Централно заключване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW M43B18

Централно заключване

Мнение от overmars7 » 17 Май 2009, 11:48

Здравейте колеги имам следния въпрос за моята Е36 10.94г. Централното заключване на шофьорската врата сработва веднъж на 100 пъти, можете ли да ми кажете какъв е проблема. мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

Мнение от yulian4o » 17 Май 2009, 12:20

а търсачката пита ли я ???????????? дори в полезни теми е 36 има писано за ЦЗА и ремонта на машинката просто потърси
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 17 Май 2009, 14:07

Гледах и там ама варианти много , кората под волана ли да махам или тази на вратата :) та за това питам ако може някои да уцели в 10-ката ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

здр

Мнение от borislav.georgiev.1990 » 17 Май 2009, 19:37

едно приятелче имаше като твоя проблем , виш корите на вратите да не затискат палчетата.Дано съм ти помогнал

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 20 Май 2009, 19:42

Не ги притискат свалих я кората преди малко ама цъ. Някои може ли да ми каже как се сваля машинката 4е направо :censored: . Отвих трите винта които виждам ама неще а отвътре нито виждам нещо нито знам как е. Та ако може някой с опит да помогне. Има една релса за ел.джама и нея ли да я махам :( ????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Май 2009, 19:45

И като кажеш "някой да ми каже как да сваля..." ще разбереш ли след като ти кажем?
Отвиваш механизма от 4те му болта, откачаш го от висящия повдигач на дръжката, и на практика може да излезе. От там разглобяваш и гледаш кое в какво състояние е.
Не се налага да махаш дръжката отвън на вратата. И внимавай с кабелите да не попаднат под стъклото, че много ще се забавляваш :)

Да при вдигнат прозорец, има един болт под кръгла гумена тапа, който държи долната част на водача на прозореца. Махаш го.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 21 Май 2009, 11:01

Аз имам абсолютно същия проблем, като пусна алармата включва се но пропуска да заключи като завъртя с ключа се заключва и веднага след това се отключва защо така се получава, може ли да направя нещо та като, я заключвам на ръка да не се отключва ? А инче аз проблема го решавам като не мое се заключи с удар по вратата или я натискам малко по силно навътре и тогава пускам централното и става :mhihi:
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!

[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 21 Май 2009, 11:41

При мен го няма този проблем , просто не иска да заключи шофьорската врата и затова нея с ключа иначе всичко друго си бачка както трябва

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 21 Май 2009, 11:43

al3xx написа:Аз имам абсолютно същия проблем, като пусна алармата включва се но пропуска да заключи като завъртя с ключа се заключва и веднага след това се отключва защо така се получава, може ли да направя нещо та като, я заключвам на ръка да не се отключва ? А инче аз проблема го решавам като не мое се заключи с удар по вратата или я натискам малко по силно навътре и тогава пускам централното и става :mhihi:

Напиши "двойно заключване" в търсачката и ще усетиш че не си първия с този проблем. Но проблема ти е или в копчето което отчита кога е затворена вратата, или с кабел (колата се самоотключва когато мисли, че има отворена врата). Кога ти работи шофьорската машинка на вратата - работи ли когато заключиш (ръчно) през багажника и през пасажерската врата ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 21 Май 2009, 14:54

След като попрочетох няколко теми по въпроса, вече мисля че проблема ми идва от алармата може би не е свързана както трябва защото 1. Само от шофьорската врата действа централното с ключа и 2.Само тя ми прави проблем при затварянето , явно нещо датчика и не всеки пъ отчита, че е затворена. Багажника не се заключва с ключ така купих колата и не с ключа който имам той е само 1.
http://www.clip4e.com/play.php?id=45143& -ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!

[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 24 Май 2009, 14:35

При мен проблема се оказа в машинката , не успява да придвижи плъзгача докрай, утре ще пробвам с нови микроключета ако не нова машинка и това е :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Май 2009, 15:00

Да, затова и те попитах дали ти отключва/заключва шофьорската врата когато заключиш през багажника или през пасажерската. Но ти не отговори. За какво пускате теми като не ги следите ... :-)
Браво че си открил проблема все пак.

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 24 Май 2009, 15:18

:) хаха аз темата я следя но си цитирал мнение на al3xx и затова помислих че въпроса е към него , а не към мен. Иначе отговора ми е не не ми заключва шофьорската като заключа през багажника. Иначе и аз се радвам че открих проблема остава само и със сглобяването да се преборя като се снабдя с чарковете

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 24 Май 2009, 16:34

:-) Да вярно, че това съм цитирал.
Ами има една готина тема на колегата vladiverm, в която има снимки, може да я разгледаш, сигурно ще ти е от полза (ако не си я чел вече де) - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67724

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 24 Май 2009, 16:38

Чел съм я доста днес даже и на него му писах но май го няма :) аз точно за тези микроключета говоря че първо тях ще пробвамда сменя щото в работата ми се намират такива и ако не цялата машинка и да се приключва

Следваща

Назад към E36