E36 Air bag-свети.Помагайте!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

E36 Air bag-свети.Помагайте!

Мнение от milkov_jv » 16 Окт 2011, 22:20

Колеги,днес отидох да си изчистя колата с прахосмукачката.До този момент нямаше никакъв проблем.След като я изчистих и запалих-лампата на Air bag не изгасна.Какъв може да е проблема.От както застудя времето,сутрин докато се загрее куето волана стърже доста при въртене.Преди няколко дни сложих газов инжекцион.Тези фактори дали биха могли да имат връзка с проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: E36 Air bag-свети.Помагайте!

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2011, 22:57

Най-много да си откъснал кабела под пасажерската седалка или да си и вкарал едно коляно отгоре и да си повредил датчика. Вариант 1 - оправяш кабела, вариант 2 - нов датчик, 2 ръка или съпротивление, което да лъже, че винаги има човек там.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 16 Окт 2011, 22:59

съмнява ме че от газовата ти е проблема иди на диагностика да ти изчистят грешката за бега и няма да свети

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Окт 2011, 23:49

bum_bum написа:Най-много да си откъснал кабела под пасажерската седалка или да си и вкарал едно коляно отгоре и да си повредил датчика. Вариант 1 - оправяш кабела, вариант 2 - нов датчик, 2 ръка или съпротивление, което да лъже, че винаги има човек там.

По-точно няма как да го обясни човек :yes:
Но каквото и да се е случило ,след отстраняване на проблема,трябва да се изчисти грешката .. чак тогава лампата ще изгасне .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от milkov_jv » 17 Окт 2011, 0:08

Жиците под седалките ги прегледах и изглеждат здрави.Иначе ръгах там с прахосмукачката.Даже и незнаех,че има жица.Чак после видях.Видимо всичко е наред,но дали е-незнам.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 17 Окт 2011, 13:46

при аирбега , ако има е отчетена грешка , дори и само за малко (да си размърдал кабелчето) , Грешката трябва да се изтрие иначе лампата не престава да свети. Мене не ми се вярва да ти е чукнало грешка (и това може да стане само ако си бил на контакт) от това че си ровил с прахосмукачката , по скоро ти е заминало "кантарчето" в седалката . На диагностика ще си покаже , ако не иска да се изтрие грешката трябва да се смени кантарчето или да се емулира със резистор. Ощо взето повтарям bum_bum , но това е положението.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 17 Окт 2011, 18:57

Само аз ли си мисля, че може да ти се е скъсал/повредил лентови кабел :roll: . Мини някъде на диагностика и ще ти кажат кое е, но вариантите са два - спиралата във волана или кантар/кабели на дясната седалка.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от licezz » 17 Окт 2011, 20:25

При мене някои път светва лампата и след 5-10 паления компютъра сам си я чисти грешката и загасва лампата. Изчакаи малко ако не си я изчисти сам пробваи с диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от milkov_jv » 18 Окт 2011, 0:09

Благодаря ви на всички са светването.Ако не се оправят нещата от самосебе си,което е много вероятно-някой да ме насочи на някъде,където ще ми свършат работа на разумни цени?

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 18 Окт 2011, 15:05

licezz написа:При мене някои път светва лампата и след 5-10 паления компютъра сам си я чисти грешката и загасва лампата. Изчакаи малко ако не си я изчисти сам пробваи с диагностика.

:shock: :nono:
Само с диагностика се трие.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 18 Окт 2011, 19:20

При мен това нещо ми се случва вече няколко пъти последния път стана, като изпуснах пасажерската седалка т.е. да я вдигна нагоре от копчетата встрани ама тя скочи много рязко и ми светна Air bag оправям го само с диагностика. Занулява грешката и готово.

Потребител
Аватар

Мнение от Joro.7 » 06 Мар 2012, 1:12

Да попитам само на пасажерската седалка има кантар?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Мар 2012, 11:47

Joro.7 написа:Да попитам само на пасажерската седалка има кантар?

Да

Вече ако салона е сменян от англичанка,може само на шофьорската седалка да е кантара
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 06 Мар 2012, 14:27

bum_bum написа:Най-много да си откъснал кабела под пасажерската седалка или да си и вкарал едно коляно отгоре и да си повредил датчика. Вариант 1 - оправяш кабела, вариант 2 - нов датчик, 2 ръка или съпротивление, което да лъже, че винаги има човек там.
Аз возя некви хора, които само ритат жиците и ми писна да чистя тая грешка
Я каже как да финтирам тия жици и датцици, така че все едно постоянно си има човек.

Назад към E36