Предницата хлопа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Предницата хлопа

Мнение от mg87 » 01 Ное 2009, 17:26

Колеги от извесно време понякода осещам че предницата хлопа по дупките, понякога си вози стегнато както си трябва друг пат хлопа и по незначителни неравности, по павета също се усеща. Какви са вероятните причини освен амортисиори за да знам за какав ремонт да се готвя :)
Може и да има подобни теми но търсачката не работи :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Re: Предницата хлопа

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 01 Ное 2009, 17:39

mg87 написа:Колеги от извесно време понякода осещам че предницата хлопа по дупките, понякога си вози стегнато както си трябва друг пат хлопа и по незначителни неравности, по павета също се усеща. Какви са вероятните причини освен амортисиори за да знам за какав ремонт да се готвя :)
Може и да има подобни теми но търсачката не работи :D

Най-често това се получава от заминали тампони на макверсоните. Все пак е хубаво да се погледне в сервиз :) Иначе ако е по-скоро като причукване съм почти 100% сигурен, че са точно тези тампони.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 01 Ное 2009, 18:31

Тампони на носачите, шарнири, биалетки абе от всичко може да е.Отиди да ти погледнат ходовата част и то ще си покаже.При мене например едновременно сдадоха багажа тампоните на носачите и външните шарнири.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 02 Ное 2009, 23:52

Да,може да е от окачването,но може и да е от хидравличната рейка - viewtopic.php?t=127046&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `99 318i E36 Touring
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от ceco_ » 03 Ное 2009, 0:00

Mpower84 написа:... едновременно сдадоха багажа тампоните на носачите и външните шарнири.

И при мен така. Но след като ги смених пак хлопаше отпред. Имаше малко луфт в рейката и вътрешни накраиници. След като се намеси ръката на маистора и там, всички хлопащи звуци изчезнаха.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 03 Ное 2009, 22:24

колега ела да я прегледаме и ще се изясни тропането от къде е :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 03 Ное 2009, 22:56

ясен николов написа:колега ела да я прегледаме и ще се изясни тропането от къде е :yes:

далечко ми е иначе с удоволствие :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 03 Ное 2009, 23:24

колега много е възможно да са шарнирите и наи вече тези по късичките отвън които са доста калпави на Е36
все пак прегледаите и другите неща.. биалетките, тампоните и тн
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 03 Ное 2009, 23:47

ako е прескрацване беяле ако тропа мойе да еот капраиник шарнит или танпон на макверсона най добре да япрегледа майстор

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Ное 2009, 13:57

И те така ..... :mhihi: В крайна сметка и в тая тема се стигна до извода , че може да хлопа от всичко по предницата .... Колега , ако бях на твое място .. за времето , за което ние тука си чешеме езиците , щях да се мушна под колата , да огледам , да препипам и да видя къде е проблема ... Не се заяждам ,просто казвам... Не е сложно ... обяснявам наред:

1. При разбит накрайник (вътрешен) - вдигаш предницата на крик от двете страни и местиш гумата , ако им луфт при движението на гумата на вън и на вътре значи вътрешния накрайник е за смяна

2. При разбит външен накрайник - оглеждаш шарнирчето му (което е в края на накрайника от към гумата ... то това е елемента , който може да се разбие...) , взимаш една щангичка (не много голяма ) и лекичко по размърдваш и то си личи дали е здраво на мястото си или има луфтове в него - ако има и то е за смяна...

3. При разбит шарнир - същото като при разбит накрайник - взимаш една щангичка и лек "мръдкаш" да видиш как ще рейгира шарнира ...

4. При скъсан тампон на носача - просто го оглеждаш тампона , ако има видимо сериозно накъсване е за смяна . Ако няма видимо накъсване обаче не означава задължително , че е здрав .... хващаш с ръка носача (в близост до тампона) и го размърдваш , така че да видиш дали втулката на тампона (дето влиза носача в нея ) не се е отделила от гумата на тампона (това по лесно може да стане пак с щангичка). Ако се вижда дори леко отлепване на втулката от гумата , то тампона е "тръгнал" ....

5. При заминал амортисьор - натискаш предницата рязко и трябва да има най -много две колебания нагоре и на долу на предницата и след това да се "успокоява" ... Ако се клатушка много и не се "успокоява" значи амортисьора е или "заминал" или е "тръгнал" ... Ако пък тропа при натискането -хептен е заминал... :mhihi: ... То тая работа с амортисьорите е малко на усет...

6. Тропането може да идва и от скъсан тампон на макверсона - Ако тампона е скъсан , той се вижда от горе , като се погледне на ботуша (това е когато е тотално скъсан ) ,ако е тръгнал да се къса или ако лагера е тръгнал да се разбива , също може да тропа ....

7. Тропането може да идва и от рейката - колегата Мишо е направил тема по въпроса , където всичко е описал подробно за този проблем и как се отстранява. Темата е в "полезни"...
Това е , дано съм бил полезен ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 04 Ное 2009, 14:14

абе да нямаш нещо в багажника и то да тропа :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 tds

Мнение от hristo_t » 04 Ное 2009, 14:33

Здравейте. Бях на сервиз тази събота. Имах подобен проблем с тропането. Смених двата амортисьора. Сменихме и двата шарнина бяха много зле. Волана вибрираше при завой надясно и също така вибрираше и когато натисках спирачката при висока скорост. Смених ме и вътрешните кормилни шанги-тези които влизат в маншона на рейката. Частите излязоха около 660 лв, труда 120 + 25 лв регулиране на предницата. Но сега е съвсем различно. Само да се надявам че ще е така по дълго време като се има предвид пътищата ни и много високите ни заплати!
Последна промяна hristo_t на 21 Мар 2012, 13:33, променена общо 1 път
htt

Потребител
Аватар

Мнение от Kanev » 05 Ное 2009, 4:51

Колега здравей, преди месец смених шарнири, тампони и т.н само за биалетките не ми стигна бюджета. И когато карам по паваж или неравности точно както ти си обяснил някой път хлопа, друг път не. Затова си мисля че най-вероятно от тях идва проблема.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 07 Ное 2009, 0:33

ами варянта е с новия бюджет да продължаваш ремонта или да свикнеш с хлопането :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E36