исключване от 1ва скорост при ръчкане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

исключване от 1ва скорост при ръчкане

Мнение от vasetoooo » 27 Фев 2009, 21:58

оня ден карах едно е36 320 и го рачнах малко и ако не натискам лоста исключва от 1ва на какво се далжи това и как може и мене да ме сполети и какво да направа да го предотврата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 27 Фев 2009, 22:00

колега по темата е говорено повече от много, това е от износен синхронизатор ! решението е смяна на ск. кутия
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: исключване от 1ва скорост при ръчкане

Мнение от plradev » 27 Фев 2009, 22:01

vasetoooo написа:оня ден карах едно е36 320 и го рачнах малко и ако не натискам лоста исключва от 1ва на какво се далжи това и как може и мене да ме сполети и какво да направа да го предотврата

Тва е заминал синхронизатор..Нищо не можеш да направиш.Като се працака сменяш скоростите и продължаваш..

п.п.Задай си всички въпроси в една тема моля те...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vasetoooo » 27 Фев 2009, 22:08

а на колко км става тва износване и кво го предразполага извинявам се за флоода

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Фев 2009, 22:24

vasetoooo написа:а на колко км става тва износване и кво го предразполага извинявам се за флоода

За тия неща точен протокол няма :!:
Зависи от прекалено много човешки фактори ,като смяна на мсло,ползване на най левия педал по предназначение и тн.
Като съвет мога да ти кажа, да си смениш маслото има шанс да спре да изключва.
А то всъщност изключването се получава заради не добре вкаран лост на пред, ако си свикнал с колата би трябвало да направиш разлика и сам да усещаш, че не е влязъл докрай.
Аз имам случай при който този проблем изчезна след смяна на семерингите на кутията и ново масло ;)

Виждам, че си нов потребител, прочети правилата на форума, старайсе да ги спазваш, ползвай и търсачката по-усърдно.
Желая ти приятни мигове във форума и по малко теми в техническия форум ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Мнение от D_reamcatche_R » 28 Фев 2009, 0:11

И при мене се получава така, но рядко. Забелязал съм, че е от не-докрай вкарана предавка. С времето като посвикнах и я усещам кога ще изплюе и донамествам лоста.
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 01 Мар 2009, 15:43

plradev написа:
vasetoooo написа:оня ден карах едно е36 320 и го рачнах малко и ако не натискам лоста исключва от 1ва на какво се далжи това и как може и мене да ме сполети и какво да направа да го предотврата

Тва е заминал синхронизатор..Нищо не можеш да направиш.Като се працака сменяш скоростите и продължаваш..

Синхронизатор може да се смени 130лв маи беше и на мен ми правеше така и като го смених и се оправи.А това с смяната на маслото го пробвах и аз ама пак си изклучваше наи често когато двигателя беше студен тогава изклучва наи често :roll: :arrow:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Мар 2009, 15:50

РА8318АХ написа:
plradev написа:

Синхронизатор може да се смени 130лв маи беше и на мен ми правеше така и като го смених и се оправи.А това с смяната на маслото го пробвах и аз ама пак си изклучваше наи често когато двигателя беше студен тогава изклучва наи често :roll: :arrow:

Е то затова никой не иска да си играе да ремонтира скорости ,защото струват 150-200 лв... :) .Сега вече дали ще попаднеш на кутия с износен синхронизатор е въпрос на късмет и гледане донякъде,ако имаш възможност :D
Изображение

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 01 Мар 2009, 16:20

plradev написа:
РА8318АХ написа:
plradev написа:

Е то затова никой не иска да си играе да ремонтира скорости ,защото струват 150-200 лв... :) .Сега вече дали ще попаднеш на кутия с износен синхронизатор е въпрос на късмет и гледане донякъде,ако имаш възможност :D

:yes: Изображение
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

Назад към E36