ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
maxpower написа:Denmark написа:възможно ли е колата по default да не е имала филтъра на купето(кола без климатик) дето е отпред под предното стъкло? в сервизната книжка от чисто нова до сега никога не пише да е сменяван??![]()
ако не, може ли да е включен в Inspection I или Inspection II и просто когато те са правени да не се налага да се маркират и останалите?
аз купих нов, разглобих и видях, че изобщо няма стар..
може на баща ми също няма по default също без климатик- Германка. Продават се едни конусни филтри които се слагат на самия вентилатор под предното стъкло от към мотора. Малко са скъпички, но е добра инвестиция, че иначе влиза много прах, клечки, клони, врабци и кво ли не.
да, аз го сложих вече, обаче вчера гледах сервизната книжка и се изненадах, помислих си че просто предишния собственик го е спестил..
едно време е бил по-чист въздуха

Denmark написа:maxpower написа:Denmark написа:възможно ли е колата по default да не е имала филтъра на купето(кола без климатик) дето е отпред под предното стъкло? в сервизната книжка от чисто нова до сега никога не пише да е сменяван??![]()
ако не, може ли да е включен в Inspection I или Inspection II и просто когато те са правени да не се налага да се маркират и останалите?
може на баща ми също няма по default също без климатик- Германка. Продават се едни конусни филтри които се слагат на самия вентилатор под предното стъкло от към мотора. Малко са скъпички, но е добра инвестиция, че иначе влиза много прах, клечки, клони, врабци и кво ли не.
да, аз го сложих вече, обаче вчера гледах сервизната книжка и се изненадах, помислих си че просто предишния собственик го е спестил..
Kъде го сложи?

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
mitaka21 написа:Denmark написа:maxpower написа:Denmark написа:възможно ли е колата по default да не е имала филтъра на купето(кола без климатик) дето е отпред под предното стъкло? в сервизната книжка от чисто нова до сега никога не пише да е сменяван??![]()
Kъде го сложи?
ми на мястото където го нямаше

иначе е много завряно и кофти, филтрите са 2 кръгли, които се слагат от двете страни на вентилатора. самите те идват направо с едни пластмаси дето са си надписани за коя страна са, ама се вкарват с малко техника

Denmark написа:mitaka21 написа:Denmark написа:maxpower написа:Denmark написа:възможно ли е колата по default да не е имала филтъра на купето(кола без климатик) дето е отпред под предното стъкло? в сервизната книжка от чисто нова до сега никога не пише да е сменяван??![]()
Kъде го сложи?
ми на мястото където го нямаше![]()
иначе е много завряно и кофти, филтрите са 2 кръгли, които се слагат от двете страни на вентилатора. самите те идват направо с едни пластмаси дето са си надписани за коя страна са, ама се вкарват с малко техника
Ама сложи от тези кръглите или ?

И да попитам, някои може ли да ми каже градуси и лифт на валовете на американската м-ка(3.0 и 3.2)?

Здравейте колеги. Искам да попитам може ли на е36 само с климатик да се смени с климатроник? И също така ако няма борд (само часовник има на мястото) да се сложи малък борд и да заработи
Тоест дали са ''plug and play''... бях чел някъде, че при е46 мулти волана е точно така 

..Bayerische Motoren Werke..

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Командването на фаровете как се сваля?

Изгоряло е осветлението и не свети. Поправимо ли е или трябва да се търси друга конзола, защото гледам че ги продават.
Това го направих на моята. Лесно е имаше тема точно за тази конверсия: Часовник - малък борд.
Изгоряло е осветлението и не свети. Поправимо ли е или трябва да се търси друга конзола, защото гледам че ги продават.
M-coupe написа:(само часовник има на мястото) да се сложи малък борд и да заработи
Това го направих на моята. Лесно е имаше тема точно за тази конверсия: Часовник - малък борд.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Управлението на фаровете излиза заедно с решетката която е над него. На таблото точно под врътката за включване на фаровете има дупка с болт в нея (трябва да се наведеш за да го видиш), отвиваш болта и внимателно изтегляш към теб.
А от климатик към климатроник дали става номера 

..Bayerische Motoren Werke..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
M-coupe написа:А от климатик към климатроник дали става номера
Като разглобиш половината кола всичко става.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Благодаря.
Смених крушчицата, беше изгоряла.

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Да питам и аз нещо. Фаровете ми се побъркаха, не мога да ги вдигна с копчето, а се вдигат сами, когато те си пожелаят.. Обаче мога да ги свалям с копчето (ако се вдигнат някога
) 

- k0lio
- Потребител
-
- Кара: 316i
- Мечтае да кара: bmw E38 750iL v12 alpina
Добър вечер на всички.. сега разбрах че съм имал регистрация в този форум ( незнам за какво ми е била ха ха) тъй като от скоро сам собственик на бмв
)))))))))))) Искам да ви попитам какъв е ефекта като се махне стабилизираща щанга отпред? колата е 316и 96г седан 102 или 105hp Днес я карах в сервиз-а и ми казаха че няма как да бъде заварена отново на мястото си както и да е.. какво става с колата без тази щанга опасно ли е да я карам без? ( не разбирам нищо все още от коли... извинявам се ако сам се изказал неправилно) Колата я карам нормално нито се правя на шофьор нито я въртя обикновенно градско каране.. Благодаря ви предварително.

A защо трябва да се заварява?
Само ст. щанга ли е проблемна или нямаш купе, за което да се захване?
Само ст. щанга ли е проблемна или нямаш купе, за което да се захване?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Момчета помагайте, че аз направих поредната глупост... на предните колела ми се бяха разбили гумичките на спирачните апарати които играят ролята на втулки или нещо подобно и през тях минават болтовете които държат апарата към колата. Едната ламаринка която държи накладката също я нямаше и накладките бяха изядени под ъгъл, както и дисковете имаха голям ръб вече. Имах под ръка едни дискове с минимален ръб закачени към главината с читави лагери и абс датчици и реших направо да сменя всичко, като си оставясамо стария апарат и му сложа нови гумички. Като разглобих дясната част и тръгнах да изваждам буксата на абс-а забелязах, че някой преди мен я е счупил и закрепил "временно" положението с мнооого изолирбанд. Понеже имам още една катастрофирала кола (от която са въпросните части) отидох и срязах от нея буксата за абс-а с идеята да я наставя на другата кола. И тук направих белята, наставих кабелите, омотах добре с изолирбан докато утре си взема поялника да ги направя като хората. През цялото време ключа беше на таблото в крайно изключено положение. Сглобих колата, запалих и сега абс-а свети постоянно и педала на спирачките лови доста ниско. Ясно ми е, че без диагностика няма да мине номера, но питането ми е дали проблема дойде от това, че срязах кабела на закачен акумулатор, макар и колата да не беле на контакт? И също така дали заради абс-а сега спирачките ми ловят по ниско?
Колкото до въпроса на Огата, имам интеркулер от 318 тда, да го меря ли или те интересува само от големия тдс?
Колкото до въпроса на Огата, имам интеркулер от 318 тда, да го меря ли или те интересува само от големия тдс?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
вдигни скорост по-голяма от 20 км/ч и ако всичко е наред, лампата ще изгасне