COMPACT: Вeнтил за пълнене - ГАЗ... къде сте го монтирали?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

COMPACT: Вeнтил за пълнене - ГАЗ... къде сте го монтирали?

Мнение от kdl » 13 Авг 2008, 22:26

Абе хора, къде сте монтирали на Компактите си капачките за пълнене на газовата? Категорично ми отказаха да монтират капачката в багажника, въпреки че се познаваме с човека и другата ми кола е така. Каза че наскоро е платил една глоба и мисли да не се случва повече.

Човека ми предлага да го сложи по средата на задната броня отдолу, но ще се вижда малко, за да може да се слага пистолета там. На мен малко не ми е присърце, макар че съм сигурен, че може да изглежда добре, ако се направи хубаво.

Аз от своя страна не искам да се дупчат броните ми... Гледах си капачката на резервоара, понеже съм виждал във австралийските форуми, че там се монтира, но не мисля че има много място. Иначе там е перфектен вариант.

Дайте малко идеи.
Последна промяна kdl на 14 Авг 2008, 11:12, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 13 Авг 2008, 23:03

За съжаление наистина има такова изискване,капачката да е отвън. :( При мен е в багажника все още,но мой познат не го пуснаха да мине преглед на бутилката,ако не я премести отвън.Кофти но го направи-долу на бронята.Мисля,че и мен следващата година няма да ме пуснат на преглед,ако не я махна от багажника.Това неудоволствие ще ми струва 40 лв. :( Хубаво да ти я направят,не ства винаги ще личи,освен ако не си я направиш с капаче като при резервоара ;)
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

са

Мнение от krasi_bmw » 13 Авг 2008, 23:22

ами монтира се под капачката на резрвоара външната ,но се завива едно друго на него за пълнене ,после си го сваляш.Предлага се при газачийте ,но е по -скъпо.Подобно е за пълнене на малките газови ботилки за котлон.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Авг 2008, 0:34

Имап ли снимка на това как изглежда? Аз точно такова видях в чуждите сайтове и беше монтирано в капачката на резервоара. Навиваше се една малка пръчка на него и се пълнеше от нея.
Притеснява ме само някой олигофрен на бензиностанция да не го изкърти ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Авг 2008, 8:38

моята я монтираха точно по средата на бронята но доста отдолу чак в последната пластмаса, доста добре е станало, аз съм си доволен......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330

Мнение от disasterguy » 14 Авг 2008, 9:01

Аз имам едно капаче на задната броня точно над ауспуха, този отвор вътре не е ли направен с тази цел ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Авг 2008, 9:10

Хмм не знам. Моята няма такова нещо. Имам едно капаче малко по-нагоре от ауспуха, където се навива куката за теглене. За него ли говориш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 14 Авг 2008, 9:51

Това е най-доброто решение според мен на купе, но мисля че и на компакт няма да има проблем да се направи така ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Re: са

Мнение от 6inline » 14 Авг 2008, 9:58

krasi_bmw написа:ами монтира се под капачката на резрвоара външната ,но се завива едно друго на него за пълнене ,после си го сваляш.Предлага се при газачийте ,но е по -скъпо.Подобно е за пълнене на малките газови ботилки за котлон.

Е това е за теб...
..и се пише вентил ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Авг 2008, 11:14

Засрамих се и го поправих веднага ;)
Аз принципно претендирам да пиша правилно, дасееба.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 14 Авг 2008, 12:32

disasterguy написа:Аз имам едно капаче на задната броня точно над ауспуха, този отвор вътре не е ли направен с тази цел ?

и като махнеш капачето отдолу има една дупка... в тая дупка се завива куката ако недай си боже някой ден се наложи да теглиш някой :winky:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 14 Авг 2008, 12:42

^
Успех да го монтираш там...първо винтила на газовата е доста по-голям и второ трябва да махнеш буфера на бронята,за да се монтира там,което е невъзможно,защото бронята ще виси до земята...
Да ви имам проблемите на газифицираните...нали не ви беше срам да си карате на газ :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Авг 2008, 12:48

Да те е срам от нещо и да искаш да направиш нещо по-най приемливия за теб начин са 2 различни неща. Понеже си плащам, искам да ми е кеф като си погледна колата сутрин без дупки по бронята, а не да улесня майсторите като им кажа "правете каквото искате".

///Марто, ти си карай на бензин, аз не искам обаче да имам твоите проблеми :) Бъди жив и здрав.

Назад към E36