Как да пали лесно Е36 - 325 дизел!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Как да пали лесно Е36 - 325 дизел!
SHAKI_M3 написа:Колеги , здравеите... Обръщам се за ПОМОЩ към вас ,защото имам Сериозен проблем с колата си...Преди няколко дни колата ми остана без Нафта (защтото датчика на километража ми не показва вярно, но както и да е) Та... Сложих нафта в Резервоарчето и се мучих да запаля (сигурно се мъчих около час и половина защтото не знам от каде се обезваздушава) ,но колата не запали... Смених Акумулатора (защото моя падна) дадох няколко пъти на контакт и след това завъртях ,но запали от второто завъртане.... Когато колата запали Греинах от Щастие... Покарах я около 50 , 60 км. нямаше никакви проблеми... Гасих я , пак я палих и всичко беше наред... Прибрах я в гаража и заспах спокоино ,но на сутринта разбрах ,че имам СЕРИОЗЕН проблем с колата когато не искаше пак да запали... Когато е студена колата Пали УЖАСНО трудно...
ДО сега не беше така.... и никога не е било ,но сега ми трябва около 2,3 мин. постоянно въртене за да запали , от гърнето излиза много Дим и мерише на Сурова Нафта...
Проверих случаино да не е излезнало някое маркуче за обратната нафта на дюзите, но НЕ е... МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ....![]()
![]()
Провери си подгревните свещи колега, залагам на поне две изгорели

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Nasko_325TD написа::yes:

Възможно е при продължителен опит за запалване да са изгорели няколко свещи.
Моля да ме извините за глупавото Въпросче ,но как да проверя дали свещите са изгорели и ако всички свещи са здрави коя може да е другата причина поради която колата да не пали...
Запаля ли я 1 път след това пали лесно ,но сутрин или ако не съм я палил дълго време направо въртя като луд...

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Намираш релето за свещите( до компа,зад големия + при мотора...все едно искаш да бръкнеш в жабката, ама от към мотора
) вадиш буксата с 6-те кабела към свещите и мериш направо там...
.
Така ще разбереш дали са/не са изгорели , но не и как работят...но върши работа. Моите така ги разбрах - 3 бяха аут.

Така ще разбереш дали са/не са изгорели , но не и как работят...но върши работа. Моите така ги разбрах - 3 бяха аут.
SHAKI_M3 написа:Моля да ме извините за глупавото Въпросче ,но как да проверя дали свещите са изгорели и ако всички свещи са здрави коя може да е другата причина поради която колата да не пали...Запаля ли я 1 път след това пали лесно ,но сутрин или ако не съм я палил дълго време направо въртя като луд...
Ами отговора е в същата тема първия пост преди почти 3 години. Има и още няколко вариянта ма айде да не се шашкаш предварително пробвай както са писали колегите по-горе за подгревните свещи , после си сложи едно клапанче да не събира оттук и оттам въздух ( старички са ни колиците ) и си ти. И едно пожелание , отделяй си малко време да почиташ тук там за тая ТДС-ка е писано , абе Ватиканската библиотека ряпа да яде

Само да добавя към мнението на колегата sa_hellrot , че ме изпревари - и ако установиш повече от една изгоряла еле пък половината сменяй всичките ама с хубави наведнъж. Това за каква марка е по-добра и че трябва да са от една марка ( без да се мешат ) е разисквано много пъти и имаш богат избор . Нп личен опит един път ги смених всичките и карах 3 години без да изгори една ( иначе за два месеца преди това с 3 пъти по-евтини смених 5броя). Това като съвет знам че става въпрос за пари ма аз да си кажа. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ма то и една да е изгоряла пак се сменят 6те
Все едно да си смениш само един литър от маслото, щото другото ти се вижда читаво

Все едно да си смениш само един литър от маслото, щото другото ти се вижда читаво

Искам само да добавя ,че колата силно се съмнявам да не пали от това ,че е старичка както или нещо от сорта.... Колата ми беше БЕТОН преди да остане без нафта....
До преди това не се замисляше когато врътна ключа независимо дали е топло или студено , но както и да е... Някои може ли да ми помогне в избора на Свещи - Марка , Качество , От Каде , Как и т.н ,защтото на мен не ми е много ясно и ще съм много БЛАГОДАРЕН на всеки които ми помогне...

Колега , не се засягай нямам такива намерения. Тя и мойта беше железобетон преди да ми свърши нафтата ( блокира ми клапана за нафтата на помпата ) и сега е кошница ма и мина през два сервиза тъй че работата не е до засягане просто искам да помогна. А свещи сложих си Бош ма чух че нещо ги развалили или вноса е мнооого затънтена провинция на Китай дет нямат ток та ...
Това в кръга на шегата но наистина изгори ли някоя и другите са "уморени " и решението е пенсия за старите и нови всичките . 

- vld
- Старши ентусиаст
-
SHAKI_M3 написа:Искам само да добавя ,че колата силно се съмнявам да не пали от това ,че е старичка както или нещо от сорта.... Колата ми беше БЕТОН преди да остане без нафта....До преди това не се замисляше когато врътна ключа независимо дали е топло или студено , но както и да е... Някои може ли да ми помогне в избора на Свещи - Марка , Качество , От Каде , Как и т.н ,защтото на мен не ми е много ясно и ще съм много БЛАГОДАРЕН на всеки които ми помогне...
А проблем с помпата в резервоара имал ли си? цедката на сондата чистил ли си някога?
То при дизелите от веднъж идва белята и много боли обикновенно.
Ако ще си я правиш сам почвай едно по едно да проверяваш, ако ли не няма смисъл да ти даваме съвети, като така или иначе ще я правят в сервиз.

vladobate... Не се засягам , просто искам да кажа ,че колите са добри и то доста... Проблемат сега е трудното палене когато е студена иначе загрее ли Пали без да се замисли... Снощи я покарах малко и дори на Тодор Ал. се друпнах с едни ЕНТУСИАСТИ ( Опел Астра OPS , ФИАТ Брава , БМВ 318ti) и проблем ги По Засрамих малко...
Благодаря ви ИСКРЕНО за съветите и помоща Колеги... Радвам се ,че има хора като вас

- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
kobrata55 написа:ако на някой на топъл мотор ми запали от едно завъртане да дойде и да ми се похвали няма такъв тдс.
Колега. Кажи къде да се видим в такъв случай... моя тдс пали на първата секунда и топъл и студен (ако е сутрин просто потгрявам 2 пъти). Не съм слагал никакви клапи. Даже когато е топъл пали от рас. Ако не вярваш ще дойда да ти се похваля

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
И моя пали от четвър. Чак няма време да нареди цилиндрите
.
Не, сериозно сега, преди топъл палеше след 2 макс 3 секунди, но му дадох малко предварение с изместване на помпата, с 1мм и сега всичко е наред с паленето. Преди да увелича това предварение, точно когато запали(то трябва да стоиш отзад и да гледаш, защотот е съвсем малко) изпушваше бяло кълбенце, след това черно кълбенце и спираше да пуши. Сега това изчезна.
Скоро обаче ще ида да ми почистят дюзите и да ми направят една истинска центровка, че не съм убеден какво съм променил така на усет
. Ама иначе си пали по - бързо от бензинка, да не му е уруки! 

Не, сериозно сега, преди топъл палеше след 2 макс 3 секунди, но му дадох малко предварение с изместване на помпата, с 1мм и сега всичко е наред с паленето. Преди да увелича това предварение, точно когато запали(то трябва да стоиш отзад и да гледаш, защотот е съвсем малко) изпушваше бяло кълбенце, след това черно кълбенце и спираше да пуши. Сега това изчезна.
Скоро обаче ще ида да ми почистят дюзите и да ми направят една истинска центровка, че не съм убеден какво съм променил така на усет

Still Speedin
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
5ър написа:И моя пали от четвър. Чак няма време да нареди цилиндрите.
Скоро обаче ще ида да ми почистят дюзите и да ми направят една истинска центровка, че не съм убеден какво съм променил така на усет. Ама иначе си пали по - бързо от бензинка, да не му е уруки!
Колега и при мен преди да му пипна по центровката при палене изпушваше съвсем леко бяло, после черно и после не припушваве, но пак си палеше от четвърт. Сега пали пак бързо, но изпушва само леееко черно и това е