ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
то си има места, на които трябва да се бие, но иначе със скоба..
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
За колегата над мен:
1.1 Клапан парно
1.2 Хидравлична помпа
1.3 Клапан за въздух,гориво или възвратен някакъв
2.1 Детонационен датчик
2.2 Датчик разпределителен вал
2.3 Датчик колянов вал
2.4 Датчик температура вода
1.1 Клапан парно
1.2 Хидравлична помпа
1.3 Клапан за въздух,гориво или възвратен някакъв

2.1 Детонационен датчик
2.2 Датчик разпределителен вал
2.3 Датчик колянов вал
2.4 Датчик температура вода
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Мерси колега 
Така и така пиша коментар да питам, усилието в шпера разбрах, че трябвало да бъде доста голямо като заключи, пък този приплъзва на ръка и може би не е много нормално да е така и дали е поправимо това нещо :?

Така и така пиша коментар да питам, усилието в шпера разбрах, че трябвало да бъде доста голямо като заключи, пък този приплъзва на ръка и може би не е много нормално да е така и дали е поправимо това нещо :?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
MaNiNC написа:Мерси колега
Май имаше некви фрикционни дискове или нещо такова дет заминавали,демек се изтънявали и ги обръщат на обратно или им подлагат некви подложки.Това е което съм чел,а и да не забравя,че повечето почнаха да ги заваряват,ма тва за обикновенните дифове

Това че ги заваряват го знам, ама трябва да си камикадзе за да го направиш 
Мерси за информацията колега

Мерси за информацията колега

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
vladi_a_i написа:MaNiNC написа:Мерси колега
Май имаше некви фрикционни дискове или нещо такова дет заминавали,демек се изтънявали и ги обръщат на обратно или им подлагат некви подложки.Това е което съм чел,а и да не забравя,че повечето почнаха да ги заваряват,ма тва за обикновенните дифове
Това със заварянето е оферта само ако я караш на полигон или писта

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
на задния алуминиев капак има една ламаринка зачистия с шкурка за да се видят надписите и ги снимай а за шпера на ръка не трябва да приплъзва ако въобще има такъв
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
А аз да попитам друго. Когато дигна само едната задна гума на крик и се върти спокойно - тва означава че колата няма шпер, нали така ? Обаче възможно ли е да имам, обаче да са заминали дисковете и да не заключва един вид
? Питам, защото колата не е при мен в момента и нямам възможност нито да я вдигна на 2 крика, нито да я кача на канал за да видя дали дифа има "S" 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
ogata написа:А аз да попитам друго. Когато дигна само едната задна гума на крик и се върти спокойно - тва означава че колата няма шпер, нали така ? Обаче възможно ли е да имам, обаче да са заминали дисковете и да не заключва един вид? Питам, защото колата не е при мен в момента и нямам възможност нито да я вдигна на 2 крика, нито да я кача на канал за да видя дали дифа има "S"
Трябва тотално да е заминал. Най-вероятно не е шпер.
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Nikito_nn написа:ogata написа:А аз да попитам друго. Когато дигна само едната задна гума на крик и се върти спокойно - тва означава че колата няма шпер, нали така ? Обаче възможно ли е да имам, обаче да са заминали дисковете и да не заключва един вид? Питам, защото колата не е при мен в момента и нямам възможност нито да я вдигна на 2 крика, нито да я кача на канал за да видя дали дифа има "S"
Трябва тотално да е заминал. Най-вероятно не е шпер.
+ 1

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Не е заради друго, просто човека от който я взех не е хаберлия какво е тва шпер и има ли почва у нас, в последствие на полевият тест се оказа че нямам шпер, но пък понеже е австрийка и сега един приятел ме убеждава да обърна много сериозно внимание, щото близо 85% от австрийките били със шпер заради снега, алпите и т.н.
Та вкара ми комара, баш когато не мога да го проверя със сигурност. Пък и при тръгване с повече газ колата оставя 2 дири ...

Та вкара ми комара, баш когато не мога да го проверя със сигурност. Пък и при тръгване с повече газ колата оставя 2 дири ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
ogata написа:Не е заради друго, просто човека от който я взех не е хаберлия какво е тва шпер и има ли почва у нас, в последствие на полевият тест се оказа че нямам шпер, но пък понеже е австрийка и сега един приятел ме убеждава да обърна много сериозно внимание, щото близо 85% от австрийките били със шпер заради снега, алпите и т.н.![]()
То и мойта оставя две дири от време на време ма не е Шпер.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
понеже на пролет трябва да сменям маслото, се чудя какво може да стане ако сложа пълна синтетика .. двигателя е на 250 000 км, карам го с полусинтетика бута 500 гр. на 10-11 000 км.

Какво целиш с тая смяна ? Разхода на масло си е напълно нормален.Полу-синтетиката си е перфектна за толкова годишен и километри мотор при ежедневно каране. Вече, ако мислиш да караш колата постоянно на ръчка, на писта да речем, тогава смяната на маслото с такова, за такива тежки режими си е задължително.