Парктроника не работи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Парктроника не работи

Мнение от baitun » 22 Дек 2011, 20:40

Днес след като датчиците на парктроника бяха заледени след като включих на задна предавка започна гонга да пищи постоянно и след като полях датчиците с хладка вода гонга спря да пищи, но след 30-тина минути като паркирах пред нас се оказа, че парктроника не работи. Някой да е имал подобен проблем. Чудно ми е какво е заминало.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Парктроника не работи

Мнение от kokoko » 22 Дек 2011, 23:37

една комп.диагностика ще ти разкрие таината с паркасистента :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 23 Дек 2011, 14:05

Чак на диагностика за парктроника няма да отида, като се затопли ще го разкостя и ще видя за какво иде реч, странното е че в момента ту работи, ту не, явно е от времето, въпреки, че миналата година нямах проблеми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Дек 2011, 14:22

Най-вероятно от влагата ,следствие на заливането с вода се е бъгнал ;) Изчакай го да изсъхне хубаво ,което не знам как ще се случи в това време и тогава разкоствай.

п.п. Имам приятел с Е60,чиито парктроник лятото работи ,зимата не работи :mhihi: Сваляхме ,брони ,фички майни ,датчици ,гледахме,пръскахме със спреове,миналата зима и тоя парктроник така и не тръгна ... Затопли се времето и се оправи от самосебе си . Цяло лято никви грижи и е сега есента като почнаха дъждовете пак остана без парктроник. Тва става дума за оригинален парктроник нали ,не допълнително вграждан ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 23 Дек 2011, 16:12

plradev написа:Най-вероятно от влагата ,следствие на заливането с вода се е бъгнал ;) Изчакай го да изсъхне хубаво ,което не знам как ще се случи в това време и тогава разкоствай.

п.п. Имам приятел с Е60,чиито парктроник лятото работи ,зимата не работи :mhihi: Сваляхме ,брони ,фички майни ,датчици ,гледахме,пръскахме със спреове,миналата зима и тоя парктроник така и не тръгна ... Затопли се времето и се оправи от самосебе си . Цяло лято никви грижи и е сега есента като почнаха дъждовете пак остана без парктроник. Тва става дума за оригинален парктроник нали ,не допълнително вграждан ...

Колега, най-вероятно си прав, днес от време на време работеше, ама кой ме караше вчера да го размразявам с вода и аз не знам, дано не съм прецакал нещо само

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Дек 2011, 20:25

При старата ми Е36-ца имах ориг. парктроник и той така правеше, оказа се че на единия датчик гумения семеринг на буксата пропускаше леко влага (не вода). След като ги смених (някакви стотинки бяха и са си обикновени о-пръстенчета) всичко се оправи и после не съм имал проблеми дъжд, сняг и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 23 Дек 2011, 22:41

Мерси за инфото, ще погледна, само да се позатопли

Назад към E36