проблем с централното- отключва единствено шофьорска врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с централното- отключва единствено шофьорска врата
Вчера се оказа че централното спря да работи. Дистанционното отключва само шофьорската врата. С ключ отново само шофьорската врата се отключва.
Проверих кабелите в багажника - живи и здрави. Откачих акумулатора за 10тина мин. - след закачането му пак няма промяна. Всички бушони са здрави, алармата работи.
Рових из миналите теми, но не видях нещо подобно. Някакви идеи?
Проверих кабелите в багажника - живи и здрави. Откачих акумулатора за 10тина мин. - след закачането му пак няма промяна. Всички бушони са здрави, алармата работи.
Рових из миналите теми, но не видях нещо подобно. Някакви идеи?
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Махни жабката и виж да не би да се откачило нещо от модула ....като я заключиш дава ли ти някакъв звук да кажеме след 10-15 секунди ?

.
С ключа е същата история, само шофьорската врата отключва. Останалите 3 врати + багажник + резервоар остават заключени.
имам съмнения, че ти е вързана алармата директно към кабела на шофьорската врата. Изгорял/прекъснал ти е въпросния малък гаден microswitch, който казва на централното/комфорт модула, че вратата е заключила и затова отключва/заключва само нея. Тоя microswitch се намира от задната страна на външната дръжка. Виж схемата, сваляй корите и гледай. Не пипай машинките още.
Има само още един вариант, но той е кофти. Ако нямаш комфорт модул, а си със модул за заключване само, може той да ти е изгърмял,. При положение, че са ти вързали сигнала от алармата към кабела на вратата директно, това обяснява защо заключва само нея и с ключ и с дистанционното.
Няма по-лош вариант от двата. Модул се намира, microswitch-а също. Просто трябва да си изолираш проблема.
Има само още един вариант, но той е кофти. Ако нямаш комфорт модул, а си със модул за заключване само, може той да ти е изгърмял,. При положение, че са ти вързали сигнала от алармата към кабела на вратата директно, това обяснява защо заключва само нея и с ключ и с дистанционното.
Няма по-лош вариант от двата. Модул се намира, microswitch-а също. Просто трябва да си изолираш проблема.
Баси каръшката работа ако изведнъж ти изгорят заедно минимум 3 (ако е купе), максимум 5 (ако е седан/комби) машинки.
Аз разбрах че като отключва и заключва, е винаги едната, само шофьорската врата.
Колегата да си преценя дали иска реално мнение, или просто чесане на езици. Ако знае и английски добре, мога да му пратя 40-50 стр. документация за заключването на Е36 и да си я оправя, че в сервиз ако влезе, жална му майка
Така като гледам снимките е преди 1995г., значи е напълно възможно да няма комфорт модул.

Аз разбрах че като отключва и заключва, е винаги едната, само шофьорската врата.
Колегата да си преценя дали иска реално мнение, или просто чесане на езици. Ако знае и английски добре, мога да му пратя 40-50 стр. документация за заключването на Е36 и да си я оправя, че в сервиз ако влезе, жална му майка

Така като гледам снимките е преди 1995г., значи е напълно възможно да няма комфорт модул.
На мен ми изгоряха 3 машинки наведнъж (нямах аларма, никой не беше пипал колата :-)) и много дълго обикалях по сервизи и майстори и всички мислеха че е от друго и не може ей така да са изгоряли всичките тези машинки, ама явно може, та затова питам, не мисля че "си чеша езика просто", недей така да гледаш на нещата, това че ти си имал дадени проблеми не означава, че другите хора са по-некомпетентни от теб, нали ?
Та затова ме интересува всички машинки ли са му отказали или само тези на вратите...

Та затова ме интересува всички машинки ли са му отказали или само тези на вратите...
.
Колега аз едно те питам ти друго отговаряш. Питам те като отключиш всички врати (ръчно) след това с ключа като опиташ да заключиш успява ли да заключи всичко или пак само шофьорската ? Аз мисля че са ти изгоряли машинки.
Само шофьорската врата работи, пробвах всички варианти. Колата е "94, но има оригинално централно. Под жабката като съм сменял филтъра съм го виждал комфорт модула.
Всички машинки не работят, включително тези на багажника и резервоара.
Ще погледна за microswitch-a.
10 мнения
• Страница 1 от 1