ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Hristo » 09 Апр 2019, 20:34

Toзи тип тампони са слагани на първите шестаци-91и 92г. Доста по-здрави са амовете са с по-дебели стебла и с ушета за дългите биалетки като на м3
Ето ориг. номер
31331139436

Usage
3' Series

−E36
+320i M50
+325i M50
+325is M50
+325td M51
5' Series

−E34
+525ix M50
8' Series

−E31
+840Ci M62
+840i M60
+850Ci M70
+850Ci M73
+850CSi S70

забележи само на каква кола с какъв мотор е ползван този тампон и ще ти стане ясно колко са здрави
аз като сменях амортисьори ги смених и бяха в перфектно здраве

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 10 Апр 2019, 17:06

Въпрос:
От какво може да скача целият заден мост при въртене на гуми? Колата е компакт с шпер и всички тампони изглеждат здрави :paranoid:
Най-много скача при мокър асфалт... :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Апр 2019, 18:27

r19 написа:Въпрос:
От какво може да скача целият заден мост при въртене на гуми? Колата е компакт с шпер и всички тампони изглеждат здрави :paranoid:

От тъпи амортисьори :)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 11 Апр 2019, 7:22

Появи се едно чукане отпред и леки, наистина много леки вибрации във волана при движение. Шарнири, накрайници, биалетки, амортисьори, тампони и есичко по предницата е здраво или сменено, обаче на пбратен завой отпред в ляво щрака (все едно кола с предно с каре пред разпад, но не толкова често щрака 2-3 пъти) Натегнат малко рейката , волана се “стегна” но чукането и луфтовете не изчезват. Въпроса е дали е рейката или има шанс от тампоните на макферсонитр да прави тия мизерии или пропускам нещо?

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Мнение от Hellrot » 11 Апр 2019, 9:40

ogata написа:
r19 написа:Въпрос:

От тъпи амортисьори :)

И не само... Моята също скача при въртене на гуми,особено та мокро. Моите амортисьори са чисто нови. От тампоните на моста също може да подскача.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 11 Апр 2019, 9:53

И с нови тампони на моста може. :cry:

Потребител
Аватар

M52B20

Мнение от pestinkonq » 11 Апр 2019, 13:18

Решил съм да заменям 316-ката с 320-ка и съм се спрял на M52B20, какви са най-често срещаните проблеми при този двигател, на какво да обърна повечко внимание при оглед? От към разход предполагам е с до литър над 316, 318, пък в лютеницата е ясно, че колко й сипеш, ваносът проблемен ли е, охладителната система е ясно, че трябва да се прегледа по-обстойно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Re: M52B20

Мнение от Hellrot » 11 Апр 2019, 21:31

pestinkonq написа:Решил съм да заменям 316-ката с 320-ка и съм се спрял на M52B20, какви са най-често срещаните проблеми при този двигател, на какво да обърна повечко внимание при оглед? От към разход предполагам е с до литър над 316, 318, пък в лютеницата е ясно, че колко й сипеш, ваносът проблемен ли е, охладителната система е ясно, че трябва да се прегледа по-обстойно.

Аз карам м52б20 от 3 години и съм мноого доволен.Аз карам само на бензин и за 3 години не ми се е налагало да сменям нищо освен едни свещи (профилактично) и масло!! Разхода смесено ми дава 9 10литра на 100км на бензин а с даване на газ не съм засичал но 100% може да мине 15 на 100. Като цяло съм адски доволен от този двигател в сравнение с шибания ИС на газ който карах преди това....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 11 Апр 2019, 21:36

pestinkonq написа:Решил съм да заменям 316-ката с 320-ка и съм се спрял на M52B20, какви са най-често срещаните проблеми при този двигател, на какво да обърна повечко внимание при оглед? От към разход предполагам е с до литър над 316, 318, пък в лютеницата е ясно, че колко й сипеш, ваносът проблемен ли е, охладителната система е ясно, че трябва да се прегледа по-обстойно.

Двигателите са надеждни, но стари ако е гледан няма да имаш проблем, ако не е Божа работа. Сменяш термостат с водна помпа ,свещи лули, и антифриз като го вземеш + гсрнитура капак на клапани 99% ще тече. Разхода на дълго 9-10 градско, градско 12-50 Хубаво е при оглед да замериш компресия, често има изненада на 6ти цилиндър

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW е90 Супрата на 21ви век бате-бате
Детайли за колата: 5стин коня - в махалата ги гоня.. D

Мнение от BMW.VIPERA » 12 Апр 2019, 19:53

Здравеите колеги!
Колата е е36 компакт.

Смених общо 4те шарнира на носачите + двата тампона с полиуретанови.
Двете биаледки и двата тампона на стаб щанга.
4 нови амортисьора
2та задни тампона макферсон на амортисьорите
Взел съм и двата вътрешни и външни накрайника, но не съм ги монтирал... ( защото външните са читави, обаче вътрешните ме съмняват... има лек луфт във волана)
Всичко е ново и културно сложено и стегнато...

Обаче тропа отпред, когато карам по неравност (като примерно черен път) и не знам, дали са накрайниците или
макферсон тампон\лагер на предни амортисьори

Някакви предположения ?

_20190412_195834.jpg

Изпратено от моят G3121 с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 12 Апр 2019, 20:16

BMW.VIPERA написа:Здравеите колеги!
Колата е е36 компакт.

4 нови амортисьора
2та задни тампона на амортисьорите
Взел съм и двата вътрешни и външни накрайника, но не съм ги монтирал... ( защото външните са читави, обаче вътрешните ме съмняват... има лек луфт във волана)

Обаче тропа отпред, когато карам по неравност (като примерно черен път) и не знам, дали са накрайниците или тампон\лагери на предни амортисьори
Някакви предположения ?

_20190412_195834.jpg

Еми смени и накрайниците така и така ги имаш, че да ги изключиш от уравнението(или пък ако имаш късмет да се окаже, че е от тях точно). И ако не са те то освен лагер-тампоните и рейката да смениш друго май не остана. Успех и със здраве!

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW.VIPERA » 12 Апр 2019, 20:21

ceco_kd написа:
Колата е е36 компакт.

4 нови амортисьора

Обаче тропа отпред, когато карам по неравност (като примерно черен път) и не знам, дали са накрайниците или тампон\лагери на предни амортисьори
Някакви предположения ?

_20190412_195834.jpg

Еми смени и накрайниците така и така ги имаш, че да ги изключиш от уравнението(или пък ако имаш късмет да се окаже, че е от тях точно). И ако не са те то освен лагер-тампоните и рейката да смениш друго май не остана. Успех и със здраве!

Е то така леко по леко се хвърлиха 6 "гущера" пари накрая ще се окажат тампон макферсон на предни амортисьори, защото при смяната на предните амортисьори на пръв поглед ми се видяха читави и не съм ги сменял...

А от Самата кормилна рейка има ли как да го се получи тропане като седно разпокъсани тампони на носачи или скъсана биаледка ????

младши ентусиаст
Аватар

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от shlosera » 12 Апр 2019, 20:25

BMW.VIPERA написа:
ceco_kd написа:
Колата е е36 компакт.

4 нови амортисьора

Някакви предположения ?

_20190412_195834.jpg

Е то така леко по леко се хвърлиха 6 "гущера" пари накрая ще се окажат тнампон макферсон на предни амортисьори, защото при смяната на предните амортисьори на пръв поглед ми се видяха читави и не съм ги сменял...

А от Самата кормилна рейка има ли как да го се получи тропане като седно разпокъсани нампони на носачи или скъсана биаледка ????

Има, заминала рейка тропа лошо подобно на биалетка и има лифтове във волана. Понеже в момента съм пред подобна дилема като твойта май ще взимам нова рейка. Най-лесно натегни я малко и виж ще има ли промяна, но наистина малко, че ако я натегнеш повече започва да затяга волана и не се връща сам.

Последна промяна shlosera на 12 Апр 2019, 20:28, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 12 Апр 2019, 20:26

Колегата ме изпревари

Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW.VIPERA » 12 Апр 2019, 20:28

shlosera написа:
BMW.VIPERA написа:
ceco_kd написа:
Колата е е36 компакт.

4 нови амортисьора

Някакви предположения ?

_20190412_195834.jpg

Е то така леко по леко се хвърлиха 6 "гущера" пари накрая ще се окажат тнампон макферсон на предни амортисьори, защото при смяната на предните амортисьори на пръв поглед ми се видяха читави и не съм ги сменял...

А от Самата кормилна рейка има ли как да го се получи тропане като седно разпокъсани нампони на носачи или скъсана биаледка ????

Има заминала рейка тропа лошо подобно на биалетка и има лифтове във волана. Понеже в момента съм пред подобна дилема като твойта май ще взимам нова рейка. Най-лесно натегни я малко и виж ще има ли промяна, но наистина малко, че ако я натегнеш повече започва да затяга волана и не се връща сам.

Точно рейката нямам представа как да я натегна ??? Лошото, е че май е натягана някога защото волана не се изправя бързо сам като го пусна... ( Иначе масло не губи )

ПредишнаСледваща

Назад към E36