гасне в движение 325 ТДС 96г комби

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: гасне в движение 325 ТДС 96г комби

Мнение от vld » 17 Сеп 2013, 13:58

Не му трябват никакви клапани, просто трябва да се изолират течовете, с изправна горивна магистрала преди и след филтъра няма нужда от никакъв Мунинг с каквито и да било клапани.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Сеп 2013, 14:44

vld написа:Не му трябват никакви клапани, просто трябва да се изолират течовете, с изправна горивна магистрала преди и след филтъра няма нужда от никакъв Мунинг с каквито и да било клапани.

С един подобен клапан колегата може да си спести доста пари и време за търсене и ремонти. Да кажем имаше описан един случай където смучеше въздух от семеринга на помпата само на студено- ще му излизи няколко стотин лева като цяла работа по нея, ако тръгне да го прави съм без да си има понятие може и повече. Може да смуче от конзолата на филтъра- още няколкостотин лева за оргинален за да не е мунинг. Прозрачните горивопроводи- още 100лв. Обаче се оказва, че причината е във възвратният клапан на подкачващата помпа- понеже не искаме да слагаме мунингован за 15лв. купуваме оргинална подкачваща помпа за 502 лв.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Сеп 2013, 21:59

Прозрачния маркуч ако не е дърпан от някой аграр да разлепи от накрайниците, има два гумени опръстена които се продават в дару и са по 1лв., ако е преебан маркуча струва 50лв.
Нови дифтунги навсякъде, и нов филтър, а от конзолата няма от къде да дърпа освен от гумичките на двата маркуча които влизат в нея, и гумичката на горивния филтър.
А да дърпа въздух от семеринга на помпата за първи път чувам, че то там ако е пробило въздуха ще му е най малкия проблем, на работещ мотор за няколко часа ще набие половин литър нафта в маслото....
Общо взето не е нужно да спорим за глупости, аз лично видя ли дизел с такъв клапан, не бих го купил никога, защото за мен това означава , че колата не е поддържана добре, или е поддържана при некадърници, които незнаят за какво става въпрос.
Тоя прост мотор е толкова прост че няма на къде, и е бая дурако устойчив.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 18 Сеп 2013, 8:46

Още в началото на темата писах че прозрачен маркуч от филтъра до ГНП-то нямам има един черен дебел със скоби(побългарено е)Филтъра (шампион) го смених миналия месец и затова мисля че от него няма как да дърпа въздух.А относно теча (то не тече ами само таи малко) се появи от както преместих ГНП-то към главата и сега пали малко по трудно от преди.

Някои има ли скиците на инструментите да ми ги прати за да си свърша цялата работа че тук от тоя познат които ги има нещо се цупи като стане на въпрос да ги взема?Аз имам комплект гидоре,ключове отверки,шестограми......

Аз лично се стремя да оправя колата както е била а не да продължавам с побългаряването.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 28 Сеп 2013, 23:53

Колкото и да не ми се искаше днес запуших ЕГР-а с бирена капачка и да разлика във вървежа има но като цяло проблема си стои.

Да ми препоръчате някои колега който може да ми смени уплътненията на ГНП-то и да ми направи настроика след това??
На Иван от Петрич писах още преди но не ми е отговорил.
Благодаря Ви за активноста във темата. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 05 Окт 2013, 10:14

Вчера еи така за проба сложих един клапан между филтъра и гнп-то.Разлика няма,В понеделник ще питам един маистор дали ще се навие да е прави,че на който и да кажа всеки се цупи. :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 29 Окт 2013, 20:47

Помпата в резервоара няма възвратен клапан.Ако помпата не работи,започва да дърпа въздух поради разхерметизиране по трасето до ГНП.Горивото може да се връща в резервоара и заради пропуск от помпата в резервоара до дифтунгите на дюзите.Не зная колко точно,но някъде бях чел,че ГНПто прави доста голямо подналягане и точно заради това може да дърпа въздух.Иначе ,някои колеги пишат,че ТДСа работи и без подкачваща помпа.Тази помпа работи винаги , без оглед количеството гориво в резервоара,както някои колеги писаха.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 30 Окт 2013, 3:35

150 бара мисля че е налягането.Ако смуче въздух от някъде(гнп-то) защо не прекъсва постоянно а само в началото докато запали?Защо когато времето е по топло колата пали по лесно?Подкачващата я смених и разбрах че не е от нея проблема.Сега мисля да сложа една добавка на Глико за почистване на горивната система и като свърши нафтата ще карам да сменят уплътненията на помпата и пак ще пиша.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 30 Окт 2013, 7:38

nasko_hd написа:150 бара мисля че е налягането.Ако смуче въздух от някъде(гнп-то) защо не прекъсва постоянно а само в началото докато запали?Защо когато времето е по топло колата пали по лесно?

1.Налягането е ясно,за подналягане говорех.
2.Нямаш прозрачен маркуч след филтъра,а така не можеш да разбереш преди ГНП или след нея има пропуски.Може да си е дръпнала въздух от върха на дюзата(разпръсквач),дифтунги,маркучи за обратна нафта,уплътнение на ГНП,Опръстени на конзолата на филтъра и така до резервоара.
3.Претрисането за секунда две може да е от изгоряла подгревна свещ.Моята е така. Ако прекъсва по-дълго,вероятно са две,щото при три изгорели ще е доста по трудно паленето.
Свещите се проверяват най лесно от релето за подгрева.На него си пише кой кабел за коя е .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 30 Окт 2013, 13:54

ТРСТ написа:Помпата в резервоара няма възвратен клапан.Ако помпата не работи,започва да дърпа въздух поради разхерметизиране по трасето до ГНП.Горивото може да се връща в резервоара и заради пропуск от помпата в резервоара до дифтунгите на дюзите.Не зная колко точно,но някъде бях чел,че ГНПто прави доста голямо подналягане и точно заради това може да дърпа въздух.Иначе ,някои колеги пишат,че ТДСа работи и без подкачваща помпа.Тази помпа работи винаги , без оглед количеството гориво в резервоара,както някои колеги писаха.

има възвратен клапан и е с една съчма и пружинка вътре в самата помпа :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 30 Окт 2013, 15:54

Ей сега я вадя и я разглобявам-за спорта.Може и да си прав но преди години , като я пробвах,не показа да има или не е работил. Справката в ГоОглето рече,че няма,ама и то греши,та и честичко дори.Гледам някои момчета се сверяват по аутодата, ама като не пипат,а само четат,няма как да знаят,че и там е бъкано с грешки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nasko_hd » 30 Окт 2013, 16:52

ТРСТ написа:Свещите се проверяват най лесно от релето за подгрева.На него си пише кой кабел за коя е .

Тва реле да ебе поп майка му одеве с щангата го клатех и не излиза сега диря снимки на видя как е закачено.Иначе сигура имам поне 2 изгорели свещи щото и колко и да подгрявам пак се тормози преди да запали.Първо на 2-3 цилиндъра и после останалите.Мисля да сложа на ХКТ свещи японски и на добра цена(20 лв парчето).

п.п.цял следобед сменям буркана на хидравликата че ми таи от там и през ден по 5 лв за масло давам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 30 Окт 2013, 17:29

nasko_hd написа:
ТРСТ написа:Свещите се проверяват най лесно от релето за подгрева.На него си пише кой кабел за коя е .

Тва реле да ебе поп майка му одеве с щангата го клатех и не излиза сега диря снимки на видя как е закачено.Иначе сигура имам поне 2 изгорели свещи щото и колко и да подгрявам пак се тормози преди да запали.Първо на 2-3 цилиндъра и после останалите.Мисля да сложа на ХКТ свещи японски и на добра цена(20 лв парчето).

п.п.цял следобед сменям буркана на хидравликата че ми таи от там и през ден по 5 лв за масло давам.

Релето,като го хванеш с дясната ръчичка,излиза като леко наклониш предната му част,тази откъм теб,леко надолу и дърпаш.Като го извадиш ще разбереш как му е закопчаването.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 30 Окт 2013, 18:39

mgate написа:
ТРСТ написа:Помпата в резервоара няма възвратен клапан.Ако помпата не работи,започва да дърпа въздух поради разхерметизиране по трасето до ГНП.Горивото може да се връща в резервоара и заради пропуск от помпата в резервоара до дифтунгите на дюзите.Не зная колко точно,но някъде бях чел,че ГНПто прави доста голямо подналягане и точно заради това може да дърпа въздух.Иначе ,някои колеги пишат,че ТДСа работи и без подкачваща помпа.Тази помпа работи винаги , без оглед количеството гориво в резервоара,както някои колеги писаха.

има възвратен клапан и е с една съчма и пружинка вътре в самата помпа :!:

Грешиш , колега.Ни съчма,ни пружинка.За клапан да не говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 30 Окт 2013, 18:53

Те това е помпата от автомобила от как е станал кола.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към E36