Евросонда за Газов инжекцион

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 xd
Мечтае да кара: BMW F01

Евросонда за Газов инжекцион

Мнение от vladeto_88 » 12 Юли 2011, 22:48

Така значи имам Е36-320 със газов инжекцион и онзи ден когато трябваше да мина прегледа ми казаха,че трябва да имам монтирана евросонда.Ок съгласих се и ми казаха цена 140 лв за евросондата и 20 лв за монтаж.Реших да поразпитам да несе хвърлям веднага ако някой знае дали това е разумна цена,или ако има по добра оферта но да е качествено.Съгласен съм и дори повече пари да дам с това компромис несе прави,поне така мисля.
Дори и децата знаят,Че Истинският Баварец е 6 -цилиндров !!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: Евросонда за Газов инжекцион

Мнение от jbankov » 13 Юли 2011, 8:19

На старата кола преди година ми бяха обявили около 200лв с монтажа :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Юли 2011, 9:40

На колко години е ГИ-то ? Защото ,ако е монтирано преди по-малко от 5 години ,колкото е срока за експлоатация на бутилката преди да трябва да премине хидравличен тест ,сондата е в заварено положение преди да влезе наредбата за задължителен монтаж в газовите автомобилни уредби и нямат право да ти откажат прегледа . Това го пиша не за друго ,ами щото и аз пролетта минавах прелед на ГИ-то и сам попитах дали не трябва да монтирам евросонда ,но в сервиза ми отвърнаха ,че това се налага само при монтаж на нови газови уредби или при смяна на бутилката,както и при демонтаж за преминаване на хидравличен тест.На 3години ми е ГИ-то и съм бил в заварено положение. Отиди в друг лицензиран сервиз да попиташ как седят нещата,тия да не те сапунисват нещо за тая малоумна евросонда ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318i М40

Мнение от Totko » 13 Юли 2011, 10:42

Евросонда във фирмения магазин на BRC в Дружба, е 110 лв. с кутията. Смяната е елементарна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladeto_88 » 13 Юли 2011, 12:43

На 4 години ми е бутилката,като тоя вече ми поднови прегледа но каза да отида да ми смени евросондата,за да нему вземат лиценза.Но се поразрових в нета и видях,че се предлагат по евтини евросонди от това което той ми предлага.Та ако някой е запознат да ме насочи какви да търса и какви да избягвам(някъде четох турските).И мисля да скокна до 1,2 други сервиза да попитам за какво става на въпрос.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 13 Юли 2011, 14:40

plradev написа:На колко години е ГИ-то ? Защото ,ако е монтирано преди по-малко от 5 години ,колкото е срока за експлоатация на бутилката преди да трябва да премине хидравличен тест ,сондата е в заварено положение преди да влезе наредбата за задължителен монтаж в газовите автомобилни уредби и нямат право да ти откажат прегледа . Това го пиша не за друго ,ами щото и аз пролетта минавах прелед на ГИ-то и сам попитах дали не трябва да монтирам евросонда ,но в сервиза ми отвърнаха ,че това се налага само при монтаж на нови газови уредби или при смяна на бутилката,както и при демонтаж за преминаване на хидравличен тест.На 3години ми е ГИ-то и съм бил в заварено положение. Отиди в друг лицензиран сервиз да попиташ как седят нещата,тия да не те сапунисват нещо за тая малоумна евросонда ;)

До края на годината (2011г) важи за нови ГИ, след това всички автомобилни газови уредби трябва да са с евросонда :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Юли 2011, 15:08

jbankov написа:
plradev написа:......

До края на годината (2011г) важи за нови ГИ, след това всички автомобилни газови уредби трябва да са с евросонда :wave:

Ми хуу ,начи догодина ще се смени ...кво дават зор от сега ... Ако искам на 31-ви декемри ще я сменя ,а не да ми казват ,че СЕГА е задължително :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladeto_88 » 13 Юли 2011, 15:18

Аз така и така вече съм отделил пари за нова,така че мисля сега да ги дам а не да чакам до края просто искам да разбера от къде да си купа най-добрата на подходяща цена :).Ако имате идеи кажете,не че съм се разбързал но все пак :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 13 Юли 2011, 22:02

Аз сменях наскоро на Венто-то на баща ми - 180лв беше сондата с монтажа, прегледа, филтъра и реглажа(колата е моно). БРЦ. Така че не бих казал че цената е кой знае колко висока, щом човека си е бил печатите вече, иди си при него да ти я смени. И иди с празна бутилка!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladeto_88 » 14 Юли 2011, 11:06

pazo02 написа:Аз сменях наскоро на Венто-то на баща ми - 180лв беше сондата с монтажа, прегледа, филтъра и реглажа(колата е моно). БРЦ. Така че не бих казал че цената е кой знае колко висока, щом човека си е бил печатите вече, иди си при него да ти я смени. И иди с празна бутилка!!!

Празна ботилка ? Това него знаех мерси,че го спомена :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 14 Юли 2011, 11:20

Кви цифри говорите вие,бре.Преди 2-3 месеца гледах на 100 кинта сонда с монтаж в една газаджийница из центъра.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 14 Юли 2011, 11:26

Бутилката е 10 години , евросонда има и за 60-70лева турска , не виждам за кво да наливаш пари в тая част като е елементарна сонда с бобина клапан и 2 кабела
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 14 Юли 2011, 12:00

По тази логика защо да не си купим чисто нова лада примерно , а си купуваме коли на по 8-10 години за същите пари :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladeto_88 » 14 Юли 2011, 14:31

Значи днес попитах в сервиза който е от дясната страна на околовръсното преди светофара за Суходол.Момчето там ми каза 74 (турска) 140 (италянска).Нямам представа ако турските са читави да несе изхвърлям с толкова пари ако ли не ще си дам повече пари да ми е спокойно !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 15 Юли 2011, 12:55

Само едно ще кажа - ти караш на ГАЗ! Това е взривоопасно вещество! Ако не си слушал новини миналото лято колко бутилки гръмнаха, колко коли се подпалиха в движение и при катастрофи, тогава избери турското за малко пари! Ако ти е мил животът си купи качествена част, дори и по-скъпа, и това може да ти спаси живота някой ден...

Назад към E36