лагер на първичен вал на скоростна кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
лагер на първичен вал на скоростна кутия
здравейте колеги,
имам въпрос относно този лагер на първичен вал на скоростната кутия. Та работата е следната. Преди време се обсъжда темата вече относно проблема и се изясни като цяло какво представлява този лагер къде е точно и т.н. На мен въпроса ми е колко може да се кара така, то е ясно като цяло че може и 100 и 100 000км да изкара(божа работа), но аз искам да разбера колеги, които вече са се сблъсквали с проблема как са постъпили(понеже един колега каза че вече 8 години кара с проблема и няма грижи). При мен тракането се чува само като пусна климатика и като загрее маслото в скоростите, но ме притеснява, че е вече доста силно и незнам като цяло, ако продължа да карам така какви ще се последиците, а аз вече карам с проблема 20 000км.
Вариантите които съществуват пред мен като цяло до колкото съм разбрал са 2
1. Купува се директно ск. кътия на старо и се слага. Проблема тук е че не се знае в какво състояние ще е и тази кутия втора ръка......
2. Отваря се кутията и се сменя лагера, като пари ще излезе същото, но поне си запазваш твоята кутия.
Като цяло други проблеми с кутията нямам, скоростите влизат перфектно, маслото е сменено, не изключват скорости, абе всичко си е ок, просто тоя лагер трака и ме притеснява.
.....та какво ще ме посъветвате като цяло, как да процедирам.....
П.С. Ще съм много благодарен да пишат колеги вече минали през проблема.......
имам въпрос относно този лагер на първичен вал на скоростната кутия. Та работата е следната. Преди време се обсъжда темата вече относно проблема и се изясни като цяло какво представлява този лагер къде е точно и т.н. На мен въпроса ми е колко може да се кара така, то е ясно като цяло че може и 100 и 100 000км да изкара(божа работа), но аз искам да разбера колеги, които вече са се сблъсквали с проблема как са постъпили(понеже един колега каза че вече 8 години кара с проблема и няма грижи). При мен тракането се чува само като пусна климатика и като загрее маслото в скоростите, но ме притеснява, че е вече доста силно и незнам като цяло, ако продължа да карам така какви ще се последиците, а аз вече карам с проблема 20 000км.
Вариантите които съществуват пред мен като цяло до колкото съм разбрал са 2
1. Купува се директно ск. кътия на старо и се слага. Проблема тук е че не се знае в какво състояние ще е и тази кутия втора ръка......
2. Отваря се кутията и се сменя лагера, като пари ще излезе същото, но поне си запазваш твоята кутия.
Като цяло други проблеми с кутията нямам, скоростите влизат перфектно, маслото е сменено, не изключват скорости, абе всичко си е ок, просто тоя лагер трака и ме притеснява.
.....та какво ще ме посъветвате като цяло, как да процедирам.....
П.С. Ще съм много благодарен да пишат колеги вече минали през проблема.......

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
VT5602AK написа:направо сменяй кутията,не се занимавай да я правиш няма смисал
и аз мисля че това ще е най-удачния вариант, може би ще почакам още малко да му дойде времето и на съединителя и да се оправя всичко там да се затваря и да не се занимавам повече........
точно за това се интересувам колко може да изкара и дали ако я покарам още така да речем 10-тина хил. километра ще удържи...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
BiTurbo написа:точно за това се интересувам колко може да изкара и дали ако я покарам още така да речем 10-тина хил. километра ще удържи...
Както ти сам каза - божа работа ...
(Аз бих ремонтирал кутията , не бих взел друга втора ръка , но всеки си има мнение )
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
metodi80 написа:...Аз бих ремонтирал кутията , не бих взел друга втора ръка , но всеки си има мнение...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Първото нещо което ще направиш е да сложиш масло 80W90 в тази кутия, за лятото ще ти е супер тракането ще изчезне и кутията си работи перфектно, зимата ще трябва да си сложиш нормалния АТФ щото инак ще трябва да чакаш малко до като стопли маслото и да включиш на скорост (имам предвид минусови температури) !
Това е съвет от личен опит и съм сигурен че кутията ще ти утихне
Това е съвет от личен опит и съм сигурен че кутията ще ти утихне

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
BiTurbo написа:добре като цяло какво може да се случи, да блокира ли ?
едва ли ще блокира, имал съм случай от дълго каране с прецакан лагер на първичен вал в един момент беше почнал лек теч на масло, а при опит да се смени се оказа че така се разбил лагера и леглото му, че нямаше смисъл от нов, направо кутия. но това беше частен случай.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
мерси колеги за отговорите,
като цяло мисля да послущам колегата Icco и да пробвам с "по-дебелото" масло, а после като дойде време за съединител ше я правя и тая работа..........
..то като че ли няистина сега лятото като я покарам дълго в желите и спра и тогава се чува яко, а зимата не го забелязвах толкова..........
като цяло мисля да послущам колегата Icco и да пробвам с "по-дебелото" масло, а после като дойде време за съединител ше я правя и тая работа..........
..то като че ли няистина сега лятото като я покарам дълго в желите и спра и тогава се чува яко, а зимата не го забелязвах толкова..........
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
BiTurbo написа:мерси колеги за отговорите,
А не тече ли вече отдавна предната симерина на скоростната кутия?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
няма течове колега !
смених маслото на кутията и след 10 000км го проверихме и си беше на макс......
а и ако течеше от там предполагам съединителя щеше да приплъзва.... Няма такива симптоми, колата си върви отлично, само тва трякане като пусна климата......и само на празен ход.
а и ако течеше от там предполагам съединителя щеше да приплъзва.... Няма такива симптоми, колата си върви отлично, само тва трякане като пусна климата......и само на празен ход.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Колега и при мен положението беше такова , започна да се обажда лагера на първичния вал. Вкарах колата на канала източих АТФ-а цвета му беше ката на рядко ..... налях 75W90 синтетика и кутията млъкна и така вече 30000км. проблем никакъв , само зимата в големите студове малко по-мъчнно влизаше първа до като позагрее леко колата. Пробвай с 75W90 недей с по-гъсто и ще видиш , че има ефект.
П.С. Кутията ти събира 1,1L. масло.
Успех
П.С. Кутията ти събира 1,1L. масло.
Успех

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
BiTurbo написа:няма течове колега !
По принцип,разбие ли се лагер-появява се луфт,който води неминуемо до скапване на семеринга.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
ned_gm28 написа:BiTurbo написа:няма течове колега !
По принцип,разбие ли се лагер-появява се луфт,който води неминуемо до скапване на семеринга.
има логика в думите....но явно още се държи....
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2