Защо продължава да грее ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Защо продължава да грее ???
Смених водната помпа с оригинал, термостат сменен, виско сменено преди 1 година има няма и продължава да грее при не чак много топло време по изкачване на баир не много голям, но по равен път няма проблем, щом е на 5-ят зъб и хвърчи. Дали е възможно да има нещо някъде по гарнитурата на главата и затова да се случва така.....? Радиатора не е затиснат или мръсен от мушички и подобни сътвери...
БМВ 316 компакт...
БМВ 316 компакт...
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Защо продължава да грее ???
искаш да кажеш че ти грее като караш по бавно така ли
от гарнитура и на мен ми е греела ама надуваше и се чустваше че не е наред
от гарнитура и на мен ми е греела ама надуваше и се чустваше че не е наред
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Виж маркучите дали са твърди,на мене ми изглежда като окривена глава или може гарнитурата да е нещо 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
При нещата, които си сменил, според мен причината да продължава да грее е или в главата, или имаш някъде запушено (ти как разбра, че радиатора е ОК? Промивка ли си му правил?) Предполагам си обезвъздушил добре
На ниски обороти имаш ли парно?

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Дифузера е на мястото си, радиатора казвам че е ОК, защото преди 2 години съм сложил нов и се вижда че не е запушен. Грее когато изкачвам баир на 2-ра 3-та и постоянно карене от към 2000 до към 3000 оборота. Брез зимата ми се случи да изстива колата по спускане и затова смених термостата, но като че ли пак веднъж ми се случи да изстива с новия термостат.
И забравих да кажа че на 2-пъти ми се случи за малко да я изпусна в червеното. Всеки път я виждам пред критичния момент. Може ли от тея пъти само гарнитурката да е някъде тръгнала.....?????
И забравих да кажа че на 2-пъти ми се случи за малко да я изпусна в червеното. Всеки път я виждам пред критичния момент. Може ли от тея пъти само гарнитурката да е някъде тръгнала.....?????
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Не е хубава тая работа щом си сменил почти всичко по системата. Както е писал колега по-горе, виж маркучите дали са твърди като загрее. Отвори капачката на казанчето като тръгне да грее и виж дали излизат мехурчета от водата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Самото "виждане" че е тръгнала към червеното е показател за превищаване на темп. което никой ама наистина никой не може да ти каже точно като стойност колко е била , но всеобщо мнение и от практиката е че мине ли средата се смята за над 100-те градуса . При това трябва да ти се пусне климатичната перка на най-висока скорост като краен помощник за обдухването на радиатора. При тия няколко пъти които описваш че за малко и .... може съвсем спокоино гарнитурата да е започнала да пропуска поради получаване на минимална кривина ( имайки предвид и дължината на 6 цилидровите кратуни ) . Но един от показателите е че надува повечко мъркучите което е сравнително относително и може да не го усещаш затова е хубаво да сравниш с друга колица с работно налягане ( на охл. система ) като на твойта . Имай предвид че теста със замерване на изгорели газове в антифриза не е миродавен за да правиш заключения за състоянието на гарнитурата или главата като цялост. Абстрахирай се от това какво и кога си сменял и почни последователни проверки за дебит , еднакво ( равномерно ) затопляне на радиатора , коректна работа на виското ( имайки предвид че загряване при ниска скорост е от недобро обдухване на с виско перката ) . За съжаления в БГ нама гаранция ,че при по-скъп ( дори най-скъп ) продукт качеството е на ниво ,макар и нов , факт.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Щом е била 2 пъти в червеното, при така описаната ситуация си за гарнитура 99%, а дали
не и крива или пукната глава. Дано не съм прав за главата, но това е реалността.
не и крива или пукната глава. Дано не съм прав за главата, но това е реалността.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ако не се лъжа при издухана гарнитура освен твърдите маркучи май и като се отвори капачката за антифриза трябва да има гейзер 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Стига сте стряскали колегата с това 1-2 пъти почти на червено и задължително гарнитура.Аз мойта я купих от една автокъща била с спукан радиатор.на 2 пъти беше в лютеницата и от тогава имам 100 000км зад гърба си почти де.Радиатора от вътре как е? Смъкни го и виж го тежи ли много да не си я карал с вода и котления камък да е полепнал от вътре?Нивото на антифриз как е?Обезвъздушил ли си както трябва, парното ти как е? 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колега какво виско си сложил. Ако не е оригиналното повечето карат по 7-8 месеца. Нали знаеш как да го тестваш?
- SnooPDoG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 m20b20 turbo
- Мечтае да кара: ко'т падне
На мене ТДС-ката постоянно хвърляше води от това, че оплатнението на капачката за радиатора беше заминала, след като дадох 22 лева за нова, всичко се оправи .. няма проблеми.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Виското е*ем ли му майката оригиналка ли е. От колегите от форума съм го поръчал. Вие пишете че е влизала в червеното, но аз пак да кажа че съм я хващал преди да влезе в червеното. Колата няма клима и винаги съм пускал парното на макс на топло за да отнеме от темп на двигателя. Ще погледна дали се надуват маркучите, като загрее и дали бълбука, но ако са си меки мъркучетата, може ли новия термостат да е ментак....??? Виското ще го проверя на сутринта. Трябва да мога да го спра с ръка на студен двигател, а на топъл да зацепва и да върти яко...???
В краен случай, отваране на главата и оглеждане за щети, но най - интересното е, че си продължавам да я карам без никакви ядове. Дори от Монтана до Варна (500 км в посока) си ходя с нея доста често. Само през прохода Петрохан като минавам ми загрева....
В краен случай, отваране на главата и оглеждане за щети, но най - интересното е, че си продължавам да я карам без никакви ядове. Дори от Монтана до Варна (500 км в посока) си ходя с нея доста често. Само през прохода Петрохан като минавам ми загрева....
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3