Обезвъздушаване на съединителя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Обезвъздушаване на съединителя?

Мнение от battery83 » 13 Окт 2009, 21:53

Вчера смених плунжерчето на съединителя (доло на скоростната). Сега не можем да обезвъздушим съединителя. това което правим е следното. Авера помпи и задържа аз съм отдолу и съответно когато той задуржи аз развивам пробката да излези въздуха после завивам и той пак помпи и така... И не става ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Convertible
Мечтае да кара: e 36 M3
Детайли за колата: golqma bega4ka e

Re: Обезвъздушаване на съединителя?

Мнение от buko89 » 13 Окт 2009, 22:07

точно така колега аз сменях аксиалния лагер и без да искам извадих и помпата като свалях кутията.точна така се объзвездушава авера ти помпи задържа и ти развиваш и завиваш.гледаи да не остане казанчето на спирачките без спирачна течност.трябва да стане.ако ли не значи нещо не сте нагласили помпата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 13 Окт 2009, 22:21

Надуи в каэанчето сьс спирачната течност.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 13 Окт 2009, 22:28

battery83 написа:Вчера смених плунжерчето на съединителя (доло на скоростната). Сега не можем да обезвъздушим съединителя. това което правим е следното. Авера помпи и задържа аз съм отдолу и съответно когато той задуржи аз развивам пробката да излези въздуха после завивам и той пак помпи и така... И не става ???

...... не трябва ли и двете помпи (на педала и на ск.кутия) да се обезвъдушат?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Окт 2009, 22:32

buny_boy11 написа:Надуи в каэанчето сьс спирачната течност.

:yes: Кажи им как се прави "old school" -метода ....
Колега трябва да се създаде налягане , а често пъти само с помпене от педала не е достатъчно , та вариянта е или с надуване както колегата е посъветвал (м/у другото по подобен начин се надува и на преливника на радиатора , когато не може да се обезвъздуши "водната" система).
А ето как се прави "интелигентно" , но за целта са нужни определени "приспособления" :
http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... _Slave.htm

Denev написа:...... не трябва ли и двете помпи (на педала и на ск.кутия) да се обезвъдушат?

Съединителя се обезвъздушава само от долу от работния цилиндър на скоростната кутия...(на него има едно малка пробчица със щуцерче и от там ....)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от battery83 » 14 Окт 2009, 0:00

Дааа утре ще правя някакво приспособление за да надуя да видим какво ще стани ще ви пиша после :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 14 Окт 2009, 9:18

battery83 написа:Дааа утре ще правя някакво приспособление за да надуя да видим какво ще стани ще ви пиша после :)

Нямаш ли подобно приспособление обезвъздушаването на съединителя е кошмарно трудно. На моя кола го правихме трима човека за не по-малко от час. Редувахме се да надуваме и тримата през отвора на казанчето, като някои труженички на магистралата :mhihi: , бузите ни щяха да се пръснат от усилието, но накрая успяхме. Обезвъздушаване с натискане и отпускане на педала и отвиване на пробката може да стане само на спирачките, там е много лесно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 14 Окт 2009, 10:02

Какви са признаците за необезвъздушен съединител!? :dunno:

Назад към E36