Смяна заден(долен)носач.Проблема РЕШЕН.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Смяна заден(долен)носач.Проблема РЕШЕН.
Като свалях носача(понеже малко го кривнах)
се наложи да режа,този болт за да мога да го изкарам.
Взех прав носач втора ръка,и болта към него,но сега не мога да вкарам.Диференцила пречи.Някой,който е сменял,ще сподели ли каква е процедурата в този случай?
Ето малко снимки за да се види,че болта стои накриво и не може да влезне в отвора.
Просто идва малко дълъг и застава накривен,дори малко го скъсих но уви,пак не става.

Взех прав носач втора ръка,и болта към него,но сега не мога да вкарам.Диференцила пречи.Някой,който е сменял,ще сподели ли каква е процедурата в този случай?
Ето малко снимки за да се види,че болта стои накриво и не може да влезне в отвора.
Просто идва малко дълъг и застава накривен,дори малко го скъсих но уви,пак не става.

Последна промяна Борис_Малинов на 10 Мар 2009, 15:09, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
Аз имах същия проблем колега първия болт излезна с рязане но после разхлабих дифа и така наре4еното магаре или болтовете които държат задния мост към купето увисна и пак малко с зор болта влезна и като имаш на предвид 4е това го правих сам тук става въпрос за Е36 седан!!!
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
В сериза миналия месец идва една 3-ка с изкривен долен носач (дрифт - кво да се прави) и шефа ме пусна мене да го сменя. И аз стигнах до същата дилема със същия болт. Решението беше следното: Дифа се държи на 2 болта. Разхлабват се въпросните болтове и прасето увисва надолу. Внимавай само да не те перне по главата. С малко поклащания нагоре-надолу болта излиза.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
С голямия чук и щангата като абдал 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
MOGY написа:С голямия чук и щангата като абдал
С това гарантирано ще замине резбата на болта и после иди го завий...
Ще провам с разхлабване болтовете на дифа,ма да стигна до тях май ще трябва да махна и стабилизиращата щанга,че е точно пред тях и достъп невъзможен.

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Борис_Малинов написа:MOGY написа:С голямия чук и щангата като абдал
С това гарантирано ще замине резбата на болта и после иди го завий...
Ще провам с разхлабване болтовете на дифа,ма да стигна до тях май ще трябва да махна и стабилизиращата щанга,че е точно пред тях и достъп невъзможен.
Да резбата се побива и не става за нищо,ама аз имах друг а и не е това начина просто когато го правих нямах кръв в главата и бързах адски много

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Зад двата задни болта на дифа(капака) стои точно стабилизиращата щанга,просто ще трябва да е откача от горните тампони,да е пусна надолу и ще имам пълен достоп до болтовете.Предния е ясен,там си има достатачно място..Сега бях при Е36цата и огледах добре.Но ще я правя като си намеря външния болт (ексцентричния),че се скъса(95%се късат).
И като дрифтите внимавайте,че вижте аз какво сътворих:

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Стабилизиращата щанга се надига малко нагоре колкото да развиеш двата болта на дифа.За да я надигнеш развиваш по един болт от двете страни (за ключ 13) най-вътрешните) и надигаш щангата нагоре
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:
Зад двата задни болта на дифа(капака) стои точно стабилизиращата щанга,просто ще трябва да е откача от горните тампони,да е пусна надолу и ще имам пълен достоп до болтовете.Предния е ясен,там си има достатачно място..Сега бях при Е36цата и огледах добре.Но ще я правя като си намеря външния болт (ексцентричния),че се скъса(95%се късат).
И като дрифтите внимавайте,че вижте аз какво сътворих:
Еми при мен беше същата история, самоче отдясно. Колата не съм я вдигал на стенд. Има канал в сервиза, но шефа реши да ме мъчи на земята в легнало положение (имаше кола над канала). Повдигнах с крик задна дясна гума, откачих носача от външната страна (болта не се скъса - също така и в моргата не се скъса), развих болта от вътрешната страна и неможах да го изкарам. Викнах началника да погледне. Каза ми развий двата болта на дифа и си пази главата да не те удари (беше ми на 20-тина см от лицето). Развих въпросните болтове, дифа увисна и започнах да го клатя нагоре-надолу за да изкарам болта. Нищо друго не съм развивал.
Сега се сетих - ти с какво се опитваш да развиеш болтовете? Аз по спомен мисля че не беше с гедоре-то, ами с обикновен звездо-гаечен ключ.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
joreto_88 написа:Повдигнах с крик задна дясна гума, откачих носача от външната страна (болта не се скъса - също така и в моргата не се скъса)
Сега се сетих - ти с какво се опитваш да развиеш болтовете? Аз по спомен мисля че не беше с гедоре-то, ами с обикновен звездо-гаечен ключ.
Е и аз горния болт не го скъсах,но външния(ексцентринчния),който закрепва носача за шенкела замина,добре поне че го извадих и то с доста зор,то от как е кола не е баран.
Със звездогаечен не ми се рискува да напъвам болтовете на дифа.Ще си ги хвана с камък-шестостен за да е по сигорно,че иначе рискувам да ги заобля и после познайте....?
Горния го заоблих със звездогаечния,понеже камъка-шестостена не влезна и се наложи да ползвам тръбен ключ.Добре,че поне имаше достъп и тръгна.Но на дифа няма как с тръбния.Ще откача стабилизиращата щанга,все пак са два болта.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Всичко си дойде на мястото,откачих стабилизиращата щанга като отвъртях болтовете на тампоните и,после е повдигнах нагоре и си осигорих пълен достъп до болтовете на дифа,разхлабих ги,издърпах го назад и болта си влезна в ухото и носача.

15 мнения
• Страница 1 от 1