E36 ili E 30
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: E36 ili E 30
Angelov91 написа:но не са ли малко старични какво ще кажете вие подкрепете ме![]()
Щом си задаваш тоя въпрос, вземай пласмасата

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Вземай е36 фейсово и не се чуди, читаво е30 ще е доста пари, а и като сравним екстрите на двете е ясен избора според мен 

- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
За какъв бюджет става въпрос?
Най-добре според мен е Е36 2.5 или 2.8 и шпер или Е30 с един от двата двигателя в него и шпер, като цяло зависи за какво ще я ползваш
Най-добре според мен е Е36 2.5 или 2.8 и шпер или Е30 с един от двата двигателя в него и шпер, като цяло зависи за какво ще я ползваш

baitun написа:Вземай е36 фейсово и не се чуди, читаво е30 ще е доста пари, а и като сравним екстрите на двете е ясен избора според мен
И кво ти е ясно, че не стоплям? Кви точно екстри ще сравняваш, дет ги има Е36-чката, а Е30-ката ги няма, като изключим климатроника? Само не ми разправяй, че ASC-то е екстра...

А като почнем със скърцащата пластмаса навред, насраните ел. стъкла, минем през увисналата жабка и т.н., ето ти някои екстри, които например ги няма при Е30-ката.

За поведение на пътя няма за какво да говорим.

M10 написа:Angelov91 написа:но не са ли малко старични какво ще кажете вие подкрепете ме![]()

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
apostate написа:baitun написа:Вземай е36 фейсово и не се чуди, читаво е30 ще е доста пари, а и като сравним екстрите на двете е ясен избора според мен
И кво ти е ясно, че не стоплям? Кви точно екстри ще сравняваш, дет ги има Е36-чката, а Е30-ката ги няма, като изключим климатроника? Само не ми разправяй, че ASC-то е екстра...![]()
А като почнем със скърцащата пластмаса навред, насраните ел. стъкла, минем през увисналата жабка и т.н., ето ти някои екстри, които например ги няма при Е30-ката.![]()
За поведение на пътя няма за какво да говорим.
M10 написа:Angelov91 написа:но не са ли малко старични какво ще кажете вие подкрепете ме![]()
Колега, не че нещо и аз не съм фен на многото електроника, но оставам с впечатление, че не си наясно какви "екстри" има в последните Е36, който въобще са нечувани за Е30. Само това ми е забележката, не че са страшните екстри, но има доста разлика все пак. За поведението си прав, доколкото съм чувал, Е30 не съм карал да сравня

Аз бих си взел читаво Е30 за да го турбинирам подобаващо или да го реставрирам от-до и да го заключа в гаража за идните поколения

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Кви са тия неземни екстри при Е36, дет ги няма Е30-ката, ве, колега, я ме просветли? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да речем навигация, ел задни джамове на купето.. има и още ама тва няма значение. Все пак разликата в годините между първите модели на е30 и е36 е доста голяма.
Е30-ката си има хубави страни, има си и лоши, както и е36. Всеки един е отстраним с малко ентусиазъм и повечко кеш
Факт е обаче, че читава е30-ка е бяла врана, докато е36 в добро състояние може да се види далеч по-често.
Е30-ката си има хубави страни, има си и лоши, както и е36. Всеки един е отстраним с малко ентусиазъм и повечко кеш

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
apostate написа:Кви са тия неземни екстри при Е36, дет ги няма Е30-ката, ве, колега, я ме просветли?
Не са неземни, казах ти вече

Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:apostate написа:Кви са тия неземни екстри при Е36, дет ги няма Е30-ката, ве, колега, я ме просветли?
Не са неземни, казах ти вечеДреболий разни - куп еърбези разни, PDC, подгреви тука-там, ел. седалчици, cruise control, миене на фаровете, "Highend"
HK 10 тела в купето и разни други шукарийки... Някои дори имат GPS модул и някакво телефонче. Все пак говорим за едно поколение по-нова кола, та не знам какво си кривиш душата
Пак ти казвам, че мен по ме интересува колко ще ми завива колата отколкото дали ще ми е топло на дупето през зимата
![]()
Аве, акаунт, това са женски екстри, ве... човек като купува БМВ това ли гледа, дет си го написал, а и особено за 3-та серия. Аз не бих им обърнал и минимално внимание при избора на БМВ. Откога такива простотии вдигат цената на колата? Но в БГ всичко абсурдно е също толкова възможно.
bum_bum написа:Да речем навигация, ел задни джамове на купето.. има и още ама тва няма значение. Все пак разликата в годините между първите модели на е30 и е36 е доста голяма.
Е30-ката си има хубави страни, има си и лоши, както и е36. Всеки един е отстраним с малко ентусиазъм и повечко кешФакт е обаче, че читава е30-ка е бяла врана, докато е36 в добро състояние може да се види далеч по-често.
Ел. задни джамове на купе/кабрио го има и при Е30. Навигация няма, ама да ти ева и екстрата, за това ли си е купил някой 3-та серия???

Фийдбак (да ги ева в чуждиците) - това липсва на Е36-цата. И не само това, скърцащата пластмаса също, но това е минорна забележка.
Няма я симбиозата с хАсфалтя, със завоя, с кyрвенското поведение на задницата, която трябва да я "пляснеш" по определен начин (както при к*рвите), за да те слуша и да не ти бяга... това може да го рабере само някой, който е карал Е30-ка кат ората и не се е пребил...

Журналистите, обаче, ще продължават да разискват относно pros and cons, рийш ли... и коя е по-юпи, е36 или е46...

Е30 не е юпи-френдли още на излизане от завода. Тя е юпи-килър. И е за хора с квадратни характери, като самата нея, а не за такива със заоблени характери.
Без лоши чувства, акаунти-ентусиасти!

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Аз се предавам
Явно Е30 се крие зад крилатата фраза - "the ultimate driving machine"

Лето две и седемнаесто.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
много е яка е30 ма като седна вътре и се 1 сядам в жигула. даже тя е с малко по-заоблен интериор от е30. и подлакътник няма което е голем минус. докато на фейс е36 интериора си е още свежарка нищо че е пълнолетен.
Последна промяна b00st на 12 Май 2012, 23:34, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Колега, пусни някоя снимка на твойта е30 да се порадваме на един уникат.
Колега, моите гнилочи са зле за снимки. Не са позьорки.
Зле са и като техническо състояние, но си ги обичам и трите,
Но въпреки това се съмнявам. чв която и наточена Е36-ца или Е46-ца да видя, ще ги откъсне от сърцето ми.
Извинявам се, ако съм прекалил с крайните си мнения в темата. Те не би трябвало да заблудят никой трезвомислещ акаунт.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Щото помня май че ваще щяха да ти купуват е46 за 5к пък сега пишеш за е30-ките.. някак си не ми се връзва тая внезапна любов към е30. Освен ако не си пуснал тая тема за да се ебаваш или пък ако аз не те бъркам с някой
Аз съм имал 3 е30-ки. Много арна колица е и винаги бих карал такова в добро състояние ама да изкарваме е36 като най-недъгавата кола не мисля, че е честно. Тъй както е92 е пълен пластмасарник и след 10 години сигурно ще се саморазпадне от самосебе си, но това не я прави лоша кола към момента.

Аз съм имал 3 е30-ки. Много арна колица е и винаги бих карал такова в добро състояние ама да изкарваме е36 като най-недъгавата кола не мисля, че е честно. Тъй както е92 е пълен пластмасарник и след 10 години сигурно ще се саморазпадне от самосебе си, но това не я прави лоша кола към момента.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Колега, пусни някоя снимка на твойта е30 да се порадваме на един уникат.
има кво да покаже

bum_bum написа:Щото помня май че ваще щяха да ти купуват е46 за 5к пък сега пишеш за е30-ките.. някак си не ми се връзва тая внезапна любов към е30. Освен ако не си пуснал тая тема за да се ебаваш или пък ако аз не те бъркам с някой![]()
точно техните са искали да му купуват е46, ама са му взели е30 да не го глезят в подгрев на задника.

zBoost написа:много е яка е30 ма като седна вътре и се 1 сядам в жигула. даже тя е с малко по-заоблен интериор от е30. и подлакътник няма което е голем минус. докато на фейс е36 интериора си е още свежарка нищо че е пълнолетен.
щот па е36 е лимузина голяма....
общо взето го игнорирайте тоа акаунт, дет оди да си реже пружините с флекса за 10лв, па е30, та е30