3 странни проблема(съединител,мирис на феродо,индикатор)HELP
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
3 странни проблема(съединител,мирис на феродо,индикатор)HELP
Здравейте, имам следните три проблема с колата и нещо неможах да се справя да открия инфо с търсачката
1. Педала на съединителя от време на време все едно блокира - вместо да се натиска докрай като го натисна до половината и спира все едно отдолу нещо му пречи да се натисне. Пускам го натискам пак и се натиска до долу !? Това дали е проблем, дали е нещо механично или съединителя не е наред !?
2. Като карам колата и от време доста силно мирише на феродо особено ако я изръчкам повече. Накладките са нови сменени преди 100-150км. Нито спирам интензивно нито нищо. По интересното е че при ръчкане смърди здраво после, а примерно съм спирал леко-леко.
3. Днес като запалих колата за първи път ми свети доста дълго една лампа дето е червено празно кръгче с по три тирета отляво и отдясно, което гледах в един manual било за накладки. Ей това е знака
По-късно загасна и не е светило освен като дам на контакт и като си запаля гасне(както би трябвало да е). Накладките уж са сменени и незнам сега има ли проблем или не !? А пък със спирачките шега не бива, че за мен кола която неможе да спира не трябва и да върви. А моята спира засега. Също незнам дали е важно, че сравнително бързо се вкл. ABS-а
1. Педала на съединителя от време на време все едно блокира - вместо да се натиска докрай като го натисна до половината и спира все едно отдолу нещо му пречи да се натисне. Пускам го натискам пак и се натиска до долу !? Това дали е проблем, дали е нещо механично или съединителя не е наред !?
2. Като карам колата и от време доста силно мирише на феродо особено ако я изръчкам повече. Накладките са нови сменени преди 100-150км. Нито спирам интензивно нито нищо. По интересното е че при ръчкане смърди здраво после, а примерно съм спирал леко-леко.
3. Днес като запалих колата за първи път ми свети доста дълго една лампа дето е червено празно кръгче с по три тирета отляво и отдясно, което гледах в един manual било за накладки. Ей това е знака

- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
Re: 3 странни проблема(съединител,мирис на феродо,индикатор)
pimpi написа:Здравейте, имам следните три проблема с колата и нещо неможах да се справя да открия инфо с търсачката
Възможно е като я изръчкаш да ти пребоксува съединителя. И да мирише от него на феродо, а не от спирачките.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега възможни проблеми са :
1.Помпа на съединителя
2. Работен цилиндър (долу на скоростната кутия)
3. Липса на спирачна течност , недобре обезвъздушена система
4. Механичен проблем в съединителя - износен феродов диск , крив или счупен притискател , крива вилка , счупено пинче (което придържа вилката от едната страна )...
Миризмата на феродо е най -вероятно от феродовия диск на съединителя , не от накладки , но това може със сигурност да се каже като се огледа на място ...
Това , че ти е светнала лампата на накладките говори , че накладките ти са износени ....това пък може супер лесно да го видиш (особено ако са ти алуминиеви джантите , понеже през тях се виждат лесно накладките , клякаш до джантата и гледаш накладката колко феродо има ... Ако е под 3 мм значи са за смяна ..).
Възможно е и датчиците да правят номера , но това е по -малко вероятно ...
1.Помпа на съединителя
2. Работен цилиндър (долу на скоростната кутия)
3. Липса на спирачна течност , недобре обезвъздушена система
4. Механичен проблем в съединителя - износен феродов диск , крив или счупен притискател , крива вилка , счупено пинче (което придържа вилката от едната страна )...
Миризмата на феродо е най -вероятно от феродовия диск на съединителя , не от накладки , но това може със сигурност да се каже като се огледа на място ...
Това , че ти е светнала лампата на накладките говори , че накладките ти са износени ....това пък може супер лесно да го видиш (особено ако са ти алуминиеви джантите , понеже през тях се виждат лесно накладките , клякаш до джантата и гледаш накладката колко феродо има ... Ако е под 3 мм значи са за смяна ..).
Възможно е и датчиците да правят номера , но това е по -малко вероятно ...
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
Това със съединителя неможе да се провери набързо нали ? В смисъл трябва да се разглабя за да се види ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
pimpi написа:Това със съединителя неможе да се провери набързо нали ? В смисъл трябва да се разглабя за да се види ?
Всичко може да се провери, иначе дали е на бързо е друга тема ... зависи какво разбираш под набързо. Аз свалям скоростна кутия за 30 мин... всичко е до условия ...
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
За съжаление нито имам гараж нито условия да свалям скоростна кутия... Въпросът е как да проверя без да го карам на майстор да ми вземе 100лв за разглабяне и сглабяне на съединител или най-добре с нов съединител под ръка и така да го проверя ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
pimpi написа:За съжаление нито имам гараж нито условия да свалям скоростна кутия... Въпросът е как да проверя без да го карам на майстор да ми вземе 100лв за разглабяне и сглабяне на съединител или най-добре с нов съединител под ръка и така да го проверя ?
Добър майстор може да прецени и без да ти сваля кутията дали проблема е в съединителя .... и това е нещо...., да се локализира проблема и да те насочи горе-долу ... А иначе наистина е най-добре , ако се установи ,че има проблем в съединителя да си купиш комплект съединител и като се сваля направо да се сменя ... Въпроса е първо наистина да се установи , че там е проблема ... да не се окаже нещо друго ...
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
Да де и мен това ме притеснява, ама както предполагам сам знаеш повечето майстори им е през тая работа и ако не сменяш некви части си говорят "Карай бе карай като се счупи ще сменяме !" Затова питах, ако има по нещо да се познават тия неща някви външни белези...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
pimpi написа:Да де и мен това ме притеснява, ама както предполагам сам знаеш повечето майстори им е през тая работа и ако не сменяш некви части си говорят "Карай бе карай като се счупи ще сменяме !"
Еми така е колега .... за това чети , бутай се и се научи сам да си я правиш колата .... Няма как и през форума някой да ти даде точен отговор , просто защото трябва да се види на място ..... Хем казваш , че нямаш условия , хем че не ти се дават пари за майстор ... Не знам какво да ти кажа ... Не виждам в подписа ти от къде си , ако си някъде от северозападна българия (близо до Враца) , ела ще погледна колата .....
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
нещо по хидравличната с-ма ще е . имаш ли течност в казанчето ? да не би да имаш скапани гумички или някакво запушване по тръбичките ?
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
Утре ще хвърля един поглед на течността, че днес не ми беше ден - малко ПТП имаше... Не е въпроса до парите иначе колега, че не ми се дават ами, че не искам да си купувам нещо дето не е сигурно, че ми трябва, а иначе аман от "компетентни" майстори и си купиш 20 неща от които 2 ти трябват. Иначе сам съединителя със сигурност няма да си сменям, но мисълта ми беше като ми каже майстора еди кво си да не му вярвам сляпо, а да знам кво да видя за да съм сигурен, че е компетентен. От София съм иначе.
13 мнения
• Страница 1 от 1