Спортен филтър ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Спортен филтър ?
Аз като правих моята изолация точно това исках да постигна - нещо близко до еърбокс, до който да стига максимално свеж въздух. И на практика сега въздух влиза от под гредата около бронята, и от левия бъбрек каквото влезе. Това лято живот и здраве да успея да сглобя новата кола, ще бия и аз дупки по бронята, със силиконово коляно на 45 градуса ще изведа филтъра надолу, може и малко да попроменя дизайна на щита. За самия щит ще използвам същите материали.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Колеги, я споделете вярно ли е че спортния филтър вдига разхода??

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Peturcho_bmw написа:Колеги, я споделете вярно ли е че спортния филтър вдига разхода??![]()
![]()
![]()
Не съм забелязал. Аз и не засичам разход често, че ми се разваля настроението

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Няма никава логика да вдига разхода. При положение, че отпушва системата и качва някой и друг нютон. Вдига разхода, може би ако се вземе под влияние факта, че даваш повече газ да го слушаш как боботи. 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Jim Beam написа:Няма никава логика да вдига разхода. При положение, че отпушва системата и качва някой и друг нютон. Вдига разхода, може би ако се вземе под влияние факта, че даваш повече газ да го слушаш как боботи.

А защо никой не ползва оригиналния въздуховод, изведен си е добре зад бъбреците 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
bum_bum написа:Нали трябва да има тунинг

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Не знам, но поради факта, че по принцип по такива неща работя бавно и методично
и изработката на щита до крайния му вид отне седмица (а реално работата беше за няколко часа), имах възможност да карам колата през различните етапи на изолация. Излишно е да казвам, че без щита ефекта е нулев, дори отрицателен. Щита от типа на оригиналните на К&Н понижи доста температурата и разликата вече беше осезаема. Накрая сложих капака на щита и не знам какво стана, ама не можах да си позная колата
Сега веднага ще кажете "да бе, да". Аз реагирах по същия начин. Няколко пробега направих по улиците около квартала, докато се убедя, че наистина промяната е коренна. А това става юли месец ако не се лъжа, в 40 градусовата жега. Есента със захлаждането ми донесе още приятни емоции
Пробвал съм да я развъртам от 1200-1300 на 2-ра и като за тежък шестак си тръгва повече от доволно. По едно време бях махнал щита, защото оглеждах за течове по охладителната система, и първите няколко карания се чудих защо се спъна така тоя мотор
Трябва да отбележа все пак, че имам доста доработки по двигателя, а и нямам впечатления върху стоков мотор след такъв мод.

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна
Последна промяна BT9028BA на 13 Мар 2012, 22:34, променена общо 2 пъти
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Dpy написа:А защо никой не ползва оригиналния въздуховод, изведен си е добре зад бъбреците
Ама на ИС-а тръбата минава над радиатора и смуче от дясно, начупена е и има стеснения.
Ахам, аз мислех че е като при мен.
За едни пласмаси ли говориш, преди въздуховода?
Ако са те, не си спомням фабрично как бяха(далис а запушвали), сега са ми изрязани, понеже веднъж се наложи да си отварям капака принудително отпред и ми пречеха, та ги резнах
Та сега въздуховда се вижда през бъбреците и пътя до него си е абслютно свободен.
BT9028BA написа:Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна
Ако са те, не си спомням фабрично как бяха(далис а запушвали), сега са ми изрязани, понеже веднъж се наложи да си отварям капака принудително отпред и ми пречеха, та ги резнах

Та сега въздуховда се вижда през бъбреците и пътя до него си е абслютно свободен.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Dpy написа:Ахам, аз мислех че е като при мен.BT9028BA написа:Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна
Значи въздуховода който тръгва от левия бъбрек точно в началото е запушен и само от страни е отворен
http://www.bmw-m.net/TechProc/h2oprotection.htm
- Ub4v3c4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: По Плевенските Улици !
- Мечтае да кара: БМВ :)
- Детайли за колата: Трудно е да са види :)
и моя е запушен само отстрани има да влиза вуздих ама незнам как да го закрепа.смисал като свалих кутията и падна с кутията.
BMW Завинаги !
Заглавие: Спортен филтър ?
Аха, точно тия изрязах, тогава бях толкова ядосан, че изобщо не видях нищо положително в ситуацията, сякаш съмз наел, че след време ще ми е полезно
BT9028BA написа:Dpy написа:Ахам, аз мислех че е като при мен.BT9028BA написа:Аз си запазих въздуховода и не мисля да го махам, само че отпред на бъбреците е запушен заводски да не влиза вода, та се чудя дали да го резна
Значи въздуховода който тръгва от левия бъбрек точно в началото е запушен и само от страни е отворен
http://www.bmw-m.net/TechProc/h2oprotection.htm
Аха, точно тия изрязах, тогава бях толкова ядосан, че изобщо не видях нищо положително в ситуацията, сякаш съмз наел, че след време ще ми е полезно