бензинова помпа или запушен филтър

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

бензинова помпа или запушен филтър

Мнение от nikolay_pz » 17 Сеп 2011, 23:15

колеги четох на много места но не успях да намеря отговор на това което се случва с моята кола. Ситуацията е следната - вървеше супер, но един ден остана без бензин - веднага налях 20литра, но от там нататък колата вече не бе същата - при подаване на газ тя буквално забиваше муцуната все едно натискам спирачки. Реших че трябва да покарам повече на бензин и ще се оправи - да имаше подобрение и помислих, че всичко беше до тук но не. След месец и повече, колата ми прави пак същия проблем - не чак толкова проявен, но пак си го има тва забиване на предницата и се чудя какво ще е - дали помна (не вие) или е дръпнала боклуци и е запушила филтъра (не е сменян от поне 50 000км) Колата се кара и на газ и на бензин - пали на бензин и поне по 1-2 резачки на ден са и на бенз, което изключва запушена дюза. Има и друг проблем - на бензин не работи равномерно и двигателя се тресе(само като работи на място без газ, което ме кара да мисля че са ми ниски оборотите), на гас това тресене го няма. Колата е с м50б20 без ванус
Последна промяна nikolay_pz на 05 Окт 2011, 23:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Re: бензинова помпа или запупен филтър

Мнение от clarcky » 17 Сеп 2011, 23:18

Щом бензиновият филтър не е сменян поне от 50к,немисля че има какво да се чудиш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Сеп 2011, 11:50

Смени си филтъра :mhihi: И ако не се оправи отиди на диагностика :yes:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Сеп 2011, 13:33

+1 първо смяна на филтъра. Не е изключено и като си я оставил без бензин да е дръпнала някой боклук от дъното на резервоара, макар че цедката й е доста финна. Затова след като смениш филтъра виж дали ще има ефект, и ако не се оправи - отиди да ти замерят налягането от помпата. Да мернат и налягането в самата рейка, защото симптомите ти отговарят точно на ниско налягане в рейката. Пиши после какво е излязло :yes:

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 18 Сеп 2011, 17:02

смени си филтара и сле това сложи некоя добавка вав безина за инжекторите да се поочистят малко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 20 Сеп 2011, 0:11

сега се сетих за друго - може дебитомер да е изляскал и да се базика така понякога с набирането,а другото което е, че на место на бензин работи много неравномерно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Сеп 2011, 7:27

nikolay_pz написа:сега се сетих за друго - може дебитомер да е изляскал и да се базика така понякога с набирането,а другото което е, че на место на бензин работи много неравномерно.

Ами щом имаш съмнения в него - дръпни му буксата и ще си проличи.

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is

Мнение от Шева » 20 Сеп 2011, 11:05

Колега, малко несериозно е според мен да не е сменян горивният филтър 50хил. км :shock: Това ще рече, че си имал поне минимум 5 смени на масло - не се ли сети поне веднъж и за бензиновия филтър!? Моята кола е с ГИ и на 50хил. км съм сменил горивния филтър 3 пъти, като сипвам винаги 100 октана бензин. Просто с това качество на бензина нз, как може да се кара толкова много с един филтър, това трябва да е първото нещо, което да смениш, пък после да гледаш дебитомера ;) :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 20 Сеп 2011, 11:11

Шева написа:Колега, малко несериозно е според мен да не е сменян горивният филтър 50хил. км :shock: Това ще рече, че си имал поне минимум 5 смени на масло - не се ли сети поне веднъж и за бензиновия филтър!? Моята кола е с ГИ и на 50хил. км съм сменил горивния филтър 3 пъти, като сипвам винаги 100 октана бензин. Просто с това качество на бензина нз, как може да се кара толкова много с един филтър, това трябва да е първото нещо, което да смениш, пък после да гледаш дебитомера ;) :)

просто тогава друг се "грижеше" за колата, аз я карам от 1 година и..... :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 30 Сеп 2011, 10:00

глътнала е въздух..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 30 Сеп 2011, 11:05

бах 20 лв е 1 филтър.. купуваш пробваш, ако не поне че си сменил филтъра :clap: :clap: :clap:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 01 Окт 2011, 6:05

Забиването на муцуната може и да е от дебитомера. Моят като беше прецакан така правеше, но после като се прецака и ламбдата пак същото. Най-хубаво си смени филтъра и все пак отиди на диагностика :yes:
Изображение Изображение

Назад към E36