, то на помпата в коша ще пише ABS+ ASC (мисля, че с асц бяха 5 изхода, а само на абс са 4), вътре в купето трябва да имаш бутон за асц над скоросттния лост.
Щом не ти свети лампата на абс при контакт, значи някой е свалял таблото и е махнал крушката за да не се вижда грешката, защото тя винаги ще свети (в този случай при по ненаблюдателните номера минава...). Иди на диагностика и да ти кажат къде е проблема, дали е в датчик или в помпата.
Ако искаш първо свали си таблото и си сложи крушка

Колега крушката още утре ще я сменя. Относно бутона ASC нямам.

Благодаря много за информацията.Весели празници :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 22 Дек 2012, 13:01

Имайки предвид цените на частите няма да е кой знае колко.
И от мен Весели празници :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 22 Дек 2012, 14:07

Жокерче от мен - датчик АБС предна дясна гума ;)
20лв втора ръка от моргата
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 22 Дек 2012, 15:01

Coulthard написа:Жокерче от мен - датчик АБС предна дясна гума ;)
20лв втора ръка от моргата

Благодаря за жокерчето веднага след празниците се заемам :P :D

Назад към E36