Въпрос за ламбда сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
Въпрос за ламбда сонда
Та въпросът ми е следния колеги. Значи наскоро смених цялата генерация с по широка и когато свалих старата се наложи и да откача буксата на ламбда сондата откачих акумулатора свалих буксата свалих и старата генерация и сложихме новата генерация закачих буксата на сондата и след това акумулатора и като запалих колата започна да мени оборотите на място дали може да е натрупала някъкви грешки и затова да мени оборотите. Дайте съвети че вече много ме дразни така 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Въпрос за ламбда сонда
Откачането на клемите от акумулатора, чисти грешките, така се рисетва компютъра. Проблемът може да не е в ламбда сондата, а от новата генерация, имай в предвид, че дължината, както и диаметъра на изпускателните тръби трябва да е съобразен със съответния тип двигател, на който се монтира. От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.
А може да мени и обороти, тъй като адаптационните стойности са "изгубени" и е нужно известно време
докато бъдат заложени новите. А може и да е от още 100 неща...
докато бъдат заложени новите. А може и да е от още 100 неща...

Driver's Racing Team
- drift_streets
-
-
Ами утре съм на диагностика и ще си каже дали изопщо работи сондата и дали проблема е някъде около нея 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
ивчо3 написа:От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.
Това със сигурност не е вярно ама въобще
- drift_streets
-
-
Колеги проблема решен планката дето даржи кората отдолу беше опряла в сондата и беше пре*бала кабелите и даваше на късо малко изолизблант и сичко е 6 добре че и нямаше нищо на сондата

- to6o6o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 coupe M3
- Мечтае да кара: M6
Попринцип колега и аз като съм махал няколко пъти клемите и съм ги слагал и на мен така ми се е случвало,почва да ми се менят обототите но това е до известно време ,трябва да покарам 15 ,20 км и всичко се оправя а всичко ми е наред сичко е сменено и ново ,защо така и аз незнам 

стан написа:ивчо3 написа:От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.
Това със сигурност не е вярно ама въобще
+1

Мойта гореше много и менеше оборитите. Смених сондата и всичко заспа.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ивчо3 написа:От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.

И при мен играят по принцип но наскоро като махах клемите и при мен така паля и 5 мин се скъсаха да играят, и после като запалих 2-3 пъти и се оправи, горе-долу и а зпокарах 15 км и се оправи. Срга пак играят но само 5-10 сек както си беше преди 

to6o6o написа:Попринцип колега и аз като съм махал няколко пъти клемите и съм ги слагал и на мен така ми се е случвало,почва да ми се менят обототите но това е до известно време ,трябва да покарам 15 ,20 км и всичко се оправя а всичко ми е наред сичко е сменено и ново ,защо така и аз незнам
10 мнения
• Страница 1 от 1