Въпрос относно съединител 318TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 TDS
Мечтае да кара: BMW 635 Csi

Въпрос относно съединител 318TDS

Мнение от BeeMWe » 29 Мар 2011, 18:01

Здравейте ! Понеже не открих подобна тема искам да ви попитам възможно ли е да ми изпуска съединителя от време на време заради заден ляв спирачен цилиндър, който изпуска спирачна течност. Нали съединителя и спирачките са с една и съща течност, а задния спирачен апарат изпуска и се чудя дали от това може да е проблема ? Поздрави на всички
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Въпрос относно съединител 318TDS

Мнение от shengi » 29 Мар 2011, 19:41

Оправи спирачките обезвъздуши и тогава виж дали пак ще приплъзва.Приплъзването е от феродовия диск или заради това, че колата на моменти остава на полусъединител поради въздух в помпичките на съединителя.Иначе може да "стърже" при смяна на скорости заради губенето на спирачна течност.Недей да караш така с "изпускане на спирачна течност"
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 29 Мар 2011, 20:22

незнам дали ти е от това проблема ама си оправи спирачките че те в една кола са най важни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 29 Мар 2011, 20:39

Много трябва да остане без течност за да има проблем сьс амбреажа.
В тоя случаи педала ще лопне долу и там ще остане.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BeeMWe » 03 Апр 2011, 21:11

Пресиян Василев написа:Много трябва да остане без течност за да има проблем сьс амбреажа.
В тоя случаи педала ще лопне долу и там ще остане.

Педала ми беше лопнал до долу, когато ми изпусна долния хидроцилиндър и тогава съединителя въобще не работеше. Сега проблема е, че просто понякога приплъзва ( не винаги ) . Примерно като карам на 4-та с мръсна газ и след 3000 оборота изведнъж оборотите рязко скачат, но колата не върви, но след като пусна педала и отново подам газ си зацепва и ускорява.
Питам понеже нали спирачките и съединителя са с една течност и това приплъзване си го обеснявам с факта, че когато системата не е добре обезвъздушена е възможно да губи налягане.... :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 03 Апр 2011, 21:26

Имали CDV клапан ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 05 Апр 2011, 18:35

Колега пробвай да дръпнеш ръчната спирачка, включи на 5та, вкарай я в оборот и като отпуснеш съединителя ако тръгва да гасне мотора, значи си е добре, а ако си работи значи приплъзва здраво и е за смяна (може да позамирише на феродо).
А за теча от цилиндърчето ти препоръчвам да вземеш мерки, защото да караш с тръгнал съединител не е толкова проблем, но с кофти спирачки. :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BeeMWe » 08 Апр 2011, 0:44

На мен принципно задните спирачки ми ги няма никъкви. Не съм сменял накладки от много време и нито спирачките нито ръчната ловят ... Скоро ще ги подменям накладките ( като те мисля, че са едни и същи и за ръчната и за спирачките, ако не се лъжа ). Исках да разбера просто дали е възможно да приплъзва съединителя поради загуба на спирачна течност или не. Но изводите които си правя от написаното до тук е, че явно няма оправдание за такова притеснение. Въпреки това не мога да си обесня, защо приплъзва съединителя когато си поиска. В смисъл може да приплъзне на 3та в 2500 оборота или примерно на 4та в 3000 оборота, а следващия път въобще може да не приплъзне. Сякаш е със собствено мнение ... :dunno:

П.П. Колкото до колегата Пресиян Василев ... идея си нямам дали има CDV клапан, а и не знам дали имам представа това какво е и къде точно се намира .... :oops: :oops: :oops:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Апр 2011, 1:00

Съединителят ти е тръгнал да си ходи. Просто когато си на 4-та предавка поместването на колата от мотора е доста трудно, но моторът се опитва да ускори. По този начин избива в най-слабата връзка в силовото предаване - съединителя. При мен беше така преди няколко години със стария ми тдс. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 08 Апр 2011, 22:27

Извинявам се, че се меся в темата на комегата!
И аз имам проблем със съединителя на същия автомобил. Когато карам на трета или по горна предавка и турбото включи съединителя започва да буксува, но се случва много рядко, за пример на скоро ходих от Габрово до Варна, през целия път нито веднъж не приплъзна, а доста газ давах и доста коли изпреварвах и чак на прибиране, точно на табелата Габрово при изпреварване преплъзна. Дали проблема ще е във феродовия диск, все си мисля че ако беше от него щеше постоянно да приплъзва. На какво друго може да се дължи това?
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Апр 2011, 23:22

Дължи се на моментната скорост, оборотите на двигателя, наклона на пътя, по който караш, както и на температурата на самите компоненти (притискател, феродов диск и маховик). Ако го изпечеш яко на място, почти сигурно е, че после няма да успееш да потеглиш. :) Просто съединителят е отишъл на кино.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 11 Апр 2011, 21:08

err0r написа:Дължи се на моментната скорост, оборотите на двигателя, наклона на пътя, по който караш, както и на температурата на самите компоненти (притискател, феродов диск и маховик). Ако го изпечеш яко на място, почти сигурно е, че после няма да успееш да потеглиш. :) Просто съединителят е отишъл на кино.

Значи да не му мисля а да сбирам кинти за нов съединител :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 11 Апр 2011, 21:32

luizov написа:
err0r написа:Дължи се на моментната скорост, оборотите на двигателя, наклона на пътя, по който караш, както и на температурата на самите компоненти (притискател, феродов диск и маховик). Ако го изпечеш яко на място, почти сигурно е, че после няма да успееш да потеглиш. :) Просто съединителят е отишъл на кино.

Значи да не му мисля а да сбирам кинти за нов съединител :mhihi:

Е тои не е кои знае каква цифра. :mhihi:
А и подмяната не е кои знае каква ;)
П.п. CDV е клапан за НЕдемфериране при рязко отпускане на амбреажа.
Оглеждаи преди работното бутало/помпа на кутията.Повечето след 96г имат,и сьздават ядове

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 24 Апр 2011, 22:26

BeeMWe написа:Здравейте ! Понеже не открих подобна тема искам да ви попитам възможно ли е да ми изпуска съединителя от време на време заради заден ляв спирачен цилиндър, който изпуска спирачна течност. Нали съединителя и спирачките са с една и съща течност, а задния спирачен апарат изпуска и се чудя дали от това може да е проблема ? Поздрави на всички

Течността за двете системи се взима от едно и също място , само дето има преграда и като намалее, първо спира да работи съединителя (омеква педала).Цилиндърчето струва около 25 лева , спирачна течност около 15 лева, смени я цялата защото като е стара и има вода долу в цилиндрите ( този на съединителя също), от там ръжда и нефективна работа, от там ново цилиндърче. Като работа, ако си наясно какво правиш 2-3 часа. Ако не четене във форума, и решаваш майстор или ти. Успех. Може и да е комбинация от двете ( в смисъл и съединител за смяна), но НИКОГА не се шегувай със спирачната система, ОПРАВИ Я. Провери датчика на резервоара за спирачна течност, като го натиснеш отгоре на таблото трябва да светне индикатора, в противен случай имаш проблем с отчитането на критичното ниво.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

Назад към E36