ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
ogata написа:Войводата написа:А какво число диф ще е добре да му сложааз си мисля за 2.56 понеже ми се намира един такъв шпер
![]()
Ами не е като да имаш много възможности![]()
Дизелчетата като цяло не се кефят много на късите скорости - не знам дали реално има разлика между бензиновите и дизеловите скорости на е36, тъй като нямам особени наблюдения върху точно тия дизели, но вероятно и върху това ще трябва да помислите.
Хубавото е че той направо ми е докарал колата донор и мога да си скубя от нея каквото ми трябва. Това за числата на скоростите има някаква разлика но е минимална, и все пак ще си сложа скоростите който са си за този двигател. Дифф,кардан,полуоски , резервоар и табло ще позлавам от 2.5 тдс, то дето викаш няма много възможности

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Войводата написа:Мотора би трябвало да си пасне с неговите лапи предполагам
Двойния ванос става с м50ковите лапи, обаче не знам колко е общото между м57 и м51, че да ги вземеш от такова.

За всеки случай си приготви едно по-яко менгеме, флекс и нещо за заваряне

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
ogata написа:Войводата написа:Мотора би трябвало да си пасне с неговите лапи предполагам
Двойния ванос става с м50ковите лапи, обаче не знам колко е общото между м57 и м51, че да ги вземеш от такова.![]()
За всеки случай си приготви едно по-яко менгеме, флекс и нещо за заваряне
Ами аз не мисля че ще има някаква разлика защото той дефакто предния мост е един и същ , аз съм слагал двоен ванос м54 със лапите от е46 във е36 и става но мотора идва малко по напред, разтоянията м/у тампоните е едно и също като на м50то така че в тоя ред на мисли трябва да стане , единствено което е мотора ще дойде по напред и със сигурност няма да е с виско, а с ел. перка.
П.С Struna 200 и флекса винаги са до мен в такива трудни моменти

Колеги 316-ката ми дава 8 на 100 извън града до 100км\ч обаче в града ми дава 13 и нагоре при нормално каране до 2к, без задръствания и такива. Друго което ми направи впечатление, че като запаля преди да обърне на газ мирише много силно на суров бензин. Някакви идеи?
Manuel написа:Колеги 316-ката ми дава 8 на 100 извън града до 100км\ч обаче в града ми дава 13 и нагоре при нормално каране до 2к, без задръствания и такива. Друго което ми направи впечатление, че като запаля преди да обърне на газ мирише много силно на суров бензин. Някакви идеи?
Ламбда, дебитомер, клапан на картерни и маркучите му, гадни свещи, кофти начин на каране... може да са 1000 неща. М40, М43... кой мотор си?
Винаги миришат на бензин в началото.
Това стойности на газ ли са 8 и 13? Понеже са напълно реални, ако висиш повечко в трафик и я настъпваш на ниските предавки (а 316 не може да не я настъпваш)

liloff написа:Manuel написа:Колеги 316-ката ми дава 8 на 100 извън града до 100км\ч обаче в града ми дава 13 и нагоре при нормално каране до 2к, без задръствания и такива. Друго което ми направи впечатление, че като запаля преди да обърне на газ мирише много силно на суров бензин. Някакви идеи?
Ламбда, дебитомер, клапан на картерни и маркучите му, гадни свещи, кофти начин на каране... може да са 1000 неща. М40, М43... кой мотор си?
Това стойности на газ ли са 8 и 13? Понеже са напълно реални, ако висиш повечко в трафик и я настъпваш на ниските предавки (а 316 не може да не я настъпваш)
На газ дава този разход, сменил съм ламбда, дебитомер, двигателя е м43, напълно нормално каране.
- L.Georgiev 37
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
- Мечтае да кара: BMW e36 4.6 v8 coupe
Здравейте, имам следния въпрос аз карам е36 318is coupe 1994г. мога ли да сложа двигател 4,6 v8 и какво трябва да се преправи?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Manuel написа:liloff написа:Manuel написа:Колеги 316-ката ми дава 8 на 100 извън града до 100км\ч обаче в града ми дава 13 и нагоре при нормално каране до 2к, без задръствания и такива. Друго което ми направи впечатление, че като запаля преди да обърне на газ мирише много силно на суров бензин. Някакви идеи?
На газ дава този разход, сменил съм ламбда, дебитомер, двигателя е м43, напълно нормално каране.
Погледни маркучите за горивото на рейката

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
vladi_a_i написа:Manuel написа:liloff написа:Manuel написа:Колеги 316-ката ми дава 8 на 100 извън града до 100км\ч обаче в града ми дава 13 и нагоре при нормално каране до 2к, без задръствания и такива. Друго което ми направи впечатление, че като запаля преди да обърне на газ мирише много силно на суров бензин. Някакви идеи?
Погледни маркучите за горивото на рейката.316ка на купе 1300к.г. не мисля,че ще свали по-надолу
.Вероятно я караш студена...в повечето случай
Не е от маркучите сменял съм ги и я карам лятото на 5 км от нас до работа и обратно ама то в жегата веднага загрява,затова ме съмнява да има такава голяма разлика в града и извън. Другото което ми прави впечатление е че много трудно пали.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Спирачките са най-големия враг на икономичното каране, а в града общо взето е газ-спирачка. 

- bojinoV
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Lamborghini
- Детайли за колата: prosto nai-dobrata...
Има ли разлика в ножица за е36 купе 94г и ножица за е36 купе 97г
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Колеги какво да гледам като си търся втора ръка спортни пружини? има ли значение дали са от 6 или 4 цил., някои казват че може да се кара със стоковите амортисьори + спортни пружини други не....
тука има някакъв комплект изглежда добре http://olx.bg/bilschain-za-e36-i56894242 но да звъня ли да питам дали е от 6 цил и дали става за 318и
целта ми е колата да падне с около 40мм , джантите са 15" от е34 и ако ги смъкна с 2 пръста мисля че няма да опира защото са с тънки гуми и ще изглежда добре

тука има някакъв комплект изглежда добре http://olx.bg/bilschain-za-e36-i56894242 но да звъня ли да питам дали е от 6 цил и дали става за 318и
целта ми е колата да падне с около 40мм , джантите са 15" от е34 и ако ги смъкна с 2 пръста мисля че няма да опира защото са с тънки гуми и ще изглежда добре

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Можеш да караш на стокови амортисьори с пружини с до 40мм по-ниски от стоковите.
Разликата в пружините дали са за 4цилиндрово бмв или 6 е в твърдостта. 6 цилиндровия мотор е по тежък от 4цилиндровия и от там разбираш, че пружини свалящи примерно 30мм за да свалят 6цилиндровия мотор ще са по твърди от тези за 4цилиндорв.
Ако вземеш за 6, но ги сложиш на 4 свалянето няма да е 30мм, а по-малко, да кажем 20-25мм.
Това е разликата в най-общи линии.
Разликата в пружините дали са за 4цилиндрово бмв или 6 е в твърдостта. 6 цилиндровия мотор е по тежък от 4цилиндровия и от там разбираш, че пружини свалящи примерно 30мм за да свалят 6цилиндровия мотор ще са по твърди от тези за 4цилиндорв.
Ако вземеш за 6, но ги сложиш на 4 свалянето няма да е 30мм, а по-малко, да кажем 20-25мм.
Това е разликата в най-общи линии.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
В някаква звеерска дилема съм търся да си купя двигател В8 ще го вграждам в Е34 но това на страна въпроса е кой мотор да търся от двата с или без ванос M62TUB44 който е труден за намиране има го след 9 септември 1998 или M62B44 който е преди това и е доста по-лесен за намиране..Предимства и недостатъци ме интересуват между тези два като изключим темата за мощностите им..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ogata
- старши ентусиаст
-
BABHOMED написа:В някаква звеерска дилема съм търся да си купя двигател В8 ще го вграждам в Е34 но това на страна въпроса е кой мотор да търся от двата с или без ванос M62TUB44 който е труден за намиране има го след 9 септември 1998 или M62B44 който е преди това и е доста по-лесен за намиране..Предимства и недостатъци ме интересуват между тези два като изключим темата за мощностите им..
И тва какво общо има с е36 ?

ПП. v8 си е v8, дори и 3.5 да е