Теч на антифриз от къде?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на антифриз от къде?

Мнение от mp0w3r » 11 Сеп 2009, 19:36

здравейте колеги търсих в търсачката но не намерих точен отговор на въпроса ми който е следния.
Имам теч от радиатора който не знам от каде идва но е от страната на капачката от долу и губи около 0.5л антифриз на ден та въпроса ми е дали е възможно да изпуска самата капачка и да слиза на долу по улейчето на казанчето защото този теч се появи една седмица след като долях антифриз и се съмнявам като развих капачката да не съм я строшил.А преди това никога не ми е изчезвала водата не бях доливал 5-6 месеца.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Мнение от guns3 » 11 Сеп 2009, 19:49

Колега може и казанчето да ти е спукано от страни от към радиатора и няма как да го видиш!!! Поне на братовчед ми на БМВто беше се спукало там и след свалянето на казанчето го видяхме!! Причината е че след 10-15 години някой части са предават!!!
Успех!!! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 11 Сеп 2009, 19:49

колега виж си капачката ако клапана е прецакан като вдигне темп. колата неможе да направи налягане и я изхварля от танкото маркуче на казанчето,провери при загрял мотор имаш ли теч от там

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 12 Сеп 2009, 11:49

Колега,работих до скоро в един сервиз и там имахме една помичка с различни типове капачки навиваш помпиш има и манометърче и ти показва спода ли налягането може да се види и от къде тече,изобщо много полезна вещ.Моя съвет е питаий някъде из сервизите ако, някой имат да ти проверят охл. система.

Потребител
Аватар

Мнение от mp0w3r » 12 Сеп 2009, 18:12

благодаря колеги за предложенията но видях от каде тече и не е от капачката а от тръбата до нея но не от маркуча а пластмасовата свръзка което си е към казанчето ,има около два см пукнатина и тече от там та кажете дали може да се смени само казанчето защото доколкото виждам върви заедно с радиатора но може и да греша и ако не може давайте идеи какво да правя дали може да се лепне с поксипол или ще трябва да купувам нов радиатор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 12 Сеп 2009, 18:40

Може да се смени само казанчето ,ако искаш драсни ми на ЛС имам едно мога да ти го подаря
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mp0w3r » 12 Сеп 2009, 19:37

благодаря колега но съм от плевен и ще ми е по лесно да си купя то ще е горе долу колкото доставката пък и ще ти спестя разправията на теб :)
сега само трябва да разбера как се свалят щипките които държат радиатора от горе че съм тесен специалист и се опитах но ме фана страх да не се счупят ако знаеш как се свалят дай предложение как да ги махна и има ли друго нещо да се развива и как е хванато казанчето за радиатора че като го гледах то е обшито към радиатора от горе до долу и не се сещам как да го махна зъбите ли се криват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 12 Сеп 2009, 20:02

mp0w3r написа:благодаря колега но съм от плевен и ще ми е по лесно да си купя то ще е горе долу колкото доставката пък и ще ти спестя разправията на теб :)
сега само трябва да разбера как се свалят щипките които държат радиатора от горе че съм тесен специалист и се опитах но ме фана страх да не се счупят ако знаеш как се свалят дай предложение как да ги махна и има ли друго нещо да се развива и как е хванато казанчето за радиатора че като го гледах то е обшито към радиатора от горе до долу и не се сещам как да го махна зъбите ли се криват.

Колега двете щипки на радиатора са като Тип свински опашки-бъркаш внимателно със права отверка в предната им част при стрелките и търсиш да натиснеш палчето което охлабва зъбчетата!! А Казанчето имаше два шестограма по спомен но те са най-лесните-След това е МНОГО Тегаво и Пада Мого Дърпане докато извадиш казанчето(Значи след свалянето на шестограмите се хващаш със още един човек и единят държи здраво радиатора а другият дърпа казанчето нагоре-Имаи впредвид че излиза Много Трудно) и обратната процедура при монтажа на казанчето е същата-Пак множо натискане-Сам човек трудно може да се справи почти невъзможно!!Задължително си смени О пръстените!!
Успех!!! :)

Потребител
Аватар

Мнение от mp0w3r » 12 Сеп 2009, 20:25

мерси ще се мъча утре дано не счупа нещо :) и ако намеря за кои О пръстени ми говориш ще ги сменя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 12 Сеп 2009, 20:45

mp0w3r написа:мерси ще се мъча утре дано не счупа нещо :) и ако намеря за кои О пръстени ми говориш ще ги сменя

Като извадиш казанчето ще ги видиш-имаш един голям отдолу и един малък отгоре Номер 3 и 4 от схемата.Като демотираш казанчето всичко ще ти се изясни-И имаи впредвид че казанчето се дърпа Само Вертикално Нагоре без да го усукваш настрани виж на схемата двата жлеба във долният край на казанчето-Те го държат към радитора и са Щракнати Яко!!!! :)
Изображение

Назад към E36