Проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем

Мнение от Миро 40 » 05 Окт 2008, 16:26

Почитатели на бмв имам странен проблем затова се обръщам към вас за помощ.
Имам бмв 318 тдс. Преди две седмици го прибрах в гаража си и не съм я карал до преди два дена, когато ми се наложи да пътувам. Опитах се да запаля, но установих, че акумулатора е паднал. Заредих го, но и след това не запали. Проблема е, че стартера изобщо не зъвэрта и няма признаци че му се подава ток. При подаден контакг таблото свети нормално, но след завъртане на старт стартера не върти. Ако някой може да ми каже нещо по въпроса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 05 Окт 2008, 16:29

Вероятно акумулатор, при дефектирала клетка става 10 волта и дотам, свети и цъка ама не пали..,замери го! :idea:
Това съм го изпитвал на бензинка, а дизела си иска още повече ток при палене.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 05 Окт 2008, 16:44

Има голяма вероятност и от стартера да е !
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 05 Окт 2008, 18:08

:welcome:
99% акумулатора е умрял, 1% стартера е за смяна на четки.

Потребител
Аватар

Re: Проблем

Мнение от Миро 40 » 05 Окт 2008, 18:48

Замерих акумулатора след заряд и той отчете 12, 80 и продължи нагоре, което показа, че е добре

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 05 Окт 2008, 19:15

Миро 40 написа:Замерих акумулатора след заряд и той отчете 12, 80 и продължи нагоре, което показа, че е добре

Давайки това напрежение не значи, че ще подаде и необходимия ток към стртера. Смени акумулатора ако искаш да си решиш проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от Миро 40 » 05 Окт 2008, 19:29

Най-възможно да е от акумулатора. Въпреки, че е на една година е бг Монбат от жълтите. Един вече смених в гаранция, докато беше на три месеца. Този явно също е издал багажа. Казаха ми, че тези излезли несполочливи и вече не ги произвеждат. Вторият е още в гаранция, но най-вероятно ще ми предложат пак от този тип. Преди малко го измерих и показа между 9 и 11. Това може би показва мъртва клетка. Друго, което прави впечатление, че лампите по таблото светят по-слабо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 05 Окт 2008, 19:45

Колега не разбрах при стартиране на двигателя стартера изобщо ли не върти - питам защото дори и при много слаб заряд при стартиране стартера прави опит да върти естествено докато не скапе съвсем акумулатора .Ако при зареден акумулатор не ти върти изобщо(нищо не се чува) може ротора да се е скапал - като цяло целия стартер е скъпа част но в повечето случаи скапан стартер не значи скапан на 100% а най често или четки или ротор ! Признаците на скапани четки са че звука при палене на колата се променя и се усеща с просто ухо а лошото е че ако не се вземат мерки на време това води до скапване на ротора поне при мен стана така - ремонт ми излезе 160 лева - нов ротор + нови четки + монтажа :confused: .Зареди акумулатора и пробвай да запалиш и пиши какво е станало :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 05 Окт 2008, 21:25

Мен като ми падне акумолатора и се опитам да въртя почва да цъка , или завърта съвсем леко и почва да цъка.. така че според мен или е супер прецакан или си виж стартера.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 05 Окт 2008, 23:38

Миро 40 написа:Най-възможно да е от акумулатора. Въпреки, че е на една година е бг Монбат от жълтите. Един вече смених в гаранция, докато беше на три месеца. Този явно също е издал багажа. Казаха ми, че тези излезли несполочливи и вече не ги произвеждат. Вторият е още в гаранция, но най-вероятно ще ми предложат пак от този тип. Преди малко го измерих и показа между 9 и 11. Това може би показва мъртва клетка. Друго, което прави впечатление, че лампите по таблото светят по-слабо.

Това вече трябва да ти покаже да си купиш EXIDE ;) EXELL ако се бръкнеш малко повече за една X-tra най-добре !

Ето го exella , за твойта кола по каталога дават 85 ah exella e с 760 ампера пусков ток което е предостатъчно да си палиш от рас (btw бас ловя че монбата ти няма и 500 ампера пусков )

Изображение
I'm slowly drifting
Изображение

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 05 Окт 2008, 23:44

Така стартера акумулатора ясно,а никой ли не се запита дали няма проблем в контактния ключ?
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 06 Окт 2008, 0:05

Щом отключва волана и светват уредите няма проблем в контактния ключ ;)
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jekichan » 06 Окт 2008, 16:09

Ако акомулатора е обслужваем му отвори всички капачки вземи една товарна вилка и го премери на пълен товар ако някоя от клетките заври значи е прекъснала! Моя беше така и ми го оправиха за 4лв. за сега е добре но ще видим до кога.

Потребител
Аватар

Мнение от Миро 40 » 06 Окт 2008, 16:15

Колеги, един приятел днес ми каза, че проблема може да е от ИМОБИЛАЙЗЕРА. Възможно ли е това?

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 06 Окт 2008, 17:26

DirtySouth написа:
Миро 40 написа:Най-възможно да е от акумулатора. Въпреки, че е на една година е бг Монбат от жълтите. Един вече смених в гаранция, докато беше на три месеца. Този явно също е издал багажа. Казаха ми, че тези излезли несполочливи и вече не ги произвеждат. Вторият е още в гаранция, но най-вероятно ще ми предложат пак от този тип. Преди малко го измерих и показа между 9 и 11. Това може би показва мъртва клетка. Друго, което прави впечатление, че лампите по таблото светят по-слабо.

Това вече трябва да ти покаже да си купиш EXIDE ;) EXELL ако се бръкнеш малко повече за една X-tra най-добре !

Ето го exella , за твойта кола по каталога дават 85 ah exella e с 760 ампера пусков ток което е предостатъчно да си палиш от рас (btw бас ловя че монбата ти няма и 500 ампера пусков )

Изображение

каква му е ценичката на това нещо ? :)

Следваща

Назад към E36