Броня от стъклопласт. Мнение!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Броня от стъклопласт. Мнение!

Мнение от /////M » 26 Фев 2009, 16:19

Здравейте колеги :) Рових се из търсачката, но уви не намерих сходна тема и затова реших да пусна. Въпроса ми е за М-ковите брони от стълкопласт. Удачно решение ли е да се вземе такава броня?? По-малко качествена ли е от пластмасовата? Знам че оригиналната е пласмасова, но важи ли и този вариант ( със стъклопластова :roll: :roll: ) Благодаря ви за отговирите предварително :) :) :) ПОЗДРАВИ :winky: :winky:

Аватар

Мнение от TUZara` » 26 Фев 2009, 16:21

След като оригинална броня струва 2 и повече пъти колкото една стъклопластова,според теб еднакво качествени ли са :) Най-добре втора ръка оригинална,от колкото чисто нова стъклопластова според мен...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i/E46 320d

Мнение от vlado_78 » 26 Фев 2009, 16:32

И аз съм на същото мнение.виж в ПРОДАВА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от archie » 26 Фев 2009, 16:53

Втора употреба струва колкото 3 стъклопластови ,може и нова ако е менте пластмасова :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 26 Фев 2009, 16:55

спопред мен тъкава може да си позволиш задна но отпред не ,но все пак вски според джоба !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 26 Фев 2009, 17:09

взимаи си стъклоплста и не се чуди ,защо да се набутваш троино за пластмаса като ефекта е същият.Проблема е само че пестат материал и ги правят доста тънки,но не ти пречи да си я понапълниш тук там със смола.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2009, 17:44

petio_bmw 318is написа:взимаи си стъклоплста и не се чуди ,защо да се набутваш троино за пластмаса като ефекта е същият.

Само че при евентуален удар (това все пак е броня!) пластмасовата може и да се оправи, докато стъклопласта в повечето случаи става на несъбираеми парчета...

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 26 Фев 2009, 17:53

Mollov написа:
petio_bmw 318is написа:взимаи си стъклоплста и не се чуди ,защо да се набутваш троино за пластмаса като ефекта е същият.

Само че при евентуален удар (това все пак е броня!) пластмасовата може и да се оправи, докато стъклопласта в повечето случаи става на несъбираеми парчета...
Тук си прав,но се ще се блъскаме ли?По тая логика да си купим по едно жигули и да си караме,че при евентуален удар няма да ни пука толкова.Колега ако намериш втора ръка здрава и на ниска цена зимай,ако ли не зимай менте стъклопласт.Повечето колеги са със стъклопластови........
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2009, 17:55

Не, никой не ти говори за блъскане... но е достатъчно да си спрял някъде и някой да те забърше... стъклопласта няма голям толеранс на огъване и "поддаване".... все пак зависи кой го е правил...

Но ако всички разсъждаваха така, че "ние все пак ше се блъскаме ли", то автомобилите нямаше да имат брони.... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 комби

Мнение от samsurnik » 26 Фев 2009, 18:43

и аз съм за пластмасата, но уви не можем да си го позволим затова стъклопластова, както каза колегата ако не се блъскаме ефектът е същия
жена с малки гърди е като село без начално училище - няма от къде да започнеш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 26 Фев 2009, 19:17

твърдо съм против стъклопласта ! пластмасата си е пластмаса
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Фев 2009, 19:26

Хубаво всеки си решава според джоба ама помислете и за другите неща. Примерно ако ви се наложи да ви дърпа някой, какво бронията ли ще сваляме или какво? Щото до колкото знам стъклопластовите нямат лайсни и се закрива пълно дупката за завиване на ухото за теглене. И до колкото знам също повечето не им се слага греда щото не може и при лек удар всичко отива директно през радиаторите и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 26 Фев 2009, 19:38

Kris написа:Хубаво всеки си решава според джоба ама помислете и за другите неща. Примерно ако ви се наложи да ви дърпа някой, какво бронията ли ще сваляме или какво? Щото до колкото знам стъклопластовите нямат лайсни и се закрива пълно дупката за завиване на ухото за теглене. И до колкото знам също повечето не им се слага греда щото не може и при лек удар всичко отива директно през радиаторите и т.н.

абсолютно си прав ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujeto » 26 Фев 2009, 19:40

виж колегата бум бум продава реплики от пластмаса и като гледам са на добри пари

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Мнение от D_reamcatche_R » 26 Фев 2009, 19:46

Аз съм на мнение, че е най-добре оригинална. Колегите вече поясниха, че като качество и здравина си е по добре... Сигурността също. За аеродинамичните качества изпитвам съмнение относно мнението, че са е едни и същи поради факта, че са с различно тегло усилки и прочие. Има вибрация насрещен натиск и прочие... Малко вероятно поведението им на огъване и баланса на колата да са същите Но това си е само съмнение и мое мнение /не ме нахулвайте/, не съм инженер и не мога да дам компетентно мнение. Погледнато грубо стъклоплатовата си е евтина имитация. Вярно е, че всеки прави сметките си по джоба, но е и въпрос на избор. В момента не мога да си позволя истински М-пакет и за това си карам стоковия. Не бих си купил стъклопластовите имитации.
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

Следваща

Назад към E36