Кабрио- 318 или 320

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Кабрио- 318 или 320

Мнение от westdogg » 27 Юли 2008, 23:51

Решил съм да си взимам Е36 кабрио 96-98 год. Интересува ме кой двигател е по- добър и по-здрав като цяло. 318 115коня или 320 . За вървенето ми е пределно ясно че 318 е мъртвец . Разликата в разхода голяма ли е, цените на частите. Като ги гледам в мобилето останах с впечатление, че 320 са малко по евтини , което ме изненада.

Пробвах с търсачка ама излезнаха няколко хиляди резултата за това моля не ме нападайте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Юли 2008, 23:52

взимай 325 и няма да съжаляваш, разхода е като на 320, почти като 318 :mhihi: , в момента има една бройка много добра в "ПРОДАВА" ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 28 Юли 2008, 0:17

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=101949
това е твойта кола нема сгрешиш ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 28 Юли 2008, 23:02

каква 318-ка бе човек //на сфетофарите много хора ще те дърпат особено като е кабрио ще има яко закачки с теб ..затова се насочи към шестак ;)

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 28 Юли 2008, 23:19

Аз карам 320 кабрио и съм доволен от двигателя като вървеж и разход. Все пак трябва да се има в предвид, че когато човек си копува кабрио едва ли го взима за състезания :P
Като съвет при покупката на подобен автомобил мога да ти дам да огледаш хубаво уплътненията (особено около мястото където контактуват челното стъкло и гюрука) за да не се получават неприятни прокапвания и течове. Огледай хубаво гюрука за сцепвания и скъсвания. По възможност гледай гюрука да е ел., защото ръчния не е оферта (повечето 318-ки които съм гледал са с ръчни гюруци). Салона задължително да е кожен, защото ако е от плат няма почистване като се набие прах и мръсотия. Ако е кожен като се напраши (което ще става всеки ден) само му теглиш един парцал и си ти ;) Също така не взимай кабрио без климатик. Мит е, че климата е безмислена при кабриолетите. През деня като мине 30 градуса ако караш на свален гюрук ще ти гръмне главата.
Ако до сега не си карал кабрио ти препоръчвам да намериш човек с такава кола и да я покараш поне един ден на свален гюрук. Покарай я на градско, изпъни я после на дълго и виж дали ще ти пасне. Съдейки по реакциите на хората около мен, кабриото буди доста разнородни емоции при шофиране. На едните им духало и било некомфортно когато нямат покрив над главата си, а на другите (в това число и на мен) носи едно страхотно изживяване и чувство за свобода.
Успех с избора на кола и дано попаднеш на читав екземпляр :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от westdogg » 29 Юли 2008, 1:32

Ами аз като го взимам искам да има 3 задължителни екстри , а те са: кожа, климатроник и хард топ. Батко ми има CLK кабрио и определено мн ми допада и ми е супер кеф да се возя на открито.. За вървенето не съм мн претенциозен, по важно е да има изброените екстри и двигател в добро състояние... И след като искам да е с хард топ , предполагам че няма да е голям проблем ако гюрука не е в мн добро състояние .

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 30 Юли 2008, 1:51

westdogg написа: И след като искам да е с хард топ , предполагам че няма да е голям проблем ако гюрука не е в мн добро състояние .

Гюрука трябва да ти е в перфектно състояние! Хард топ-а го слагаш на есен и го караш само зимата, а какво ще направиш ако гюрука ти е сцепен тук там и те завали дъжд на 200 км от вас?
Изображение

Назад към E36