Предните ми габарите се изгубиха...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Предните ми габарите се изгубиха...

Мнение от batkoto » 15 Яну 2009, 11:27

От неделя съм с ксенон това е, което съм барал по фаровете последните дни, но габаритите са при дългите, а там не съм им отварял кутиите и със сигурност светеха габаритите поне до преди 2 дена. Снощи реших да си прегледам светлините и се оказа, че не светят габаритите отпред. Гледах бушоните, но всичките са здрави. Може нещо от влагата тия дни да е станало, но за това пиша някакви идеи да имате и ако знаете кой е бушона за предните габарити и те въобще на един ли са. Вадих ги снощи, размардвах ги, изглеждат си нормално, нямаше влага по тях. Фара ми е с лупата. Накъде ако има схема на бушоните за моя мотор 318i 93' с ремъка.

Благодаря предварително колеги.

Потребител
Аватар

Мнение от megateo » 16 Яну 2009, 14:09

колега ако е бушон няма да са само предните виш крушките

Потребител
Аватар

Мнение от megateo » 16 Яну 2009, 14:12

схемата е на капака за бушоните

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 16 Яну 2009, 14:56

Аз схемата на капака на бушоните я гледах, естествено от там тръгнах, но едно, че съм позабравил немския, и друго, че снощи ми светна единия габарит и по някое време си огасна пак. Те са ми такива диодчета, не са крушки, но това едва ли има значение в случея. Та, какво правим приятели, още някакви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

bmw

Мнение от m3 metanoviq » 16 Яну 2009, 16:15

провери клю4а на фаровете ако не 6трака на степени (1 и 2 степен)а върти без усилие зна4и проблема ти идва от там.вътре има пластинки и се износват при мен беше така смених го и се управиха :mhihi: :mhihi: :mhihi: ;)

Потребител
Аватар

ок

Мнение от megateo » 16 Яну 2009, 17:13

от там трябваше да тръгнеш такива диоди ги сменявам 6 пъти сложи крушки и виш всичко ще се оправи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Мнение от Nik4oZ » 16 Яну 2009, 17:57

Ето схемата на бушоните на БГ. Изображение
Lurking in the shadows

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 19 Яну 2009, 10:27

Nik4oZ написа:Ето схемата на бушоните на БГ. Изображение

Благодаря ти приятелю. Днес ще пробвамда да го размърдам бушончето.

Иначе установих и друго, но ще се разбере днес - утре като имам време да отварям капака. Понеже ксенона си върви с кабел за масата, а на дългите и габаритите масата идва последнователно от късите, може това да е проблем. Да се губи някъде масата. Но като направя едно мостче и към корпуса на фата(оригиналното място) ще пиша какво е станало, а иначе ме самнява и двете диодчета в един ден да издумкат, но ако не стане с мостче, ще си сложа старите габаритни крушки и пак ще пиша какво е станало...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Яну 2009, 10:33

Бушоните на габаритите са на хикс :
преден десен -заден ляв
преден ляв -заден десен
На различни бушони са ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 19 Яну 2009, 11:23

batkoto написа:Аз схемата на капака на бушоните я гледах, естествено от там тръгнах, но едно, че съм позабравил немския, и друго, че снощи ми светна единия габарит и по някое време си огасна пак. Те са ми такива диодчета, не са крушки, но това едва ли има значение в случея. Та, какво правим приятели, още някакви идеи?

Ми каккто каза колегата проблема ти е в "диодите".Или си земи качествени или си слагай крушки и нема да имаш проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 24 Фев 2009, 18:13

Смених си диодите, и сега си светят. Колкото и да не ми се вярваше, че от тях понеже от време на време светваха, но .... :) за сега проблема е решен.

Назад към E36