ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от mesalski73 » 21 Ное 2014, 6:47

колеги ПОМОЩ.днес купих на сина ми Е36-1800 -115 коня....до тук добре,но след като се прибрахме у дома реших ме да сложим новото цд което бяхме купили специялно за него,и започнаха проблемите.извадихме старото свързах кабели както трябва да бъде но цд не тръгна само примигваше,дадох на контакт и какво беше учудвването ми когато в акумолатора нямаше капка ток.прикарах моята извадих кабели и бавареца запали.след един час сина реши да излиза но .......в акумолатора пак нямаше ток.отидох купих нов акумолатор поставихме го.и той излезе.след около два -три часа ми звъни да ходя да му дам ток,новият акумолатор няма ток.отидох запалихме колата,и след 300 метра я угасихме след което отново не искаше да запали.какво да правя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Ное 2014, 10:38

mesalski73 написа:колеги ПОМОЩ.днес купих на сина ми Е36-1800 -115 коня....до тук добре,но след като се прибрахме у дома реших ме да сложим новото цд което бяхме купили специялно за него,и започнаха проблемите.извадихме старото свързах кабели както трябва да бъде но цд не тръгна само примигваше,дадох на контакт и какво беше учудвването ми когато в акумолатора нямаше капка ток.прикарах моята извадих кабели и бавареца запали.след един час сина реши да излиза но .......в акумолатора пак нямаше ток.отидох купих нов акумолатор поставихме го.и той излезе.след около два -три часа ми звъни да ходя да му дам ток,новият акумолатор няма ток.отидох запалихме колата,и след 300 метра я угасихме след което отново не искаше да запали.какво да правя....

Ходи на жичкаджия.Имаш няква зверска утечка, която скапва акумулатора.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Ное 2014, 13:21

Vasko_G написа:Днес пробвах с един по-дебел кламер, свързах пинове 7 и 19 дадох контакт за 3 секунди, после за 12 секунди, но нещо не ми се получи нулирането на маслото и инспекцията, нищооо, пак ще пробвам.

И аз преди малко пробвах и не ми се получи... Не всеки път става :ok:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Ное 2014, 14:04

M-coupe написа:
Vasko_G написа:Днес пробвах с един по-дебел кламер, свързах пинове 7 и 19 дадох контакт за 3 секунди, после за 12 секунди, но нещо не ми се получи нулирането на маслото и инспекцията, нищооо, пак ще пробвам.

Не го правите правилно :mhihi:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 21 Ное 2014, 14:07

Как да мръдна предния капак 2мм вляво :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Ное 2014, 14:23

vladi_a_i написа:
M-coupe написа:

Първо пробвах да дам на контакт, после да сложа жичката. След това първо я сложих, после дадох контакт... Няколко пъти пробвах, все не става :lol: Някъде бях чел, че не винаги се получава, явно има характер :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 21 Ное 2014, 14:48

burnou7 написа:Как да мръдна предния капак 2мм вляво :help:

Отхлабваш пантите при калниците леко и го наместваш.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 21 Ное 2014, 14:49

M-coupe написа:
vladi_a_i написа:
M-coupe написа:

Първо пробвах да дам на контакт, после да сложа жичката. След това първо я сложих, после дадох контакт... Няколко пъти пробвах, все не става :lol: Някъде бях чел, че не винаги се получава, явно има характер :mhihi:

На мен със софтуер не можаха да го нулират. После с жичка стана, но на 4тия опит. Не помня как точно беше, но мисля че хвана след 15 секунди та и повече.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 21 Ное 2014, 14:51

durtaka написа:
Vasko_G написа:Здравейте, добре съм дошъл в клуба. Наскоро се сдобих с BMW Compact, доколкото разбрах двигателят е b43m16, с автоматични скорости. Идвам от баба Вектра, която също беше автоматик, но при нея нещата бяха по-простички, бучваш кламера и си правиш самодиагностика. Като за начало съм доволен от колата, много стегната
2. Друго, което му направи впечатление е, че като изгася в запалката продължава да има напрежение.

и при мен е така, около 6-7 мин се чува че има някако напрежение, но при мен
звукът се чува от конзолата за климатроника :)

Дали не е перката на вентилаторчето под дигиталното управление на климатроника :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i

Мнение от durtaka » 21 Ное 2014, 15:25

kagebista написа:
durtaka написа:
Vasko_G написа:Здравейте, добре съм дошъл в клуба. Наскоро се сдобих с BMW Compact, доколкото разбрах двигателят е b43m16, с автоматични скорости. Идвам от баба Вектра, която също беше автоматик, но при нея нещата бяха по-простички, бучваш кламера и си правиш самодиагностика. Като за начало съм доволен от колата, много стегната
2. Друго, което му направи впечатление е, че като изгася в запалката продължава да има напрежение.

и при мен е така, около 6-7 мин се чува че има някако напрежение, но при мен
звукът се чува от конзолата за климатроника :)

Дали не е перката на вентилаторчето под дигиталното управление на климатроника :mhihi:

:) нямам представа :) дори не знам, че има перка там.
чува се все едно си включил нещо в електричеството съвсем леко жужене :)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Ное 2014, 15:37

M-coupe написа:
vladi_a_i написа:
M-coupe написа:

Даваш контакт,слагаш на 7 и 19 и бройш до 5,после махаш и връщаш контакта :D .Повторно даваш контакт,пак го слагаш,броиш до 10-15 и го вадиш :mhihi: ,после връщаш контакта.Даваш контакт и воала всичко е 6+ :dummy:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Ное 2014, 17:46

Златен си, точно това е начина :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 22 Ное 2014, 1:52

Каква комбинация трябва, за да се сфери малкия борд, че откакто върнахме времето съм с един час напред? Какво ли не пробвах и не става и не става накрая ще разкача акумулатора, но предполагам има по=цивилизован начин :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Ное 2014, 3:04

k.milanov написа:Каква комбинация трябва, за да се сфери малкия борд, че откакто върнахме времето съм с един час напред? Какво ли не пробвах и не става и не става накрая ще разкача акумулатора, но предполагам има по=цивилизован начин :oops:

Заснемане.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 22 Ное 2014, 20:07

колеги може ли да ми предложите някой марка зимни гуми по качествени на по достъпна цена?

ПредишнаСледваща

Назад към E36