Въпрос за оригиналната аларма на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d M Sport
Въпрос за оригиналната аларма на Е36
здравейте колеги, колата ми има доста екстри, но някакси са пропуснали алармата
... искам естествено да си сложа една, която поне да забавя ако някой се пробва да бута по колата... Но понеже мразя тия тъпи допълнителни дистанционни с всякакви причудливи форми и разноцветни копчета, които вървят към всякаквите предлагани на пазара аларми.... идеята ми е ДаЛи е възможно да се сложи оригинална апарма(смисал такава с която излизат от завода баварките) която да се задейства при заключване на вратите примерно от оригиналния ключ и съответно да се деактивира по същия начин(предполагам да се вкючи към комфорт модула или нещо подобно). Така са колите на доста мои познати е вярно повечето са Е39!
Питам дали е възможно това и ако е да почвам да издирвам такава аларма от някое разглобено Е36?!?

Питам дали е възможно това и ако е да почвам да издирвам такава аларма от някое разглобено Е36?!?
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
NetWar написа:Даваи смело , алармата се включва кум централното и нещата заспиват
имаш предвид за оригиналната нали... ОК почвам да досаждам на хората продаващи коли на части

- MasterPlay
- Потребител
-
- Кара: BMW 381is coupe
- Мечтае да кара: BMW M3 3.2 CSL
Не знам дали моята (купе) е от тези , но тя се вк/из от ключа и не реагира на удари по колата. Направих няколко експеримента като оставих прозореца отворен с заключено централно и се опитах да запаля (пак с оригиналния ключ) в резултат се включи клаксона продължително и макар да бях на контакт , на таблото не личеше по нищо че съм, не светна нищо, извадих ключа но пак не спря да пищи ... когато отключих централното всичко се оправи. така направих и с предния капак и с багажника. Но от вчера имам проблем, не знам дали е свързано с тая аларма но , част от таблото не работи (показателя за гориво и температура) не реагират по никакъв начин. Когато ключа късите светлини или премигвам с дългите се променя песента, до като свири СД-то. Някви идеи ?
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
mg87 написа:хмм според мен и обикновенна аларма може да се варже така кам централното... но от гледна точка на сигорност си е по добре с дистанционно. на един приятел крадци му бяха отворили колата с отверка някак си през клучалката, в такав случаи ако е с такава аларма централното няма ли да я изключи?
НЕ как ще се изключи не би трябвало... а "обикновенните" аларми имат дистанционно с няколко функции и може да се получи някакво объркване... а иначе естествено трябва да се монтират и обемни датчици...
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
някои има ли идея от каде да взема сигнал от алармата и каде да го подам сигнала на модула за централното за да ми заключва с алармата и колата ? 

- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
Zaho написа:някои има ли идея от каде да взема сигнал от алармата и каде да го подам сигнала на модула за централното за да ми заключва с алармата и колата ?
Първо самата аларма трябва да има такава "екстра" да подава сигнал към централно заключване на автомобила(в случая конфорт модула) разгледай алармата.. явно нямаш упътването и ..трябва да е единично кабелче, незнам какъв цвят.. което да се свърже към комфорта... а вече към кой пин нямам представа..но ако разбереш или намериш схемата му.. дай линк да се обогатя и аз

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
DaDurty написа:Zaho написа:някои има ли идея от каде да взема сигнал от алармата и каде да го подам сигнала на модула за централното за да ми заключва с алармата и колата ?
Първо самата аларма трябва да има такава "екстра" да подава сигнал към централно заключване на автомобила(в случая конфорт модула) разгледай алармата.. явно нямаш упътването и ..трябва да е единично кабелче, незнам какъв цвят.. което да се свърже към комфорта... а вече към кой пин нямам представа..но ако разбереш или намериш схемата му.. дай линк да се обогатя и аз
Значи... Бях решил да си взема един комфорт модул но после се замислих я да проверя първо какво имам под жапката и какво не.
вчера я отворих и гледам някакъв модул:
ZV-Modul 12V
BMW 61.35-1387951
55892110
Version 2
Има още един голям модул в алуминивеа кутия с една голяма букса и оригинална аларма което ме изненада приятно

Въпросният модул е с две букси и от гоогле (намери изключително малко инфо засега) е модул на централното.
Помислих и стигнах до заключение, че нямам да имам идея какво да го правя комфорт модула като го взема с тея 5 букси на него
А реално ми трябва за да си заключвам колата с централното. Ключа заключва централното като подава при завъртане някакъв импулс вероятно на тоя модул, което лестно може да стане като се вземе сигнал от алармата(стига да и намеря схемата иначе ще се поровя с мултиметъра) другото което се сетих е, че бутоните вдигат стъклата до горе сами. Значи ще видя как го правят и юе го свържа и това с въпросния сигнал от алармата (в краен случаи с едно реле за време от всеки саит за електроника а и са ефтини много, ще подам сигнал направо да се затварят и стъклата) И ми се стори много по лестна задачката отколкото да разучавам комфорт модула как работи и да режа стотици кабели и букси да пренаправям цяла инсталация.
Това е

Поздрави!
10 мнения
• Страница 1 от 1