Блокирване на дросел клапата на М40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Блокирване на дросел клапата на М40

Мнение от nedbmw » 02 Авг 2011, 22:03

Бе нещо напоследък при престой повече време на колата,като натисна газта нещо много твърда ми се види, че ме и изненада мамка и бима на едно кръстовище ,светофара светна червено пък бимата ми се засилва повече към него добре ,че не съм аджамия та я огасих на скорост. Та значи не е от жилото.След раздвижване на ръка дросела напред- назад няколко пъти и се охлабва и така до следващия път.Почиствах с обезмасляващ спрей продухвах с въздух смазвах ама ефект няма :roll: имам чувството ,че по оста и има някакви О-пръстенчета ,които се разпадат и задържа оста ,но за да проверя това трябва да развия двете керновани (зачеканени)болчета на клапата за да мога да я извадя и след туй да дръпна оста ,не ми се вярва да е от потенциометъра той не може да задържа толкова.Някой борил ли се е с този проблем,ако знае нещо да каже,щото взе да ми образува нерви нещо и ще я разглобявам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: Блокирване на дросел клапата на М40

Мнение от NikiNikolov » 03 Авг 2011, 6:47

вземи си друг дросел - 2-ра ръка естествено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 03 Авг 2011, 9:08

Разглобявал съм клапи на дросела две на брой (двигател м42) и си нямам понятие откъде може да заяжда оста. И от двете страни оста се държи на по едно ролково (иглено лагерче), на което от двете страни има по едно уплътнение. Кернованите болтове се развиват наистина с голям зор и с голяма отверка :mhihi: . Но това е само докато се отчупи занитената част, след това е по-лесно.
nedbmw написа: имам чувството ,че по оста и има някакви О-пръстенчета ,които се разпадат и задържа оста

Вероятно иглените части от лагерите са изпаднали от сепаратора и оттам заяжда. Ако е така по-добре си търси дросел втора ръка както те посъветваха, че тези миниатюрни лагерчета не знам откъде може да се намерят. По-големият проблем е с уплътненията, те имат аксиален канал, който влиза в самия сепаратор на лагера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 03 Авг 2011, 11:14

Бре то много сложно направена бе Ивчо :shock: иглени лагери ала бала май трябва да я сменям,ама първо ще я разглобя за да видя как е направена,аз пък от малък обичам да си разглобявам количките за да видя к,во има вътре. :roll:

Назад към E36