Мнение за кора под двигателя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение за кора под двигателя?

Мнение от jakson » 31 Мар 2012, 16:52

Колеги, искам да разискаме темата с кората под двигателя!
Дали е полезна или вредна?
Пречи ли на охлаждането на двигателя? Чух от 2 места 2 мнения, едното е, че дори кората под двигателя помага за охлаждането му, като в коша става течение на въздух и така е по-добре.
От друга страна пък кората не пречи ли на охлаждането на двигателя?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Мнение за кора под свигателя?

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Мар 2012, 17:12

Това да не е двигател на Симсон :mhihi: Двигателя го охлажда охладителната течност. Тия течения и ветрове отдолу той не ги усеща много според мен. Иначе дали е полезна или не - аз лично нямам мнение по въпроса. Минус примерно е факта, че заради нея няма да може да видиш теч на масло или антифриз.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 31 Мар 2012, 17:45

По-добре да я има, отколкото да я няма, кората. Ако не беше нужна нямаше и да я има! Плюс е да я имаш когато вали!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2012, 18:25

Кората осигурявя нормална циркулация на въздуха към радиатора и създава по-добър даунфорс на предницата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 31 Мар 2012, 19:15

Ако говорите за малката кора под радиатора тя според мен пази само ремъците, тази голямата алуминиевата кора отзад освен от мръсотий и известна шумоизолация друго не виждам какво прави, че пречат на въздушния поток, пречат на въздуха да отива към масления радиатор на м-та и затова при нея е сложен един дифузор над кората под радиатора който събира въздуха и го насочва към масления радиатор, това при нас простосмъртните тъй като нямаме такъв маслен радиатор не ни трябва! Аз лично мисля на пролет да си взема една кора за под радятора/ не е скъпа към 140лв идва от Вари/, евентуално по-нататък ако не разкарам гробницата и направя ревизия на мотора може да сложа и алуминиевата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 31 Мар 2012, 20:41

jakson написа:Колеги, искам да разискаме темата с кората под двигателя!
Дали е полезна или вредна?
Пречи ли на охлаждането на двигателя? Чух от 2 места 2 мнения, едното е, че дори кората под двигателя помага за охлаждането му, като в коша става течение на въздух и така е по-добре.
От друга страна пък кората не пречи ли на охлаждането на двигателя?

Ами колега и аз я нямах доскоро тази кора, но като видях една тема във форума как колега сам си е направил реших и аз да си направя и да си я сложа и така и стана. Бях подтикнат към това нещо поради факта, че при валеж и влизане в сериозна локва, вода ми стигаше чак до динамото и светваше лампата за зареждането и започваше да ми "пищи" ремъка. Сега всичко е ок, а проблеми с охлаждането нямам :yes: Ако искаш разгледай темата и ти ако си направи една ако няма от къде да си намериш оригиналната :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 31 Мар 2012, 23:57

Металната кора струва 276 лв. http://store.emk-33.com/product/473534/ ... eriff.html
а пластмасовата е 74лв. http://store.emk-33.com/product/425664/ ... vrati.html

Металната ми се струва по-голяма, но да дам 300 лв. за една кора :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 01 Апр 2012, 20:01

Ами колега щом са я сложили значи ще има някаква полза.Моята е пластмасова като тази от горния пост, обаче има отвор, но аз си направих едно капаче и го затворих. Щот по миналото лято едно кученце се беше навряло чак горе до казанчето на хидравликата.Познай после колко е приятно да чистиш после при 35 градусова жега мърша.Като пиша сега пак ми се гади.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 02 Апр 2012, 0:30

MITKO F1fen написа:Ами колега щом са я сложили значи ще има някаква полза.Моята е пластмасова като тази от горния пост, обаче има отвор, но аз си направих едно капаче и го затворих. Щот по миналото лято едно кученце се беше навряло чак горе до казанчето на хидравликата.Познай после колко е приятно да чистиш после при 35 градусова жега мърша.Като пиша сега пак ми се гади.

Колега, дойдохме си на думата....
И аз се замислих за кора, точно заради подобна причина като при теб.
Качват се котки по мотора, вътре пикаят, няма да ти обяснявам как мирише, като загрее двигателя, колата става подвижна кочина.
Постоянно калят вътре с лапите си, всичко става в косми, задействат алармата, под капака се бият, веднъж отварям капака и заварвам една котка се свила на топка и спи вътре.
Мислих да слагам рапицова мрежа под двигателя, за да не влизат животни вътре, но кората е по-добро решение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 02 Апр 2012, 10:54

jakson написа:
MITKO F1fen написа:Ами колега щом са я сложили значи ще има някаква полза.Моята е пластмасова като тази от горния пост, обаче има отвор, но аз си направих едно капаче и го затворих. Щот по миналото лято едно кученце се беше навряло чак горе до казанчето на хидравликата.Познай после колко е приятно да чистиш после при 35 градусова жега мърша.Като пиша сега пак ми се гади.

Колега, дойдохме си на думата....
И аз се замислих за кора, точно заради подобна причина като при теб.
Качват се котки по мотора, вътре пикаят, няма да ти обяснявам как мирише, като загрее двигателя, колата става подвижна кочина.
Постоянно калят вътре с лапите си, всичко става в косми, задействат алармата, под капака се бият, веднъж отварям капака и заварвам една котка се свила на топка и спи вътре.
Мислих да слагам рапицова мрежа под двигателя, за да не влизат животни вътре, но кората е по-добро решение.

Къде си държите колите ... . :)
Изображение

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 03 Апр 2012, 23:57

Кората не спасява тормоза от котките--пак си влизат :mhihi:
Но както е писал колегата BUM BUM , има аеродинамечен ефект и по-важното-не се мокрят ремъците и от там имат и по-дълъг живот :yes: Също и мотора не става кензалес след всяка локва :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i Coupé
Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé

Мнение от .:The Player:. » 04 Апр 2012, 8:09

И аз искам да си сложа такива кори но не мога да намеря . Ако някой продава да пише тази под радиатора и тази под мотора , иначе мисля че специално за аеродинамиката е по добре за колата пък и щом са я сложили сигорно е по-добре за въздушния поток на охлаждане и загряване на мотора :yes:
BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !

Назад към E36