лампи за масло-нормално ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
лампи за масло-нормално ли е?
от както смених маслото сам минал кам 2500 км а вече остана да ми свети само една лампа(5-тата ако не се лъжа). вазможно ли е нещо да се е прецакало и да не отчита точно, или вечемаслото е за смяна? То знам че зависи и от карането но не я настапвам много...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: лампи за масло-нормално ли е?
Възможно е когато не е занулен ойл сървиса и, или инспекшън контрола. Нещо не са направили като хората тези майстори. Миналата година когато сменях маслото ми светеше червената лампа и часовника за годишен преглед. Отивам за смяна в един гараж /беше в неделя и повечето сервизи не работеха/ като предварително се уговорих да ми занулят показанията след смяна на маслото. До тук добре- ръгнаха накрайника в контакта и светнаха всички зелени лампи. Но часовника си остана. Не знаели как се занулявало това
. Викам им "няма да си тръгна оттук докато не направите всичко както му е реда." По едно време единия "майстор" забеляза, че на накрайника имало 2 копчета. Чакай ми разправя да проверя какво ще стане когато натисна и другото копче. Ха ха ха, направо ме напуши смях като гледам как боравят с техниката, но накрая всичко беше както трябва. А сега малко по-сериозно по темата: Доколкото знам тези светлинки зелени, жълти и червени не показват само пробега до следващата смяна на маслото. Имат отношение и към годишния технически преглед. В моя случай карам 318is, който събира 5 литра масло. Предимно градско- софийско каране и ми изгасват зелените средно на по 2500 км, или 12500 километра пробег до следващата смяна.

ахаа значи са да чакам скоро да угасне и последната и след около 10 000 да чакам да светне жалтата така ли? аз мислех че гаснат чак кат доиде време за смянаивчо3 написа:Възможно е когато не е занулен ойл сървиса и, или инспекшън контрола. Нещо не са направили като хората тези майстори. Миналата година когато сменях маслото ми светеше червената лампа и часовника за годишен преглед. Отивам за смяна в един гараж /беше в неделя и повечето сервизи не работеха/ като предварително се уговорих да ми занулят показанията след смяна на маслото. До тук добре- ръгнаха накрайника в контакта и светнаха всички зелени лампи. Но часовника си остана. Не знаели как се занулявало това![]()
![]()
. Викам им "няма да си тръгна оттук докато не направите всичко както му е реда." По едно време единия "майстор" забеляза, че на накрайника имало 2 копчета. Чакай ми разправя да проверя какво ще стане когато натисна и другото копче. Ха ха ха, направо ме напуши смях като гледам как боравят с техниката, но накрая всичко беше както трябва. А сега малко по-сериозно по темата: Доколкото знам тези светлинки зелени, жълти и червени не показват само пробега до следващата смяна на маслото. Имат отношение и към годишния технически преглед. В моя случай карам 318is, който събира 5 литра масло. Предимно градско- софийско каране и ми изгасват зелените средно на по 2500 км, или 12500 километра пробег до следващата смяна.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
аз пък минах 5000 км. и ми изгасна само една зелена лампа 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- mitkosulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i
Аз пък минах 5000км. изгаснаха само две зелени и тая сутрин слизам в гаража паля колата и се случва ЧУДО всички зелени светат баси и та**ка 

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
ами възможно ли е примерно да има теч на масло примерно от семерингите на коляновия вал пак да огасне една зелена лампичка
щот нали се пак намаля количеството масло в мотора
дали и от това може да изгасне въпросната лампа

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
а е за ква търсачка бълнуваш
аи обясни ми точно за това с търсенето как става бре
аз търсих по моя въпрос ама с проблем като моя е нямало и сега питам и виждам че ти маи много ги чаткаш нещата я ми кажи тогава 

Здравейте,
колега нулираха ли ти показалеца когато ти смениха маслото?
Този показалец ти следи как си карал колата(бройка на топли или студени стартове, с какви обороти си карал и т.н.). Тези данни се запазват в самото табло и не се следи нещо в самото масло(като вискозитет например или течове). Ако таблото ти е проблемно(например се рестартирва) това също ще доведе до по бързо изгасване на тези лампички.
Колега наистина има много описано, пробвай например да напишеш inspection в търсачката и ще ти изкочат 47 теми. А както обясних горе твоя теч няма нищо общо с тези лампички!
Поздрави
mg87 написа:от както смених маслото сам минал кам 2500 км а вече остана да ми свети само една лампа(5-тата ако не се лъжа). вазможно ли е нещо да се е прецакало и да не отчита точно, или вечемаслото е за смяна? То знам че зависи и от карането но не я настапвам много...
колега нулираха ли ти показалеца когато ти смениха маслото?
Този показалец ти следи как си карал колата(бройка на топли или студени стартове, с какви обороти си карал и т.н.). Тези данни се запазват в самото табло и не се следи нещо в самото масло(като вискозитет например или течове). Ако таблото ти е проблемно(например се рестартирва) това също ще доведе до по бързо изгасване на тези лампички.
bmw 318 is написа:а е за ква търсачка бълнувашаи обясни ми точно за това с търсенето как става бре
аз търсих по моя въпрос ама с проблем като моя е нямало и сега питам и виждам че ти маи много ги чаткаш нещата я ми кажи тогава
Колега наистина има много описано, пробвай например да напишеш inspection в търсачката и ще ти изкочат 47 теми. А както обясних горе твоя теч няма нищо общо с тези лампички!
Поздрави
bmw 318 is написа:а е за ква търсачка бълнувашаи обясни ми точно за това с търсенето как става бре
Ще ти го обясня в прав текст, че зелените лампички нямат нищо общо с това колко литра масло имаш в мотора. Ако искаш може да ти го източа и да ти ги направя да светят всичките.
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Той alx си го беше написал ецу-то брои:
1. брои студени стартове
2. брои затопляния на маслото (от студено до работна температура)
3. време прекарано над 4500 оборота
4. общо времетраене на пълна газ
5. изминати километри
6. изминало време
ецу-то не брои:
вид масло
прозрачност
разход на масло (то ясно ама да се напише)
2. брои затопляния на маслото (от студено до работна температура)
3. време прекарано над 4500 оборота
4. общо времетраене на пълна газ
5. изминати километри
6. изминало време
ецу-то не брои:
вид масло
прозрачност
разход на масло (то ясно ама да се напише)

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2