ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
~Мишо~ написа:
И ти си прав, ама има и друго

georgivar написа:Нормално ли е сутрин на студена кола при отвиване на пробката за обезвъздушаване на водния радиатор да излиза виздух? Изсъсква и нивото на антифриза в казанчето се вдига. Това при отворена капачка на разширителното казанче.
Двете нямат връзка, колкото и да ти е странно ...
Защото поне при моят радиатор (говоря за е34) пробката е в отделно тяло от самият радиатор, нищо че е завита на него !
Звучи странно, но е отделен кръг

И нещо много важно - завивате си капачката както трябва ...
И после я развивате докато не се охлаби - не да развите самото тяло, а горната част !
Тялото си седи в леглото на радиатора ! Капачката всъщност е клапан по начало ! И дефакто завивайки я докрай, я лишавате от "правата" ѝ ! Таа навий си я както трябва, и оборот назад - ще усетих как има едно положение в което седи хлабава, без да е развита

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

абе тва не е така с тея капачки, не знам защо толкова го пишете из форума. стяга се нормално, за да може да се създаде нужното налягане в системата. а колкото и да я стягаш, няма как да й блокираш отворите, през които изкарва след клапана.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Някой има ли идея автоматичната кутия zf5hp18 на колко голяма мощност издържа че смятам да засилвам едно М50б25 но е точно с такава кутия ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
JOGI написа:абе тва не е така с тея капачки, не знам защо толкова го пишете из форума. стяга се нормално, за да може да се създаде нужното налягане в системата. а колкото и да я стягаш, няма как да й блокираш отворите, през които изкарва след клапана.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колеги дайте идея как да закрепя мигач, като водачите на фара са счупени...
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Пробиваш дупчица някъде по стърчащите уши на фара, една дупка и на ухото на мигача и свинска опашка... Или 2. Работи перфектно.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
liloff написа:Пробиваш дупчица някъде по стърчащите уши на фара, една дупка и на ухото на мигача и свинска опашка... Или 2. Работи перфектно.
Тва не мога да повярвам, че ТИ го предлагаш

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Благодаря за идеята, колега. Доста по-цивилизовано звучи от това, което бях планувал аз. Добре че реших първо да попитам 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Колеги имам проблем в мокрото време(появява се единствено когато вали дъжд).
Проблема се състой в това,че като отключвам или заключвам колата с централното през дистанционното мигачите не светят.
Когато е сухо го нямам този проблем всички мигачи си светят и при отключване и при заключване.
Питането ми е кое може да се мокри от дъжда и да създава този проблем.
Искам само да подчертая че когато колата мине през автомивката този проблем го няма.
Проблема се състой в това,че като отключвам или заключвам колата с централното през дистанционното мигачите не светят.
Когато е сухо го нямам този проблем всички мигачи си светят и при отключване и при заключване.
Питането ми е кое може да се мокри от дъжда и да създава този проблем.
Искам само да подчертая че когато колата мине през автомивката този проблем го няма.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
По-добре свинска опашка, отколкото нов фарogata написа:Тва не мога да повярвам, че ТИ го предлагаш![]()

За нищо. Преди няколко години, на една от старите 36ици, загубих мигач на магистралата и реших, че така е най-чисто. А странното е, че на фара му бяха здрави ушите.Spit-Fire написа:Благодаря за идеята, колега. Доста по-цивилизовано звучи от това, което бях планувал аз. Добре че реших първо да попитам
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Взех си едно CD Becker което има опцията да усилва звука автоматично с увеличаване на скоростта на автомобила. Интересува ме към кой пин на оригиналната букса на колата (и какъв цвят е кабела) да свържа жицата, че да мога да се възползвам от тази екстра?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
raptorxbg написа:Взех си едно CD Becker което има опцията да усилва звука автоматично с увеличаване на скоростта на автомобила. Интересува ме към кой пин на оригиналната букса на колата (и какъв цвят е кабела) да свържа жицата, че да мога да се възползвам от тази екстра?
Pin 10 черно/бял.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
liloff написа:По-добре свинска опашка, отколкото нов фарogata написа:Тва не мога да повярвам, че ТИ го предлагаш
За нищо. Преди няколко години, на една от старите 36ици, загубих мигач на магистралата и реших, че така е най-чисто. А странното е, че на фара му бяха здрави ушите.Spit-Fire написа:Благодаря за идеята, колега. Доста по-цивилизовано звучи от това, което бях планувал аз. Добре че реших първо да попитам
За да се посмеем малко в събота сутрин трябва да отбележа, че моя мигач се счупи.. също на магистралата

- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Здравейте, колеги. Днес реших, че е време да настроя ръчната, оказа се обаче лошо решение
С дискове съм отзад и намерих въпросния шестогранен болт през дупките за болтовете на джантите. Развих точно 2 щраквания и пущината изкочи и падна. То хубаво падна, но падна вътре, да беше ме уцелила в окото по-добре.
Въпроса ми е мога ли да се придвижа така около 100тина километра или да ходя в сервиза да ми съдерат кожата? Между другото ръчната на съответното колело в момента държи много стабилно, а като е отпусната си се върти съвсем свободно колелото.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
ето го мотора

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.