не ми работи климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
не ми работи климатроника
Здравейте,от скоро съм горд собсвеник на 320i 95 год.но не работи климатроника,един път тръгна за малко и после пак изчезна.какъв може да е проблема,помогнете.нищо не свети и не може да се включи,а трабата на компресора става ледена 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Най-вероятно няма достатъчно фреон
Иди на сервиз за климатици да видят първо това.
Тук няма как да ти проверим системата по нета

Иди на сервиз за климатици да видят първо това.
Тук няма как да ти проверим системата по нета

Добре дошъл във форума! Преди да пускаш теми ползвай търсачката, така ще си спестиш много време и нерви.
Проблема ти най-вероятно е в едно прословуто кондензаторче.
Оправя се срещу 50-60 стотинки за материали и 5 лв. за почерпка на някой ел техник. Прочети тази тема, има подробни инструкции както за материалите, така и за точното местонахождение на проблемното кондензаторче в управлението на климатроника ти.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15
Проблема ти най-вероятно е в едно прословуто кондензаторче.
Оправя се срещу 50-60 стотинки за материали и 5 лв. за почерпка на някой ел техник. Прочети тази тема, има подробни инструкции както за материалите, така и за точното местонахождение на проблемното кондензаторче в управлението на климатроника ти.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15
благодаря на всички
благодаря на всички които писаха и то така бързо,аз съм юрист и в нашият форум lex.bg не сме така отзивчиви:))а трябва....
да климатика ми е с дигитален дисплей,дори мисля че е двузонов.
къде се намира това кондерзаторче?аз съм в момента в Германия и сега няма как да отида на сервиз,но поне искам да пътувам с климатик,затова и ви попитах,но явно ще се пека по пътя:)
благодаря ви още веднъж и успех.
да климатика ми е с дигитален дисплей,дори мисля че е двузонов.
къде се намира това кондерзаторче?аз съм в момента в Германия и сега няма как да отида на сервиз,но поне искам да пътувам с климатик,затова и ви попитах,но явно ще се пека по пътя:)
благодаря ви още веднъж и успех.
В темата, която съм пейстнал има снимки къде точно се намира кондензаторчето и с какви параметри трябва да е.
На платката на управлението на климатроника е, да ,т.е. разглобяваш си управлението и сменяш кондензаторчето, дори в Германия цената на тази услуга не би била непосилна.
За да пътуваш с работещ климатик трябва да му смениш това кондензаторче, май няма друг вариант. Другия вариант е да си купиш цяло управление (т.е. целия панел), поне в Германия ще го намериш евтино, но пак ти казвам, само със смяна на този незначително евтин кондензатор работата се оправя и климатроника ще работи перфектно.
И да, двузонов е.
На платката на управлението на климатроника е, да ,т.е. разглобяваш си управлението и сменяш кондензаторчето, дори в Германия цената на тази услуга не би била непосилна.
За да пътуваш с работещ климатик трябва да му смениш това кондензаторче, май няма друг вариант. Другия вариант е да си купиш цяло управление (т.е. целия панел), поне в Германия ще го намериш евтино, но пак ти казвам, само със смяна на този незначително евтин кондензатор работата се оправя и климатроника ще работи перфектно.
И да, двузонов е.
6 мнения
• Страница 1 от 1