Писна ми! Проблем с ел. стъкло 5 месеца !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Писна ми! Проблем с ел. стъкло 5 месеца !

Мнение от BMWMHartge » 26 Мар 2011, 21:18

Не ми работи шофьорското стъкло. Давам ток на моторчето - работи! Взех нова електроника, пак не работи. Като натискам копчето цъкат вътре релетата. Като сваля прозореца с директен ток на моторчето, без електроника - работи. Слагам електрониката натискам нагоре-вдига, натискам надолу- ПАК ВДИГА, като се вдигне и до там, само цъкат вътре. Ходих днес на майстор, каза че евентуално не са калибрирани тия датчици към електромагнита или нямаде имам прекъснат кабел. Как да ги калибрирам, ако е от тях ? Или как да си оправя стъклото?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

Аватар
Кара: E36 318IS and E46 318I
Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I

Re: Писна ми! Проблем с ел. стъкло 5 месеца !

Мнение от ProblemZ » 26 Мар 2011, 23:09

Аз имам такав проблем от година и все още не мога да разбера какво става,като махна една букса с едното кабелче почва да се движи на етапи с постоянно натискане на копчето докато се затовори,и копчето е обърнато,ако се намери как да се реши твоя проблем може да помогне и за моя,някой да каже как точно да проверим кабелите,или да даде просто съвет :wave:
Най - ТочниЯ

Потребител
Аватар
Кара: е38, 750i

Мнение от ts_ber » 27 Мар 2011, 0:02

BMWMHartge написа:Не ми работи шофьорското стъкло. Давам ток на моторчето - работи! Взех нова електроника, пак не работи. Като натискам копчето цъкат вътре релетата. Като сваля прозореца с директен ток на моторчето, без електроника - работи. Слагам електрониката натискам нагоре-вдига, натискам надолу- ПАК ВДИГА, като се вдигне и до там, само цъкат вътре. Ходих днес на майстор, каза че евентуално не са калибрирани тия датчици към електромагнита или нямаде имам прекъснат кабел. Как да ги калибрирам, ако е от тях ? Или как да си оправя стъклото?

Колега няма ли вариант да се пуснат кабели директно от копчето?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWMHartge » 27 Мар 2011, 1:25

е, има вариянт, но защо да разваляме тази немска мисъл :)
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 27 Мар 2011, 8:40

Виж си кабелите. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Мар 2011, 9:35

BMWMHartge написа: Ходих днес на майстор, каза че евентуално не са калибрирани тия датчици към електромагнита или нямаде имам прекъснат кабел. Как да ги калибрирам, ако е от тях ? Или как да си оправя стъклото?

:mhihi: И как се "калибрират" тия "датчици" ?!
Вземи един мултицет , сложи пипалата на клемите на машинката на които постъпва управляващият сигнал от комфорт модула , започни да натискаш бутона за вдигане на стъклото и следи полярността на напрежението , след това започни да натискаш за сваляне на стъклото и пак следи полярността на напрежението , ако не промени знака (полярността ) при промяна на посоката , значи търсиш проблема или в модула или в неправилно свързване !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWMHartge » 27 Мар 2011, 18:16

готово! прекъснат кабел
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 27 Мар 2011, 22:06

ProblemZ написа:Аз имам такав проблем от година и все още не мога да разбера какво става,като махна една букса с едното кабелче почва да се движи на етапи с постоянно натискане на копчето докато се затовори,и копчето е обърнато,ако се намери как да се реши твоя проблем може да помогне и за моя,някой да каже как точно да проверим кабелите,или да даде просто съвет :wave:

колега аз имах същия проблем около година когато подам ток на моторчето директно работи а като сложа модула на моторчето точно както е описал колегата държа да отбележа че колата е без комфорт модул
та така сменявах го тожа модулче с релетата вътре и пак нищо дакато не смених моторчето и АЛИЛУЯ всичко си дойде на мястото за целта трябжа да разпробиеш големите нитове и след това с болтчета или пак нитове само че трябва да стегаш добре УСПЕХ :yes:
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

Аватар
Кара: E36 318IS and E46 318I
Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I

Мнение от ProblemZ » 28 Мар 2011, 10:17

Моторчето съм го сменил отдавна още(и четките са му сменени на моторчето)ама няма оправия все още
Най - ТочниЯ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 31 Мар 2011, 7:30

BMWMHartge написа:готово! прекъснат кабел

налли :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Мнение от Iskren » 01 Апр 2011, 20:58

И аз оня ден, викам си "топло е" дай да видя за кво не работи шофьорския джам, цъка някво реле ама не мърда, нарамих мултицета, свалям кората, открехнах леко изолацията и.... стоя и чудя.... :conf: то няма кво да меря с тоя мултицет и се пуля пред вратата и не вярвам и така около минута и само на един нит гледам част от ножицата около него.... та поне махнах едно трупче дето беше във вратата (спокойно, не то държеше джама) и така де... предишния собственик "Нещо не работи шофьорския джам" сигурно не е знаел от какво е... сигурно....
ISкрен
Изображение
Изображение

Назад към E36