М52В28 Огромен разход на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Re: М52В28 Огромен разход на масло
cod-cdbp написа:Joro_Paveto написа:...
Водачи на клапаните сменяхте ли ?
Двигателя още е в колата ми и тази седмица ходя на работа с нея, че с тоя сняг не ми давата да си карам колелото

Гумичките дали от Дару или Елринг ще се определи в зависимост колко ще излезне ремонта на главата. Там съм предвидил 350-400лв, още не съм направил сметката до "стотинка" и да тегля чертата. Проучвам цените и правя сметка в най-лошия вариант. Т.е. смяна на вериги, оптегачи и т.н.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Според мен, не слагай оригинални гумички на клапаните от БМВ. Има неоправдан риск, а цената им е по-висока.
При Е90 бензин и свързаните модели, почва да се наблюдава пушене, без оглед начин на експлоатация и смяна на масло при доста коли.
Т.е. по чуждите форуми почват да реват на 70х.км. за фабричен дефект (поевтиняване) на гумичките, дори и при смяна на масло на 15х.км. Моята го имаше на 100ина х.км. без притеснителен oil sludge. Оригиналните приличаха на слонски г*з след диария, сравнени с Elring.

При Е90 бензин и свързаните модели, почва да се наблюдава пушене, без оглед начин на експлоатация и смяна на масло при доста коли.
Т.е. по чуждите форуми почват да реват на 70х.км. за фабричен дефект (поевтиняване) на гумичките, дори и при смяна на масло на 15х.км. Моята го имаше на 100ина х.км. без притеснителен oil sludge. Оригиналните приличаха на слонски г*з след диария, сравнени с Elring.

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Май вярно ще са Елринг. Мога да ги взема и с отстъпка.
Между другото от два дни си карам колата, не вдигам повече от 3000 оборота, че след това започвам да виждам пушека в огледалата. Много ми допада реакцията на колата с 3.45 дифа. Пасва идеално на стила ми на каране и май ще си го оставя за по-дълго време. Вървежа с тоя скопен масларник ми е екстра, та като го оправя ще ми дойде като бонус пълната му мошност.
Между другото от два дни си карам колата, не вдигам повече от 3000 оборота, че след това започвам да виждам пушека в огледалата. Много ми допада реакцията на колата с 3.45 дифа. Пасва идеално на стила ми на каране и май ще си го оставя за по-дълго време. Вървежа с тоя скопен масларник ми е екстра, та като го оправя ще ми дойде като бонус пълната му мошност.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Да не вземе да се оправи с още 2-3 смени на маслото 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
raduslaf написа:Да не вземе да се оправи с още 2-3 смени на маслото

На всичко отгоре на втора помпа на съединителя ми изхвърля буталото и като натисна до долу педала започва едно стържене все едно слънцето на притискателя опира в пружините на феродовия диск и не мога да си обясня защо се получава така. Сложих плътен маховик 10.5кг, в комплект с феродов диск и притискател всичко от Е34 525. Феродовия диск ми го наковах с ново феродо. Реших така, защото маховика, феродовия и притискателя са работили заедно на Е34-ката, аз сложих само нов лагер Лук. Вилката, пружинката и пина са нови купени от Дару кар. Два пъти обезвъздушавам както е описано в Хайнес и след 10-тото натискане започва стърженето.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Този "едномасовия" не е ли по-тесен от оригиналния. Ако е така някой трябва да компенсира разликата. При мен компенсацията за 6кг маховик се случи с лагер от е21/м20, който е по-дълъг. Може би трябва да опиташ с удължаване на лоста на помпата.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Lenco написа:Този "едномасовия" не е ли по-тесен от оригиналния. Ако е така някой трябва да компенсира разликата. При мен компенсацията за 6кг маховик се случи с лагер от е21/м20, който е по-дълъг. Може би трябва да опиташ с удължаване на лоста на помпата.
Ами този е по-тесен в средата и купувах по-къси болтове за него. Болтовете ги извадих от realoem за едномасов маховик за е36 320.
По номера на съединителя излиза, че се слага на Е36 320 с едномасов маховик. Помпата и лагера излизат същите каквито ги дават за всички Е36 независимо дали са с едномасов или двимасов маховик. Другия вариант е да съм пропуснал нещо, защото е факт че има проблем.
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
От вилката ти идва стърженето, най-вероятно си с по-изпъкнала (със пъпки) и тя опира, има по-скосени и с тях няма проблем.

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
joepower написа:От вилката ти идва стърженето, най-вероятно си с по-изпъкнала (със пъпки) и тя опира, има по-скосени и с тях няма проблем.
Колега ще се окажеш прав - сега видях, че на ранните Е36 без климатици се слага друга вилка. Аз мислех, че е една и съща за всички и купих таква каквато я дават за коли с климатици..
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Другия вариант е да се е счупила пластмасовата пишка на която се опира вилката. Като се счупи тя започват да се чуват разни шумове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
maxpower написа:Другия вариант е да се е счупила пластмасовата пишка на която се опира вилката. Като се счупи тя започват да се чуват разни шумове.
Беше счупена и я смених с нова от Дару кар. Взех комплект с пружинката и вилката, но вилката я взех за кола с климаик или с двумасов маховик. Съединителя и маховика ми са комплект едномасов май от кола без климатик.
Ще ги оправим тия неща, на фона на другото са дребна работа.

За съжаление има малка промяна в плана и няма да мога да сменя моторите тази седмица, остава за другата.
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
Joro_Paveto написа:maxpower написа:Другия вариант е да се е счупила пластмасовата пишка на която се опира вилката. Като се счупи тя започват да се чуват разни шумове.
Беше счупена и я смених с нова от Дару кар. Взех комплект с пружинката и вилката, но вилката я взех за кола с климаик или с двумасов маховик. Съединителя и маховика ми са комплект едномасов май от кола без климатик.
Ще ги оправим тия неща, на фона на другото са дребна работа.![]()
За съжаление има малка промяна в плана и няма да мога да сменя моторите тази седмица, остава за другата.
Някакво развитие?

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
За съжаление никакво - купил съм си повечко масло и си наливам и си я карам колата, че трябва да ходя с нещо на работа в тоя студ. Развитие най-вероятно след януари, че имам неочаквани финансови несгоди.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Кой знае - може пък този метод с доливането да я попрочисти малко от гняста и да се окаже в един момент, че постепенно отива към по-добро...