Бензинова помпа и бушон

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Бензинова помпа и бушон

Мнение от bmwmaniq » 14 Яну 2009, 21:02

Здравейте колеги, имам проблем с бензиновата помпа и ми трябва помощ. Сутринта трагвах за работа и ми сварши бензина , обарнах на газ да стигна до работа и там дадох ток на един приятел че не можеше да запали .... Грешка ли е това ???? та свърших работа и право на бензиностанцията ... ок сложих бензин ама така и не запали на бензин . Прибрах се и установих че помпата не се чува ... погледнах бушона - изгорял - смених го -контакт и се стопи ... от барзината изкарах двете букси на помпата и дойде другя проблем .. не саобразих коя букса каде беше ... бяла и черна са ... има ли значение коя каде е ??? докато буксите са изкарани с бушона няма ядове но закача ли ги и гори ... че ще се сменя помпа вече е ясно но реших преди това да пиша тук пък знае л човек може да се окаже някоя глупост и да не се сменя помпата ... Никога не съм е виждал даже но утре ще е сваля да е поразгледам .... Ако някой може да удари едно рамо с някоя идея много ще съм ви благодарен ... За сега това е ... а и колата е бмв 318 и Седан м40 мотора
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 14 Яну 2009, 21:23

Бензина охлажда помпата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 14 Яну 2009, 22:51

да .... но нормално ли е дори да е изгоряла помпата да ми гори и бушона .... утре ще е запаля на газ и ще меря с мултицета какъв ток дава или не дава .... и къде е това късо
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 14 Яну 2009, 23:22

Възможно е колега това е потапъчна помпа и никога не трябва да се оставя на сухо. Дори на газ да си караш трябва да не оставяш празен резервоара
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 15 Яну 2009, 0:21

Погледни таблицата да не би да си сложил по-малък Ампераж бушон...
Изображение

А между другото за демонтаж на бензиновата помпа погледни тук...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 15 Яну 2009, 8:51

bmwmaniq написа: .... но нормално ли е дори да е изгоряла помпата да ми гори и бушона ....

ами нормално е :winky: ако ти е окъсила помпата точно това ще се случва, ще гори бушон :winky:

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 15 Яну 2009, 14:16

При мен буксите са Черна - Бензинова помпа, а Бялата е - Сондата! Колата е същата, но мисля че не може да им размениш местата, поне при мен не става.
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 15 Яну 2009, 14:21

djsancho написа:При мен буксите са Черна - Бензинова помпа, а Бялата е - Сондата! Колата е същата, но мисля че не може да им размениш местата, поне при мен не става.

Не могат бухсите да се объркат по никакъв начин защото те са различни въпреки че изглеждат еднакви... и не напразно е така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 15 Яну 2009, 16:39

Благодаря на всички които се узоваха на помощ... да буксите няма как да се объркат а помпата е изгоряла ... кабелите ватре за нищо не стават... нога да ви покажа снимки довечера :) ко да се прави нова вземам
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 15 Яну 2009, 16:40

Благодаря на всички които се узоваха на помощ... да буксите няма как да се объркат а помпата е изгоряла ... кабелите ватре за нищо не стават... нога да ви покажа снимки довечера :) ко да се прави нова вземам
Изображение

Аватар

Мнение от djsancho » 15 Яну 2009, 16:44

аз в понеделник ще купувам помпа за моята, ако искаш мога да ти взема и на теб - 160 лв. БОШ
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 15 Яну 2009, 22:57

Благодаря ти за предложението но вече е купих и сложих не мога да понасям да е мача на ГАЗ :) Газта ми е алтернативен вариант :) Сега забелязвам промяна в колата или може само да си внушавам но сега с новата помпа май повечко върви .... Имах малки ядеве при слагането на новата помпа + и - са обратни на старата ама и не пишеше кое е + кое е - и паля аз на газ ок помпата се чува ама бензин не качва ... светнах се каква може да е работата реанах кабелите размених ги и викам на един колега влвз пали аз щя гледам дали ще качи .... голяма гршка :) измих си очите :mhihi: сега обаче всичко е ок ...
Изображение

Аватар

Мнение от djsancho » 16 Яну 2009, 8:39

а да те питам нещо, как успя да извадиш помпата, че аз след като махнах тръбите и с какво ли не се мъчих да развъртя пръстена но без успех, има ли някаква по специфична тегника или просто трябва по - силно да го напъна ???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 16 Яну 2009, 11:43

И при мен нещеше и хванах ключа за свещи и 2,5 кг чук и леко,леко от всички страни и така се лашна и през цялото време с 4ука и ключа на ръка не вървеше ... Не блъскай само силно да не е счупиш...
Изображение

Аватар

Мнение от djsancho » 16 Яну 2009, 13:55

ОК, мн ти благодаря ей сега хващам ЧУКА :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E36