Проблем относно парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 coupe

Проблем относно парното

Мнение от marto_panda » 24 Ное 2008, 19:57

Колеги парното ми духа топло единствено в краката и на прозореца, като го направя да духа в мен и става студено..........Някой да знае какво мойе да е ....? Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 24 Ное 2008, 20:03

Нищо не му е,колега!Направено е така нарочно,за да нне успива водача!Обърни внимание,какъв е цветът около врътката-син! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 25 Ное 2008, 12:50

ned_gm28 написа:Нищо не му е,колега!Направено е така нарочно,за да нне успива водача!Обърни внимание,какъв е цветът около врътката-син! ;)
мисля че не си прав колега,освен ако няма разлика в различните години,мойта не е така и си духа топло
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 25 Ное 2008, 13:56

valeto написа:
ned_gm28 написа:Нищо не му е,колега!Направено е така нарочно,за да нне успива водача!Обърни внимание,какъв е цветът около врътката-син! ;)
мисля че не си прав колега,освен ако няма разлика в различните години,мойта не е така и си духа топло

Твойта явно е преценила, че си пил повечко кафета ;)
И при мен е така, духа студено ... и доколкото знам така е на всички Е36-ци / така пише и в книжката - Наръчник на потребителя ... ма явно нищо не знам :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 25 Ное 2008, 14:38

А?! :shock: Ще видя в наръчника....При мен духа топло както я сложа... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 25 Ное 2008, 15:14

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... A%F2%EA%E0

Айде,преди да е станал скандала..... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 25 Ное 2008, 15:55

Грешката май е моя.... :uups: Прочетох какво си постнал , и там , и в тази тема става дума за тези, които са с врътки...
Аз не съм....имам копчета със стрелки, и като си натисна стрелката към мен, духа само срещу мен, и така за краката и стъклото....

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 25 Ное 2008, 16:05

Абе и аз се пулих, ма нали сме "врътнати" ние с дъртите... Та на стр.49 от сканираното ръководство... на въпросната врътка пише: :Разпраделение на въздушната струя - Разпределениято става плавно. Температурата в горната и долната част на купето може да се регулира. Копчето може да се върти в двете посоки, без крайно положение. Температурата на въздуха намалява при влизане в синята зона... "
А синята зона е ... тамън срещу наас...Сега като стана студено в един момент си мислех че нещо не ми работи парното, ма се сетих за чутия/четен/казан? лаф, че трябвало да ти духа студено, за да не заспиш и ... врът на крачетаттатта
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 25 Ное 2008, 16:52

така е на всички Е36-ци

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 25 Ное 2008, 17:06

Mitaka85 написа:така е на всички Е36-ци

Ма защо пишеш глупости..... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 25 Ное 2008, 17:47

Apassionata написа:
valeto написа:

Твойта явно е преценила, че си пил повечко кафета ;)
И при мен е така, духа студено ... и доколкото знам така е на всички Е36-ци / така пише и в книжката - Наръчник на потребителя ... ма явно нищо не знам :mhihi: :mhihi:

Това със студеното духане от централната конзола и страничните предни обдухватели, незавимо от положението на врътките за настройка на температурата един зевзек си направи майтап с "успиването" на водача и много му повярваха. Не мога да приема, че го взеха насериозно, или моята кола е направена за друг тип шофьори като духа топло отвсякъде? В моя случай като си пусна топлото, за да не се успивам по време на движение, каня някоя готина мадама на предната седалка да ме държи буден. Когато ме вижда че заспивам, едно протягане на лявата й ръка е достатъчно, аз съм на една ръка разстояние, а мъжете знаят защо. :mhihi: :lol: :D

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Ное 2008, 17:56

Факт е, че при моделите с дигитална клима през централната конзола при врътката нагласена на "топло" топъл въздух едвам излиза... струята е в пъти по-слаба от настройка "студено"... това не мисля, че е случайно... който каквото и да говори...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 25 Ное 2008, 18:07

Mollov написа:Факт е, че при моделите с дигитална клима през централната конзола при врътката нагласена на "топло" топъл въздух едвам излиза... струята е в пъти по-слаба от настройка "студено"... това не мисля, че е случайно... който каквото и да говори...

А пък при троника с врътките струята е еднаква и в студен и в топъл режим...Като в същото време и като сила е еднаква в трите фронтални "духалки" на таблото....Просто има доста конфигураций през годините във отоплитено/охладителната система на купето на Е36-ците... :)

И сега за да изясним всички недоразумения с книжката (за потребителя на Е36,която всички знаем) трябва да се уточним,че е издадена в първите години на производство и не са обхванати всички вариянти на "парното/климатрониците"...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 25 Ное 2008, 19:27

Не зная как е при по-новите модификации с климатици или климатроници.Просто видях,че на колегата колата е `93 като моята.От там реших,че и той е само с парно и му отговарям как е при нашите коли. :ok:

Назад към E36