Бензин в маслото 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Бензин в маслото 318ис

Мнение от PREDATOR_318is » 19 Ное 2011, 14:19

Няма да има промяна за разхода на масло. А гарнитурата може да е протекла ако не отваря и става налягане. На един приятел му го бяха запушили някакви "маистори" като са подложили нещо на плочката, но му бяха оставили маркуча в клапана и замина гарнитурата на капака на клапаните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is M42

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 17:31

Така.. днес го сменихме този клапан и познайте-ефект НИКАКЪВ. :( Не знам какво ми иде вече на направя, какво да сменям още! :( :( :( Къде да отида, кой ще ми помогне за тази кола, излезе ми златна, сменям неща, които действително си работят и нищо им няма, това са пари на вятъра, а ефект никакъв. Някой знае ли в Русе сервиз или човек, който може да ми помогне? :( ;(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 17:41

Напавих едно клипче на бмв-то ми, точно, когато гасне, но е доста тъмно и не се вижда добре. Едно към едно е с този клип. http://www.youtube.com/watch?v=x4QWGqaa ... re=related Моля ви вижте го, дайте ми идеи, помогнете ми :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 19 Ное 2011, 20:57

~Мишо~ написа:
s_kolev написа:.......

:ok: Говорим за Е36 колега,не знам що даваш все за Е30 данните,пък то не е като да няма разлики...

Приликите са повече.

s_kolev написа:пс. just a hint... Пробвай да откачиш буксата на ламбдата и покарай малко така, ако продължи да мени оборотите и да гасне не е от нея, ако мененето намалее, значи ламбдата не е читава. :mhihi: :mhihi:

bmw-318 написа: Ламбдата е сменена. :(

И все пак пробвай. Боклуци на пазара - много, че и повечето са Bosch. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 21:08

Колега, не е от сондата :( Мисля си за клапаните, то друго не остана. Виждаш ли на клипа как колата угасва, ама същото прави моята, как няма кой да каже какво е това, какъв е този ад. :( Може ли някой да преведе мнениеята под клипа?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от s_kolev » 19 Ное 2011, 21:59

bmw-318 написа:Колега, не е от сондата :( Мисля си за клапаните, то друго не остана. Виждаш ли на клипа как колата угасва, ама същото прави моята, как няма кой да каже какво е това, какъв е този ад. :( Може ли някой да преведе мнениеята под клипа?

С такава компресия, проблема не е в клапаните. Зацепването е възможен проблем, но аз бих го оставил за накрая, защото поне дузина пъти съм му вартял валовете на тоя мотор и е доста трудно да объркаш нещо.
Обсъждат ламбдата, тпс-а, загуба на вакуум от някой маркуч, има мнение и за стъпковия мотор, както и за спукана генерация.

Това е мнение на човека пуснал клипа, според мен има предвид че е оправил проблема и той се е оказал в ламбдата. ;) Пробвай това с буксата, нищо не губиш.
abson89 3 years ago написа:Fixat de. De va lambdasonden :)

http://translate.google.bg/?client=oper ... mbdasonden
Последна промяна s_kolev на 19 Ное 2011, 22:05, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 22:04

Миналата седмица майстора откачи буксата на сондата, въпреки, че е нова и карах два дена така и затова ти казвам, че ефект няма и не е от сондата. :( Благодаря ти, че ми преведе :( Ако има проблем с някой клапан дали ще прави така, както на клипа? А спукана генерация какво ще рече? :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от s_kolev » 19 Ное 2011, 22:07

bmw-318 написа:Миналата седмица майстора откачи буксата на сондата, въпреки, че е нова и карах два дена така и затова ти казвам, че ефект няма и не е от сондата. :( Благодаря ти, че ми преведе :( Ако има проблем с някой клапан дали ще прави така, както на клипа?

Ясно. Ако имаш заминал клапан, нямаше да има компресия в цилиндъра с проблемен клапан или поне щеше да е слаба, а ти казваш че имаш 13 -14 атм.
Спукана генерация - дупка в тръбите по които минават изгорелите газове, в клипа обсъждат дупка някъде по колектора(засуканите тръби закачени за мотора)
Последна промяна s_kolev на 19 Ное 2011, 22:10, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 22:10

Да, компресия има, но чувам различни мнения, че можело да има спукан клапан или нагорял и пак да има компресия. Благодаря ти колега, че ми изясни. Значи искам да изясня нещо. Колата ми е имала метан, но е махнат не знам защо. И там на колектора има една дупка, която е затапена с една клапичка. Тя била за метана, когато започвал да "гърми" метана и тя се отваряла, нещо такова. И майстора има съмнение, че от тази клапичка смуче въздух и във вторник ще сваля колекторите и ще сложи други, от друго БМВ. Няма да е лошо значи да ги огледа за някоя пукнатина или дупка.
Последна промяна bmw-318 на 19 Ное 2011, 22:14, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от s_kolev » 19 Ное 2011, 22:11

bmw-318 написа:Да, компресия има, но чувам различни мнения, че можело да има спукан клапан или нагорял и пак да има компресия. Благодаря ти колега, че ми изясни. А това с генерацията?!

Може, но няма да е 13 - 14 атмосфери. Допълних си поста. Този мотор има 10 датчика на кръст и без 9 от тях работи - силата на мотроника :mhihi: , ако се стигне до там почни да откачаш наред и после на диагностика за чистене на грешки. Датчика на коляновия вал е задължителен, без него спира помпата. :mhihi: :mhihi:

пс. не е най - техничното решение, но пък е вариант :mhihi:

bmw-318 написа:Да, компресия има, но чувам различни мнения, че можело да има спукан клапан или нагорял и пак да има компресия. Благодаря ти колега, че ми изясни. Значи искам да изясня нещо. Колата ми е имала метан, но е махнат не знам защо. И там на колектора има една дупка, която е затапена с една клапичка. Тя била за метана, когато започвал да "гърми" метана и тя се отваряла, нещо такова. И майстора има съмнение, че от тази клапичка смуче въздух и във вторник ще сваля колекторите и ще сложи други, от друго БМВ. Няма да е лошо значи да ги огледа за някоя пукнатина или дупка.

Ставаше въпрос за изпускателния колектор, но и тая кихалка е вариант :mhihi:
Последна промяна s_kolev на 20 Ное 2011, 15:47, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 22:26

Да, да, точно така каза майстора, кихалка :mhihi: Той я пръска с някакъв спрей и каза, обаче, че е херметична, но за всеки случай ще сложи друг колектор, но едва ли ще има ефект :( Колкото с клапичката за картерни газове днес :cry:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 20 Ное 2011, 11:23

Колежке, още в предния ми пост някъде те посъветвах - газ с колата към свестен сервиз

щом си от русе - Ruse CAR AG - Oторизиран BMW сервиз

не си давай повече парите напразно, прочетох че колата е била на метан,сега да почваме да гадаем какво разваляше по един мотор най-често метана ... :|
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 25 Ное 2011, 21:27

Добър вечер колеги. :cry: Мистерията стана пълна и всичко отива от зле към по-зле. Вторник оставих колата при майстора,за да смени гарнитурата на капака на клапаните, термостата и да сложи оригиналната алуминиева капачка на мястото на кихалката от метана. до тук добре, днес си взех колата иии просто е нещо, което не мога да опиша. Всичко е сменил както трябва майстора, всичко е 6. Запалихме я и цялата се тресе, това , когато е студена , тресе се, когато позагрее се "оправя". Оправя се до такава степен, че на празен ход държи оборотите над 1000 и изведнъж падат до 600 и се тресе и е ужас. Майстора ми каза, че нищо друго не е бутал и не знае какво е. До сега поне като беше студена си работеше без да се тресе, леко клатеше оборотите, а сега просто е ад. Помогнете ми :cry:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 27 Ное 2011, 23:55

и аз имах доста дертове и хварлих много пари за новата ми придобивка но при мен проблема с обротите беше само при студен старт,и като загрее се оправяше но при мен излезна въпросния клапан 80 лв .после имах и други дертове и ми писна отворихме главата и излезна гарнитура ,и добре че се реших иначе можеше и главата да стане за смяна :bang: иди причитав маистор не е проблем 1 двигател дас е отвори,проблема е дали майстора ще е компетентен да го затвори както трябва,пак и аз не съм фен на проба грешка,отваряш я от всякъде и дерта все ще излезе иначе ако тряаа да сменяш всичко възможно не е хава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 28 Ное 2011, 20:55

Имам напредък :lalala: Онзи ден забелязахме, че това нещо на номер 6 от схемата при мен е изолирано http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40 . Маркучето му беше извадено и имаше болтче вътре. Извадихме болтчето и свързахме маркучето и сега колата работи малко по-добре. Има си колебания в оборотите, но е по-добре от преди. Да се похваля, от както смених термостата,сложих на 88градуса,защото оригиналния беше на толкова и колата загрява 2 пъти по-бързо и по баирите на долу вече не изстива както преди :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36