На колко километра се смяна водна помпа и термостат...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

На колко километра се смяна водна помпа и термостат...

Мнение от Nasko_325TD » 08 Авг 2010, 23:13

Интересува ме на колко километра се сменя водна помпа и темростат?
Става дума за тази с металната турбина?На колко километра преоръчва завода производител,накой знае ли? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: На колко километра се смяна водна помпа и термостат...

Мнение от shengi » 08 Авг 2010, 23:25

Термостат е хубаво примерно на 40-50-70к км това са ми го казвали уж майстори, ама то цела България с майстори пълна.Както и за антифриза на долу горе толкова км но все пак зависи как караш.Дали само градско по колко км от и до загряване на колата и абе темата е обширна.Аз мойта 2 пъти термостат 1 път водна помпа и 1 път виско /преди месец/ това за 3 години антифриз 3-4 пъти съм сменял.Имам 80-90к км навъртяни през този период като изключим че колата и се събират 4-5 месеца без да се бутва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 08 Авг 2010, 23:31

А има ли значение от антифриза?Син,зелен розав?
Водната помпа ако е с метална турбина,колко километра и дават? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 09 Авг 2010, 0:23

До колкото съм чел за свойствата на антифриза, синия не го дават за нашите коли, но аз карам с син.Вредял на алуминия и го разяждал.За нашите бими дават Розовия вид антифриз, но реално някой не слагат антифриз а само водичка.Ако ще сменяш водна помпа антифриз термостат промии си системата така и така ще източваш всичката течност.Скоро гледах някъква течност с която дават да покараш известно време и после източваш и пада мизерията.Но това трябва да има 2-3 загрявания на автомобила до работна температура и да е пуснато да циркулира през парното, че и там да изчисти.Но изгубих сайта някаде из фаворитите и немога да го открия.Беше български сайт за автокозметика.Поразпитайте из магазините може да има резултат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 09 Авг 2010, 0:25

Антифриз на три годино.
Термостат на 30-40 хил.
Водна помпа и виско не бутвам, те сами си казават кога. :mhihi: но по принцип пробега на водната помпа 120-150 хил, а на виското заедно с термостата. Все пак всички тези неща са си консуматив. Лично аз бих си сложил нормална водна помпа, а не метална турбина. Все пак няма да сам жив да навътря на тази кола още 150 хил, и да съм жив тя няма да ме надживее. :mhihi:
За толкова време като фен на БМВ, това са моите наблудения от личен опит.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 09 Авг 2010, 1:20

а смяната на антифриз при бензиновите на същия период ли се извършва :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Авг 2010, 6:52

В Top_Gear гледах че антифриза го дават за смяна всяка година и аз така и го сменям, за воната помпа 70-80к км съм чувал, за термостата не знам, бях гледал по Discovery как се прави там от восък и т.н и бяха споменали нешо за 10г но това е малко некоректно защото пак трябва да зависи от пробега, дрег е въпроса че ако копуваш ментета колко ще изкарат само госпо знае.
За термостата ще ти дам и пример моа го купих от Вари 2000 за близо 100лв един приятел с 318-ка си купи за 30лв някакъв от тогава за 2 години смени 2 вече и като цена ми излезе същото!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 09 Авг 2010, 8:34

по-добре с вода или със лимонада да се кара от колкото със син антифриз за левче, казвам го като свидетел на какво приличаше мотора на една шкода след 90 000км с ъакъв антифриз , беше като швейцарско сирене,хубавия лонг лайф антифриз е около 13-15 лв литъра концентрат заслужава ли си подобна икономия ?
а за термостат и виско , те си подсказват кога са за смяна, водна помпа аз лично не съм пипал като знам какви боклуци се продават по-добре немска на 300 000км от колкото чисто нова китайска. :ok:
6>4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 09 Авг 2010, 9:49

Ами мойта я взех чисто нова 80лв на миеле ли мейле ли уж била немска.От магазин който се води с оригинални немски части и го помня от 20 години там където си е бил.Дано не е менте.
А розовия антифриз разрежда ли се с вода или се кара чист концентрат? :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 09 Авг 2010, 10:57

Ако е концентрат се разрежда ~ до -20 -30 според зависи кои как иска, няма значение от цвета.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 09 Авг 2010, 11:15

shengi написа:До колкото съм чел за свойствата на антифриза, синия не го дават за нашите коли, но аз карам с син.Вредял на алуминия и го разяждал.За нашите бими дават Розовия вид антифриз, но реално някой не слагат антифриз а само водичка.Ако ще сменяш водна помпа антифриз термостат промии си системата така и така ще източваш всичката течност.Скоро гледах някъква течност с която дават да покараш известно време и после източваш и пада мизерията.Но това трябва да има 2-3 загрявания на автомобила до работна температура и да е пуснато да циркулира през парното, че и там да изчисти.Но изгубих сайта някаде из фаворитите и немога да го открия.Беше български сайт за автокозметика.Поразпитайте из магазините може да има резултат.

ShibinG написа:по-добре с вода или със лимонада да се кара от колкото със син антифриз за левче, казвам го като свидетел на какво приличаше мотора на една шкода след 90 000км с ъакъв антифриз , беше като швейцарско сирене,хубавия лонг лайф антифриз е около 13-15 лв литъра концентрат заслужава ли си подобна икономия ?
а за термостат и виско , те си подсказват кога са за смяна, водна помпа аз лично не съм пипал като знам какви боклуци се продават по-добре немска на 300 000км от колкото чисто нова китайска. :ok:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ... само да ви кажа, че за всички модели на BMW - E36, E39 и де да знам още какви "Е"-та :mhihi: антифриза е все един цвят ... а познайте какъв :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 09 Авг 2010, 13:11

ръждиво-кафяв ?? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 09 Авг 2010, 13:38

зависи ако са сипвани присадки за запушване на течове или ако е карана на вода и са ръждясали тръбите :D
6>4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 09 Авг 2010, 13:54

въпроса беше от глупаво-риторичните на които съм майстор :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 09 Авг 2010, 14:56

:D За тези които са с чугунен блок (Примерно мойта М43 - 95г.) е син , а тези салуминиевите бокове е червен!
:yes:
Изображение

Следваща

Назад към E36